Neregistrovaný uživatel

dobrý den. měla bych dotaz ohledně hadů. měla jsem, už je to déle, rybožravé hady, a když byli mladí, řekli mi že je mám krmit malými kousky kuřecího masa a že je lepší dávat jim ryby jen velmi občas, aby zůstali navyklí na to maso a neodvykli tomu. to mě přivádí k otázce, zda by šlo u masožravých hadů nahradit myš za kuřecí maso, zda by tím had netrpěl či nějak jinak nestrádal. chtěla bych si totiž pořídit hada, ale nemám srdce na to krmit ho mayškama, zvláště, když je moje mladší sestra chová jako mazlíčky, to bych jí nemohla udělat. samozřejmě, že pokud to nepůjde, hada si pořizovat nebudu, nejsem toho názoru že lze udělat z hada vegetariána nebojte:) děkuji moc předem všem kteří mi s tímto problémem pomohou. radka
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
dobrý den. měla bych dotaz ohledně hadů. měla jsem, už je to déle, rybožravé hady, a když byli mladí, řekli mi že je mám krmit malými kousky kuřecího masa a že je lepší dávat jim ryby jen velmi občas, aby zůstali navyklí na to maso a neodvykli tomu. to mě přivádí k otázce, zda by šlo u masožravých hadů nahradit myš za kuřecí maso, zda by tím had netrpěl či nějak jinak nestrádal. chtěla bych si totiž pořídit hada, ale nemám srdce na to krmit ho mayškama, zvláště, když je moje mladší sestra chová jako mazlíčky, to bych jí nemohla udělat. samozřejmě, že pokud to nepůjde, hada si pořizovat nebudu, nejsem toho názoru že lze udělat z hada vegetariána nebojte:) děkuji moc předem všem kteří mi s tímto problémem pomohou. radka
Né, ne.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Né, ne.
Milá Radko, raději si žádného hada nepořizuj. Některé druhy užovek by si třeba i proužek masa vzaly, ale není možné je na tom držet dlouho. Hlodavec nebo pták přirozeně obsahuje celou řadu látek, které zkrátka prostý kousek svaloviny nemá a ani doplňkové vitamíny je nenahradí. Takže dlouhodobý chov s takovým způsobem krmení prostě není možný. Jedinou vyjímkou by mohl být vejcožrout (africká užovka rodu Dasypeltis), to by ovšem znamenalo zajistit pravidelný přísun čerstvých vajec. V mládí křepelčích, později u dospělců slepičích. Takže se raději pohlédni po plazech, kteří preferují rostlinou potravu.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Znam chovatele co krmí úspěšně pouze kuřecími krky a křídli, ale jedná se o kobry a chřestýše. Taky je občas pro spestření podávam, ale ne furt, hadi po nich mají hřítký a dost zapáchající trus, uklízet to je peklo.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Znam chovatele co krmí úspěšně pouze kuřecími krky a křídli, ale jedná se o kobry a chřestýše. Taky je občas pro spestření podávam, ale ne furt, hadi po nich mají hřítký a dost zapáchající trus, uklízet to je peklo.
Myslím, že toho chovatele znám taky. ;-)
Franta
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Existuje docela pěkná užovka Opheodrys aestivus, která se dá snadno koupit na burze, a ta je hmyzožravá. Má ovšem taky jednu nevýhodu, v chovu se jí obvykle moc nedaří a často brzo chcípne.
Pavel
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
..já dávám užovce indigové, abych jí zpestřil dietu, taky občas kuřecí krky /..a sežere jich i 8ks najednou/, bere i kuřeci prsa podélně rozřízlá a plněná vitamíny, ale to co potom z ní vyjde je mazec. Dal jsem jí i ryby /pstruhy/ a s chutí je žrala, ale to je ještě horší. S tím jsem skončil, to se nedá. Zda tato občasná dieta škodí, přesně nedokážu posoudit. Jedinej "problém" je řídký exkrement.
Mirek
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
tak proc u rybozravych uzovek nezustanes? jsou nenarocne a existuje jich spouta druhu ...
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já ho znám asi taky, jedinec z Postoloprt co?
daboia
Luczia

XXX.XXX.120.242
Chcela bg som sa opýtať mohla by som pytónovy královskému nahradiť mäso z rýb alebo z potkanov niakym bravčovím alebo hovädzím mäsom ? Nemám žaludok sa pozerať na to ako ich zabíjajú. Alebo mám ešte jednu otázku čo by sa nedalo kúpiť niake mäsové krmivo pre hada . Chovám doma cicavce a nemám srdce a odvahu niečo podobne dávať hadovi. Za gramatické chyby sa ospravedlnujem . Vopred ďakujem za odpovede . Lucia
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.28.58
Luczia
napsal(a):
Chcela bg som sa opýtať mohla by som pytónovy královskému nahradiť mäso z rýb alebo z potkanov niakym bravčovím alebo hovädzím mäsom ? Nemám žaludok sa pozerať na to ako ich zabíjajú. Alebo mám ešte jednu otázku čo by sa nedalo kúpiť niake mäsové krmivo pre hada . Chovám doma cicavce a nemám srdce a odvahu niečo podobne dávať hadovi. Za gramatické chyby sa ospravedlnujem . Vopred ďakujem za odpovede . Lucia
Ne ne a ne. Okamzite hada prodente nez vam timhle stylem zdechne. Nebo si ho ani neporizujte. Regiuska neni vodni had. L rybam se nedostane a do jidelnicku ji nepatří. Jestli nemate koule na krmeni zivyma mysma a potkany kupte zasobu mrazenych do mrazaku a lrmte rozmrazenymi. Veprovy z lidlu nebo hovezi a kureci z kauface a tesca hadovi dlouhodobe dobre neudelaj. Zdechme o dost driv.
Ne že bych vás nechápal, podobným problémem trpím také. Stále dokola si mohu říkat že jde jen o neomluvitelný alibismus, nepomáhá to. Možná by pomohlo neuvažovat o hovězím či vepřovém mase jako o kusu masa který lze koupit v obchodě. On ten kus masa byl donedávna součástí býčka či mladého vepříka a příprava takového úhledného balíčku rozhodně nebude nic moc útlocitná záležitost. Taková myš na tom je podstatně lépe. Pokud nepomohou ani takové argumenty, je opravdu lepší se chovu hadů vzdát.
Mimo jiné, nelze nahradit (běžně dostupnými metodami) celého malého obratlovce náhražkou z čisté svaloviny jatečných zvířat. Samotná svalovina neobsahuje tolik potřené látky pro zdraví hada, který je svou evolucí přímo naprogramován na příjem takové potravy. Tím mám na mysli kosti, kůži, vnitřnosti atd. co běžná myš dokáže jako potrava nabídnout. Myslím že nemá cenu zabíhat do takových podrobností, že i prostá síla buněčné stěny u myši a krávy je úplně na jiných hodnotách.
Takže, krmení přirozenou potravou, v tomto případě myší = zdravá a spokojená regiuska, spokojený i když vynervovaný chovatel, chviličku nespokojená myš.
Krmení náhradní = polomrtvá nespokojená regiuska, nespokojený a vynervovaný chovatel, nespokojená a mrtvá kráva.
Tak to prostě je a je to tak dobře.
Kdyby snad náhodou, tak pro pořádek. Jsem masožravec alibista, nejsem ani omylem vegetarián.
hhhh

XXX.XXX.4.220
Taky pro pořádek:
"Myslím že nemá cenu zabíhat do takových podrobností, že i prostá síla buněčné stěny u myši a krávy je úplně na jiných hodnotách. "
Jo, to teda nemá. Zejména však proto, že ani myši ani krávy buněčné stěny nemají.
Celkově představa, že krávy mají ty buněčné struktury, co mají, silnější než myši, je trochu humorná. Ne, prostě jen těch buněk mají víc. Vtip od Kantorka: Ne, to tak nefunguje, nemůžeš tvrdit, že ptáčci mají sny malé a sloni velké.