Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.93.235
Dobrý den,
obracím se na vás s dotazem jak je to s domácí porážkou hovězího.
Vím, že teď se to nesmí, ale před několika dny jsem shlédla reportáž v TN, myslím, že na Nově o tom, že Gandalovič vyjednal nějakou vyjjímku a zas si budem moct vychutnat doma svoje biftečky, jen nevím, zda jsem to dobře pochopila, že asi za měsíc to vstoupí v platnost. Upřímně dost by mě to naštvalo, protože právě kvůli tomu zákazu jsme prodali nedávno kravku a tele (nechtěli jsme teleta vozit na jatka). Může mi někdo z vás prosím objasnit jak to je? Díky
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.113
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den,
obracím se na vás s dotazem jak je to s domácí porážkou hovězího.
Vím, že teď se to nesmí, ale před několika dny jsem shlédla reportáž v TN, myslím, že na Nově o tom, že Gandalovič vyjednal nějakou vyjjímku a zas si budem moct vychutnat doma svoje biftečky, jen nevím, zda jsem to dobře pochopila, že asi za měsíc to vstoupí v platnost. Upřímně dost by mě to naštvalo, protože právě kvůli tomu zákazu jsme prodali nedávno kravku a tele (nechtěli jsme teleta vozit na jatka). Může mi někdo z vás prosím objasnit jak to je? Díky
O tom nic nevím a upříjmně by mě dost udivilo kdyby Gandalovič vyjednal něco pro chovatele! Honza mčf
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
O tom nic nevím a upříjmně by mě dost udivilo kdyby Gandalovič vyjednal něco pro chovatele! Honza mčf
Skot nemáme,ale pán co nám sekal louky na seno má a ten mi říkal ,že by dobytek doma neporážel. Je lepší ho odvézt na jatka a dovézt si rozbourané maso .Z krávy je hodně odpadu.
A že by úředník pro českého zemědělce něco zjednodušil se mi taky nezdá.
Renata
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.18.230
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den,
obracím se na vás s dotazem jak je to s domácí porážkou hovězího.
Vím, že teď se to nesmí, ale před několika dny jsem shlédla reportáž v TN, myslím, že na Nově o tom, že Gandalovič vyjednal nějakou vyjjímku a zas si budem moct vychutnat doma svoje biftečky, jen nevím, zda jsem to dobře pochopila, že asi za měsíc to vstoupí v platnost. Upřímně dost by mě to naštvalo, protože právě kvůli tomu zákazu jsme prodali nedávno kravku a tele (nechtěli jsme teleta vozit na jatka). Může mi někdo z vás prosím objasnit jak to je? Díky
Vychutnat si svoje můžete , ale musíte si to nechat porazit na jatkách. Už jen aby jste to dostali z evidence. Pak si to můžete odvést domů na ty domácí biftečky. A cenou za zabití a likvidaci odpadu byla kůže . Akorát konfiskát musíte zaplatit za likvidaci.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.31
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vychutnat si svoje můžete , ale musíte si to nechat porazit na jatkách. Už jen aby jste to dostali z evidence. Pak si to můžete odvést domů na ty domácí biftečky. A cenou za zabití a likvidaci odpadu byla kůže . Akorát konfiskát musíte zaplatit za likvidaci.
Byla schválena vyhláška upravující zpracování potravin a prodej ze dvora.Má se jednat o zjednodušení prodeje-limit je 500 l u zpracovaného mléka denně,3,5 t vykostěného masa dom.kopytníků týdně,porcovaných 1.5 t drůbeže nebo králíků a výroba 4.5 t mas.výr.týdněˇBylo to zveřejněno v časopise Zemědělec č.20 ze dne 11.5.09.Není tam bohužel odkaz kde by bylo napsáno č.této vyhlášky.Informace podal mluvčí Mze Vorlíček a J.Stehlík poradce ministra.Dobytek se bude určitě zabíjet na jatkách a stroje a zařízení které budou potřeba k dalšímu jeho zpracování budou asi upřesněny v této vyhlášce.Jestli bude prodej ze dvora opravdu jednoduší se teprve ukáže.Tvrdí tam že jsme první zemí v EU která má schválenou tuto vyhlášku,ale jsme vždy papežtější než papež.A v okolních státech prodej ze dvora fungoval odjakživa a nemají problém,tak budeme první nebo jak to je???Patetek
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.226
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Byla schválena vyhláška upravující zpracování potravin a prodej ze dvora.Má se jednat o zjednodušení prodeje-limit je 500 l u zpracovaného mléka denně,3,5 t vykostěného masa dom.kopytníků týdně,porcovaných 1.5 t drůbeže nebo králíků a výroba 4.5 t mas.výr.týdněˇBylo to zveřejněno v časopise Zemědělec č.20 ze dne 11.5.09.Není tam bohužel odkaz kde by bylo napsáno č.této vyhlášky.Informace podal mluvčí Mze Vorlíček a J.Stehlík poradce ministra.Dobytek se bude určitě zabíjet na jatkách a stroje a zařízení které budou potřeba k dalšímu jeho zpracování budou asi upřesněny v této vyhlášce.Jestli bude prodej ze dvora opravdu jednoduší se teprve ukáže.Tvrdí tam že jsme první zemí v EU která má schválenou tuto vyhlášku,ale jsme vždy papežtější než papež.A v okolních státech prodej ze dvora fungoval odjakživa a nemají problém,tak budeme první nebo jak to je???Patetek
Politikům můžete věřit akorát to, že ještě neumřeli .
Eurovyhlášky o potravinách živočišného původu mají vždy hned ve svém úvodu takovou šikovnou formulaci - že přesná pravidla ve smyslu těchto vyhlášek si stanoví každá členská země samostatně. Takže dost možná, že jsme opravdu první země, kde to bylo nejdříve úplně zakázáno, a teď bude takovej kopec podmínek, že se na to stejně každej oficielně vyprdne a bude prodávat načerno
Jiřina
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.31
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Politikům můžete věřit akorát to, že ještě neumřeli .
Eurovyhlášky o potravinách živočišného původu mají vždy hned ve svém úvodu takovou šikovnou formulaci - že přesná pravidla ve smyslu těchto vyhlášek si stanoví každá členská země samostatně. Takže dost možná, že jsme opravdu první země, kde to bylo nejdříve úplně zakázáno, a teď bude takovej kopec podmínek, že se na to stejně každej oficielně vyprdne a bude prodávat načerno
Jiřina
Svatá pravda p.Jiřino,dokáží spoustu lidí otrávit........všem kteří se nenecháte přeji hodně chov.úspěchů a hezké dny.....konečně nám trošku prší...Patetek
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.131.170
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den,
obracím se na vás s dotazem jak je to s domácí porážkou hovězího.
Vím, že teď se to nesmí, ale před několika dny jsem shlédla reportáž v TN, myslím, že na Nově o tom, že Gandalovič vyjednal nějakou vyjjímku a zas si budem moct vychutnat doma svoje biftečky, jen nevím, zda jsem to dobře pochopila, že asi za měsíc to vstoupí v platnost. Upřímně dost by mě to naštvalo, protože právě kvůli tomu zákazu jsme prodali nedávno kravku a tele (nechtěli jsme teleta vozit na jatka). Může mi někdo z vás prosím objasnit jak to je? Díky
Popravdě mi vyhovuje, že mi to zabijí na jatkách, protože při představě, že asistuju u zabíjení mojeho zvířete je mi špatně. A mám to vychlazený, bez odpadu, drahý to taky moc není. Ale znám dost lidí, kteří to zabíjejí doma načerno. Lenka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.113
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Popravdě mi vyhovuje, že mi to zabijí na jatkách, protože při představě, že asistuju u zabíjení mojeho zvířete je mi špatně. A mám to vychlazený, bez odpadu, drahý to taky moc není. Ale znám dost lidí, kteří to zabíjejí doma načerno. Lenka
Lenko u nás kolují pověry nebo pomluvy o tom že vám na jatkách to vaše zvíře klidně zamění za jiné nebo že chybí kusy masa a podobně. jaké máte zkušenosti vy? a zajímalo by mne jaké tam jsou cenové relace za porážku? děkuju! Honza mčf
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.135.78
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Lenko u nás kolují pověry nebo pomluvy o tom že vám na jatkách to vaše zvíře klidně zamění za jiné nebo že chybí kusy masa a podobně. jaké máte zkušenosti vy? a zajímalo by mne jaké tam jsou cenové relace za porážku? děkuju! Honza mčf
Podle mě si můžete jít k porážce vlastního kusu, já jsem problém neměla, pravda je, že jsem nedostala celý držky, ocas a varlata, ale maso mi nechybělo. Nechala jsem si zabít 200kg býčka a vyšlo to přes 600kč, po odečtení kůže přes 300kč. Přesně si to nepamatuji, účtují to podle kg zvířete. Zabili mi ho v Masně Příbram. Lenka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.210.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Podle mě si můžete jít k porážce vlastního kusu, já jsem problém neměla, pravda je, že jsem nedostala celý držky, ocas a varlata, ale maso mi nechybělo. Nechala jsem si zabít 200kg býčka a vyšlo to přes 600kč, po odečtení kůže přes 300kč. Přesně si to nepamatuji, účtují to podle kg zvířete. Zabili mi ho v Masně Příbram. Lenka
Tak tedy nevím, my jsme letos v dubnu dávali na jatka býčka-asi 500 kg, brali jsme si rozbourané maso domů / zpracované to bylo, podle mého, dobře/ Zaplatila jsem 2130,-Kč + jim zůstala kůže. A to se mi zdá docela hodně.......Ale jinak souhlasím, zvíře ošetřím po porodu, nakrmím, když stůně, ošetřuji, ale když se má zabít, raději nejsem doma. Vlastina
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.226
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Lenko u nás kolují pověry nebo pomluvy o tom že vám na jatkách to vaše zvíře klidně zamění za jiné nebo že chybí kusy masa a podobně. jaké máte zkušenosti vy? a zajímalo by mne jaké tam jsou cenové relace za porážku? děkuju! Honza mčf
Tak u nás ( Trutnov-Bojiště ) dají nejen pěkně celý váš kus, ale i vše, co si řeknete, ocas, varlata, vemeno, vnitřnosti, nic není problém. Dršťky se mi zdá ale nejsou z vašeho kusu, i když zas je dají tak čisťoučké, jak by se vám to doma snad ani nepovedlo.
Cenu nevím, skot a veškeré náležitosti má pod palcem chlápek
Kůži si nejen nechají, ale taky vám ji nevydají, ani kdyby čert na koze jezdil - nevím co to je za móres, ale nedají - ani za peníze ne.
Jiřina
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.135.78
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak u nás ( Trutnov-Bojiště ) dají nejen pěkně celý váš kus, ale i vše, co si řeknete, ocas, varlata, vemeno, vnitřnosti, nic není problém. Dršťky se mi zdá ale nejsou z vašeho kusu, i když zas je dají tak čisťoučké, jak by se vám to doma snad ani nepovedlo.
Cenu nevím, skot a veškeré náležitosti má pod palcem chlápek
Kůži si nejen nechají, ale taky vám ji nevydají, ani kdyby čert na koze jezdil - nevím co to je za móres, ale nedají - ani za peníze ne.
Jiřina
Ta kůže se nesmí dávat, je to nějakej veterinární zákaz, či co. Ale měli by jí odečíst z ceny za porážku. Držtky jsem měla taky čistoučký, ale nebyli celý a řekla bych, že byli z mýho kusu. Lenka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.253.239
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ta kůže se nesmí dávat, je to nějakej veterinární zákaz, či co. Ale měli by jí odečíst z ceny za porážku. Držtky jsem měla taky čistoučký, ale nebyli celý a řekla bych, že byli z mýho kusu. Lenka
Ach jo, kdyby ta Lenčina Masna Příbor nebyla kousek z ruky
U nás v únoru 2009 rovných 2 500,- Kč + kůže.
Ludmila
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.209.85
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ach jo, kdyby ta Lenčina Masna Příbor nebyla kousek z ruky
U nás v únoru 2009 rovných 2 500,- Kč + kůže.
Ludmila
Na jatkách kam jezdíme pro hovězí pro psy ,kůži nechtějí a od letošního ledna chtějí za porážku a bourání 4400kč.ZuzanaAlaskafarm
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.131.170
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak u nás ( Trutnov-Bojiště ) dají nejen pěkně celý váš kus, ale i vše, co si řeknete, ocas, varlata, vemeno, vnitřnosti, nic není problém. Dršťky se mi zdá ale nejsou z vašeho kusu, i když zas je dají tak čisťoučké, jak by se vám to doma snad ani nepovedlo.
Cenu nevím, skot a veškeré náležitosti má pod palcem chlápek
Kůži si nejen nechají, ale taky vám ji nevydají, ani kdyby čert na koze jezdil - nevím co to je za móres, ale nedají - ani za peníze ne.
Jiřina
Dneska jsem volala na jatky, protože chci dát tele na domácí porážku. V příbrami už bohužel kůži také nevykupují, ale teoreticky by mi jí mohli dát a porážka stojí 2,50kč za 1kg v mase. To neni nejhorší, když tu čtu jiné ceny. Lenka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.156.16
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den,
obracím se na vás s dotazem jak je to s domácí porážkou hovězího.
Vím, že teď se to nesmí, ale před několika dny jsem shlédla reportáž v TN, myslím, že na Nově o tom, že Gandalovič vyjednal nějakou vyjjímku a zas si budem moct vychutnat doma svoje biftečky, jen nevím, zda jsem to dobře pochopila, že asi za měsíc to vstoupí v platnost. Upřímně dost by mě to naštvalo, protože právě kvůli tomu zákazu jsme prodali nedávno kravku a tele (nechtěli jsme teleta vozit na jatka). Může mi někdo z vás prosím objasnit jak to je? Díky
Taky se přidám. Máme jerseyku a zatím jalovička, takže sem to neřešila, ale chovatel od kterého ji máme si volá řezníka a bourají to doma a p papíry se mu stará přímo někdo z plema a ten mu toho býčka i odepíše. Paní od které sem kupovala dojačku si taky volala řezníka domů, ale ta to měla připuštěný na černo takže pez papírů. Jinak na jatkách cenu nevím a porážku budeme řešit až bude čas. Fakt je že máme koně a krávu vymazlené stejně a nevím zda bych to pak dokázala udělat doma.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.254.109
Já to vozím do Humpolce,tam stojí porážka asi 1600,_+ kůže a nechávají si varlata,větší část dršek.Někdo říkal že je to povolený porážet doma,akorát musí být povolení z krajské veteriny a potvrzení o odvozu zbytků do kafilerie
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.171.35
Zatím neschváleno...aspoň o tom psali na stránkách čschms
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.171.35
Aha, tak jsem trochu zaspala článek, který tam minulý týden dali..
Zkopírováno ze stránek čschms:
Poslanci dnes rozhodli, že chovatelé budou smět ve svých chovech porážet skot mladší dvou let a také jelenovitou zvěř z faremního chovu. Sněmovna přehlasovala Senát, který chtěl z novely veterinárního zákona tuto možnost vypustit. Senátoři se obávali hlavně hygienických rizik. Zákon nyní dostane k podpisu prezident republiky.
Chovatel bude muset podle nové podoby zákona nahlásit každou domácí porážku skotu a jelenovité zvěře sedm dní předem krajské veterinární správě. Zástupce senátorů a odpůrce domácích porážek Josef Řihák (ČSSD), dnes poslancům řekl, že je mnoho důvodů, proč tyto porážky nepovolovat.
Řekl například, že pokud se řezníkovi při domácí porážce nepodaří omráčit porážené zvíře hned napoprvé, může ho zvíře vážně ohrozit. Současně ale ohrozí i pravidla ochrany zvířat, protože zvíře posléze vlastně podřízne a nechá vykrvit zaživa. Upozorňoval také, že bude problém s odvozem odpadu, který po porážce vznikne.
Jeho stranický kolega a poslanec Pavel Holík řekl, že domácí porážky budou představovat zdravotní pro celou spotřebitelskou veřejnost a můžou být zdrojem nebezpečných nákaz. Ministr zemědělství Ivan Fuksa (ODS) ale tyto obavy odmítl. Jak řekl, nehrozí, že by se na trh dostalo maso, které neprošlo kontrolou. Jako jeden z argumentů uvedl i to, že snahou vlády je zvýšit zaměstnanost na venkově a toto opatření dává lidem na venkově práci.
Rozšíření okruhu domácích porážek se nelíbí ani potravinářské komoře a zpracovatelům masa. Zpracovatelé se obávají, že maso z těchto porážek posílí již existující nelegální obchod. Podle odhadů Českého svazu zpracovatelů masa si chovatelé dnes ročně nechávají na jatkách porážet skot o celkové hmotnosti zhruba 3000 tun. Chovatelé naproti tomu označují tvrzení zpracovatelů jako lobbistickou propagandu velkých zpracovatelských podniků poškozující zájmy farmářů.
Novela také slučuje pracoviště Státní veterinární správy a rozšiřuje okruh osob, které mohou označovat zvířata například čipem nebo cejchem. Dosud to mohl dělat pouze veterinář nebo veterinární technik. Nově to bude moci dělat každý, kdo absolvuje zvláštní vzdělání a získá osvědčení. Předloha rovněž upravuje podmínky, za jakých může farmář prodávat syrové mléko a smetanu prostřednictvím automatu. Bude ho moci prodávat v tom kraji, kde má chov, i v krajích sousedních.
Zdroj: ČTK, 07.09.2011
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.102.154
no tak to je dobrý ne???
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.171.35
Vypadá to dobře, ale se všemi podmínkami budou jatka nakonec jednodušší řešení
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.222
a ty podmínky jsou jaké???
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.144.229
Včerejší, takže dosti čerstvá zkušenost s porážkou telete...Farma v eku se s tím nepáře. Porážka telat doma, zbourání ve stodole. To je naše slavné ekozemědělství. Jak je toto možné???