Domácí porážka prasat

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

13.8.2009 11:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.107.140

Dobrý den, ráda bych se zeptala, co říkáte na tento článek:
http://www.novinky.cz/krimi /176230-vesnice-si-pomalu- zvykaji-ze-za-topeni-kotat- hrozi-vezeni.html (3 mezery).
Není to jen o koťatech, ale také o domácí porážce prasat. Já doposud volám řezníka (mám vietnamce), ale bohužel řezníků, kteří v objednaný termín přijdou a zabijí tak, abych já byla spokojená, je poskrovnu. Uvažovala jsem o tom, že pořídím jateční pistoli a budu si do budoucna zabíjet sama. Máte někde nápad, jak se stát oficiálně poučenou osobou? Sama bych se ráda něco přiučila, ale náš řezník je sice fajn a profík, ale na žádost, aby mě řemeslu naučil se spíše usmívá a konstatuje, ať to nechám na profících.

Neregistrovaný uživatel

14.8.2009 12:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.105.209

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý den, ráda bych se zeptala, co říkáte na tento článek:
http://www.novinky.cz/krimi /176230-vesnice-si-pomalu- zvykaji-ze-za-topeni-kotat- hrozi-vezeni.html (3 mezery).
Není to jen o koťatech, ale také o domácí porážce prasat. Já doposud volám řezníka (mám vietnamce), ale bohužel řezníků, kteří v objednaný termín přijdou a zabijí tak, abych já byla spokojená, je poskrovnu. Uvažovala jsem o tom, že pořídím jateční pistoli a budu si do budoucna zabíjet sama. Máte někde nápad, jak se stát oficiálně poučenou osobou? Sama bych se ráda něco přiučila, ale náš řezník je sice fajn a profík, ale na žádost, aby mě řemeslu naučil se spíše usmívá a konstatuje, ať to nechám na profících.

Berte to tak, kde není žalobce, není ani soudce. Ani ten řezník hned neuměl všechno na 100%. Chce to sebrat odvahu a zkusit. Jedině tak se to naučíte. Když uděláte chybu. Teorie je krásná, ale teprve v praxi poznáte jak to udělat.

Neregistrovaný uživatel

14.8.2009 22:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.166.34

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Berte to tak, kde není žalobce, není ani soudce. Ani ten řezník hned neuměl všechno na 100%. Chce to sebrat odvahu a zkusit. Jedině tak se to naučíte. Když uděláte chybu. Teorie je krásná, ale teprve v praxi poznáte jak to udělat.

Dobrý den já sem to taky čet a bylo tam u tuho článku i topení koťat. kdyby přišlo na lámání chleba tak bych řek že mě pan řezník proškolil a je to , musíte teda nějakého znát ha ha ha

Neregistrovaný uživatel

14.8.2009 23:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.107.140

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Berte to tak, kde není žalobce, není ani soudce. Ani ten řezník hned neuměl všechno na 100%. Chce to sebrat odvahu a zkusit. Jedině tak se to naučíte. Když uděláte chybu. Teorie je krásná, ale teprve v praxi poznáte jak to udělat.

No jo, ale mě jde skutečně o to, aby mě někdo poprvé vedl a nebo alespoň prakticky ukázal, co a jak. Nejde jen o to samotné zabití, které možná bude součástí návodu k jateční pistoli a už jsem ho mnohokrát i viděla, ale např. u prasat i spařování, pak porcování masa. I slepice a králíky jsem odkoukala od babičky a dědy. Bez toho bych byla taky v loji, dost mi to usnadnilo práci.

Neregistrovaný uživatel

15.8.2009 09:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.6.103

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
No jo, ale mě jde skutečně o to, aby mě někdo poprvé vedl a nebo alespoň prakticky ukázal, co a jak. Nejde jen o to samotné zabití, které možná bude součástí návodu k jateční pistoli a už jsem ho mnohokrát i viděla, ale např. u prasat i spařování, pak porcování masa. I slepice a králíky jsem odkoukala od babičky a dědy. Bez toho bych byla taky v loji, dost mi to usnadnilo práci.

Koukněte se,jestli není ve vašem kraji rekvalifikační kurz na řezníka,pokud to chcete mít posvěcené. Když se dohodnete se známým řezníkem,že mu budete chodit pomáhat na zabijačky,získáte víc zkušeností než kurzem.Praxe z vás udělá profíka.K řeznickému řemeslu patří i dobré,ostré nástroje. Nechci podceňovat ženské,ale přeseknout prase vejpůl bych si netroufla,přes to,že jsem vyučený kuchař a zabijačék jsem viděla hodně,neměla bych tu sílu,stejně tak na tahání řetízků.Jinak pokud umíte dobře rozporcovat králíka a vykostit,zvládnete i prase,není krom velikosti a váhy velký rozdíl. Samotné vykostění třeba kýty nebo plece najdete v učebnících pro kuchaře a zcela jistě i na netu. Přeji hodně štěstí. Roklanka

Přidejte reakci

Přidat smajlík