Neregistrovaný uživatel

Poraďte, prosím, jak postupovat při ochočení gekončíka nočního. Zvířátko se mi zdá natolik křehké, že mám strach, abych mu neopatrnou manipulací neublížila.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Poraďte, prosím, jak postupovat při ochočení gekončíka nočního. Zvířátko se mi zdá natolik křehké, že mám strach, abych mu neopatrnou manipulací neublížila.
Pokud chces zvire na ochoceni tak si kup kocku nebo psa a netyrej zvirata,ktere se chcou chovat prirozene,aniz by musely clovekovi zobat z ruky.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ahoj,
gekončíky doma nemám, ale četla jsem, že lze gekončíky ochočit tak, že příjmají cvrčky z pinzety přímo od chovatele. Dokonce prý vylézají již za šera v obvyklou dobu krmení.
Jinak jsem četla také na jedněch amerických stránkách, že dokonce jedna zkušená chovatelka pouští samce gekončíka po bytě na procházku. Což nechápu, protože jsem si vždycky myslela, že gekončík může přijít dost lehce o ocásek.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ahoj,
gekončíky doma nemám, ale četla jsem, že lze gekončíky ochočit tak, že příjmají cvrčky z pinzety přímo od chovatele. Dokonce prý vylézají již za šera v obvyklou dobu krmení.
Jinak jsem četla také na jedněch amerických stránkách, že dokonce jedna zkušená chovatelka pouští samce gekončíka po bytě na procházku. Což nechápu, protože jsem si vždycky myslela, že gekončík může přijít dost lehce o ocásek.
To si opravdu myslis,ze gekoncik ztrati ocas tim ze se projde?????????
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Je problematicke rici, zda jdou plazi vubec ochocit. Muj nazor je, ze se daji navyknout na manipulaci a da se u nich vypestovat navyk na krmeni z ruky, pinzety. Jako ochoceni bych si predstavoval umyslne vyhledavani lidske spolecnosti z nejakych socialnich duvodu.
Co se tyce gekoncika nocniho, tak muze byt trosku problem s mladymi jedinci (do pul az trictvrte roku) kdy to jsou zive, rychle a kricici a branici se stvorenicka. Pak se uklidni, zvazni a neni nejmensi problem jak s manipulaci, tak s pripadnou "prochazkou".
Co se tyce odlomeni ocasku, tam je riziko prave u mladych divokych jedincu u starsich zvirat je to spise umeni. Jedna se o vedomou reakci na stres, takze pokud je zvire uvykle manipulaci, není treba se o jeho ocas tolik obavat.
Jiri
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
ochocit podle me jakehokoli plaza nebo obojzivelnika neni mozne uz z toho duvodu ze jejich zarodky sede kury mozkove nejsou k tomuto dostatecne vyvinute...
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já doma chovám už půl roku dva gekončíky noční.Ten jeden jakmile otevřu dvířka terária hned zvědavě přijde-dalo by se tedy říci že je ochočený.Ten druhý sice nepřijde,ale zase narozdíl od toho druhého když ho vemu na ruku je klidnější-dalo by se tedy říci že je taky ochočený-já si myslím že se ochočit dají,protože sama mám ten pocit že ti mí ochočení jsou-záleží asi také hodně na povaze zvířete,ale rozhodně si nemysli že je ochočíš do té míry,že za tebou budou poslušně běhat-i když nic není nemožné............
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Je problematicke rici, zda jdou plazi vubec ochocit. Muj nazor je, ze se daji navyknout na manipulaci a da se u nich vypestovat navyk na krmeni z ruky, pinzety. Jako ochoceni bych si predstavoval umyslne vyhledavani lidske spolecnosti z nejakych socialnich duvodu.
Co se tyce gekoncika nocniho, tak muze byt trosku problem s mladymi jedinci (do pul az trictvrte roku) kdy to jsou zive, rychle a kricici a branici se stvorenicka. Pak se uklidni, zvazni a neni nejmensi problem jak s manipulaci, tak s pripadnou "prochazkou".
Co se tyce odlomeni ocasku, tam je riziko prave u mladych divokych jedincu u starsich zvirat je to spise umeni. Jedna se o vedomou reakci na stres, takze pokud je zvire uvykle manipulaci, není treba se o jeho ocas tolik obavat.
Jiri
Díky všem, co se ozvali. Nešlo mi opravdu o ochočení ve smyslu aportování, ale spíš o manipulaci se zvířátkem. Dozvěděla jsem se, co jsem potřebovala, dík.
Keimy794

XXX.XXX.214.80
Tos Teda moc neporadil spíš řekni jak je ochocit a ne si pořizovat psi a kočky
Uživatel s deaktivovaným účtem

Keimy794
napsal(a):
Tos Teda moc neporadil spíš řekni jak je ochocit a ne si pořizovat psi a kočky
Vy jste taky moc neporadil, je to z roku 2001 ...