Neregistrovaný uživatel

Zdravím všechny,
prosím o pomoc. U mých ještěrů jsem objevil drobné bílé parazity zdržující se převážně v okolí kloaky. Toto místo po čase zduří a okolo kloaky se tvoří nečistoty. Můžete mi poradit, jak se jich mám zbavit? Bojím se použít klasické preparáty proti roztočům kvůli choulostivým místům. Předem díky za reakce.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravím všechny,
prosím o pomoc. U mých ještěrů jsem objevil drobné bílé parazity zdržující se převážně v okolí kloaky. Toto místo po čase zduří a okolo kloaky se tvoří nečistoty. Můžete mi poradit, jak se jich mám zbavit? Bojím se použít klasické preparáty proti roztočům kvůli choulostivým místům. Předem díky za reakce.
Mohu jen doporučit preparát, o němž se zde diskutovalo v předchozích dnech - Bye Bye Mites. Působí na všechny druhy vnějších parazitů, nijak neuškodí očím, sliznicím, dokonce ani při požití menšího množství.
Dlouhou dobu jsem používal podobný preparát - Mites Off - ten se však již přestal vyrábět a byl nahrazen.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravím všechny,
Bye Bye Mites je jistě kvalitní, nicméně svojí cenou 710Kč značně nedostupný. Po delším hledání jsem objevil stejně šetrný prostředek a podstatně levnější. Jmenuje se Reptipur od fy. SERA a stojí cca 150Kč. Účinné látky jsou jen éterické oleje, tedy vše na přírodní bázi a maximálně šetrné k terarijním zvířatům.
Tilikva

XXX.XXX.212.26
Zdravím poraďte u meho jestera se objevili hnedi malicci broucci zalezaji mu za supiny.. Co to je a co proti tomu?
asi roztoči , tak si zagoogluj co je na ně nejlepší a je třeba i asanace celého tera
třeba
https://tera.poradna.net/questions/1946664-roztoci-u-hadu
nebo
https://www.terraristik.cz/paraziti-roztoci/