Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.82.90
mám teď tu možnost brát mléko přímo od krav vedle ve vsi, nejsou tam tedy 100% sterilní podmínky-(mléko i vykupuje mlékárna ) což je asi ve chlévě normální a sháním info názory o převaření mléka či nikoliv- četla jsem tady velice odborné výklady a technologické postupy atd. a teď prosím
odpovědi jen a čistě buď ANO-NE
děkuji Šárka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
mám teď tu možnost brát mléko přímo od krav vedle ve vsi, nejsou tam tedy 100% sterilní podmínky-(mléko i vykupuje mlékárna ) což je asi ve chlévě normální a sháním info názory o převaření mléka či nikoliv- četla jsem tady velice odborné výklady a technologické postupy atd. a teď prosím
odpovědi jen a čistě buď ANO-NE
děkuji Šárka
Pasterovat na 72 C po dobu 30sekund a zchladit. A máte klid a jistotu. Renata
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.226
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
mám teď tu možnost brát mléko přímo od krav vedle ve vsi, nejsou tam tedy 100% sterilní podmínky-(mléko i vykupuje mlékárna ) což je asi ve chlévě normální a sháním info názory o převaření mléka či nikoliv- četla jsem tady velice odborné výklady a technologické postupy atd. a teď prosím
odpovědi jen a čistě buď ANO-NE
děkuji Šárka
100% sterilitu nemáte nikde.
Jestli jste přečetla všechny příspěvky na toto téma, tak každý diskutující svůj výklad taky podepřel svým názorem.
Já osobně piju zásadně syrové, ještě teplé hned po nadojení. Těhotné, kojenci a těžce nemocnému bych pro jistotu převařila, tedy aspoň zahřála na 72 st. a zchladila.
Jiřina
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.85.107
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
100% sterilitu nemáte nikde.
Jestli jste přečetla všechny příspěvky na toto téma, tak každý diskutující svůj výklad taky podepřel svým názorem.
Já osobně piju zásadně syrové, ještě teplé hned po nadojení. Těhotné, kojenci a těžce nemocnému bych pro jistotu převařila, tedy aspoň zahřála na 72 st. a zchladila.
Jiřina
díky......
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.18.230
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
mám teď tu možnost brát mléko přímo od krav vedle ve vsi, nejsou tam tedy 100% sterilní podmínky-(mléko i vykupuje mlékárna ) což je asi ve chlévě normální a sháním info názory o převaření mléka či nikoliv- četla jsem tady velice odborné výklady a technologické postupy atd. a teď prosím
odpovědi jen a čistě buď ANO-NE
děkuji Šárka
Mléko obsahuje různé bakterie , které se po nadojení množí. Ovšem některé jsou pro lidské tělo prospěšné a některé nikoli. Převařením a nebo pasterací se obě tyto skupiny zničí . Po pasteraci je ale mléko schopno přijmout pouze ty škodlivé . Já a moje rodina pijou mléka obě . Jak čerstvé syrové tak pasterované . A žádné problémy s tím nemáme. Tak si vyberte.