Neregistrovaný uživatel

Ahojik lidi. Potřebovala bych poradit. Koupila sem si žabky. Jenže problém. Cedulka na akvárku kde to prodávali byla drápatka vodní. Pak sem se jen tak náhodou zeptala prodavače čím to krmili, jakou tam měli teplotu a tak, a jen tak mimochodem sem se dozvěděla, že ty žabky už moc nevyrostou, což mě docela zmátlo, protože měřej takový 3 cm a to by byla drápatečka ne drápatka. Chtěla bych dopřát svejm miláčkům to nejlepší prostředí pro žití, ale teď vlastně nevim, jestli mi z toho vyrostou 10 cm velký drápatky nebo zůstanou malinký jako drápatečky. Tak bych se chtěla zeptat, zda se dají nějak spolehlivě rozeznat. Už sem studovala všechny možný knížky ale žádnej zásadní rozdíl (až na tu konečnou velikost) sem neobjevila. Prosím poraďte mi, budu Vám moc vděčná. Pa Ráďa
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ahojik lidi. Potřebovala bych poradit. Koupila sem si žabky. Jenže problém. Cedulka na akvárku kde to prodávali byla drápatka vodní. Pak sem se jen tak náhodou zeptala prodavače čím to krmili, jakou tam měli teplotu a tak, a jen tak mimochodem sem se dozvěděla, že ty žabky už moc nevyrostou, což mě docela zmátlo, protože měřej takový 3 cm a to by byla drápatečka ne drápatka. Chtěla bych dopřát svejm miláčkům to nejlepší prostředí pro žití, ale teď vlastně nevim, jestli mi z toho vyrostou 10 cm velký drápatky nebo zůstanou malinký jako drápatečky. Tak bych se chtěla zeptat, zda se dají nějak spolehlivě rozeznat. Už sem studovala všechny možný knížky ale žádnej zásadní rozdíl (až na tu konečnou velikost) sem neobjevila. Prosím poraďte mi, budu Vám moc vděčná. Pa Ráďa
Ahoj Radko,
drápatky už chovám druhým rokem a spolu s nimi jsem měla i drápatečku (než mi ji ušikanovaly). Řekla bych, že drápatečka je štíhlejší, má ostrý, protáhlejší "čumák" a je tmavě hnědá. Jinak jejich chov je stejný, postačí jim i nádrž, která není vyhřívaná, s nižší hladinou vody. Krmím je libovým masem nebo patentkami. Je však nutné simulovat i s mrtvou potravou pohyb, aby si jí drápatky všimly a projevily o ní zájem.
Hodně štěstí v chovu
Zuzka
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
"Drápatečky" jsem si koupil cca před dvěma měsíci a plně souhlasím s příspěvkem výše. Podle mých zkušeností stačí jako onen "simulovaný pohyb mrtvé potravy" postupné spadávání krmiva z hladiny na dno (jako je to např. u mražených patentek).
mnoho štěstí v chovu
Pája
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
"Drápatečky" jsem si koupil cca před dvěma měsíci a plně souhlasím s příspěvkem výše. Podle mých zkušeností stačí jako onen "simulovaný pohyb mrtvé potravy" postupné spadávání krmiva z hladiny na dno (jako je to např. u mražených patentek).
mnoho štěstí v chovu
Pája
Drápatečky(hymenochyrus) mají plovací blány na zadních i na předních nohách. Drápatky(xenopus leavis) mají blány jen na zadních. Pokud vím tak to platí pro všechy u nás chované. Drápatky se chovají snadněji a mnohem víc vyrostou. Tereza
vulp007

XXX.XXX.200.14
Možná budu mít drápatku. Dnes jsem ji viděl na vístavišti v Brně. Moc se mi líbila,byla strašně cute. Miluju cute žabky .