Jednoduchá anketa převařit- nepřevařit? ANO-NE

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

17.3.2009 10:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.82.90

mám teď tu možnost brát mléko přímo od krav vedle ve vsi, nejsou tam tedy 100% sterilní podmínky-(mléko i vykupuje mlékárna ) což je asi ve chlévě normální a sháním info názory o převaření mléka či nikoliv- četla jsem tady velice odborné výklady a technologické postupy atd. a teď prosím

odpovědi jen a čistě buď ANO-NE

děkuji Šárka

Neregistrovaný uživatel

17.3.2009 14:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
mám teď tu možnost brát mléko přímo od krav vedle ve vsi, nejsou tam tedy 100% sterilní podmínky-(mléko i vykupuje mlékárna ) což je asi ve chlévě normální a sháním info názory o převaření mléka či nikoliv- četla jsem tady velice odborné výklady a technologické postupy atd. a teď prosím

odpovědi jen a čistě buď ANO-NE

děkuji Šárka

Pasterovat na 72 C po dobu 30sekund a zchladit. A máte klid a jistotu. Renata

Neregistrovaný uživatel

17.3.2009 14:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.226

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
mám teď tu možnost brát mléko přímo od krav vedle ve vsi, nejsou tam tedy 100% sterilní podmínky-(mléko i vykupuje mlékárna ) což je asi ve chlévě normální a sháním info názory o převaření mléka či nikoliv- četla jsem tady velice odborné výklady a technologické postupy atd. a teď prosím

odpovědi jen a čistě buď ANO-NE

děkuji Šárka

100% sterilitu nemáte nikde.
Jestli jste přečetla všechny příspěvky na toto téma, tak každý diskutující svůj výklad taky podepřel svým názorem.
Já osobně piju zásadně syrové, ještě teplé hned po nadojení. Těhotné, kojenci a těžce nemocnému bych pro jistotu převařila, tedy aspoň zahřála na 72 st. a zchladila.
Jiřina

Neregistrovaný uživatel

17.3.2009 15:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.85.107

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
100% sterilitu nemáte nikde.
Jestli jste přečetla všechny příspěvky na toto téma, tak každý diskutující svůj výklad taky podepřel svým názorem.
Já osobně piju zásadně syrové, ještě teplé hned po nadojení. Těhotné, kojenci a těžce nemocnému bych pro jistotu převařila, tedy aspoň zahřála na 72 st. a zchladila.
Jiřina

díky......

Neregistrovaný uživatel

26.3.2009 20:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.18.230

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
mám teď tu možnost brát mléko přímo od krav vedle ve vsi, nejsou tam tedy 100% sterilní podmínky-(mléko i vykupuje mlékárna ) což je asi ve chlévě normální a sháním info názory o převaření mléka či nikoliv- četla jsem tady velice odborné výklady a technologické postupy atd. a teď prosím

odpovědi jen a čistě buď ANO-NE

děkuji Šárka

Mléko obsahuje různé bakterie , které se po nadojení množí. Ovšem některé jsou pro lidské tělo prospěšné a některé nikoli. Převařením a nebo pasterací se obě tyto skupiny zničí . Po pasteraci je ale mléko schopno přijmout pouze ty škodlivé . Já a moje rodina pijou mléka obě . Jak čerstvé syrové tak pasterované . A žádné problémy s tím nemáme. Tak si vyberte.

Přidejte reakci

Přidat smajlík