Nekousavý had = korálovka?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

26.9.2006 10:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.141.116

Potřeboval bych poradit. Nedávno mi cca po 8 letech pošla krajta královská. Když jsem si ji jako malinkou pořizoval, vycházel jsem z literatury, že se jedná o klidného, nekousavého hada, jednu z nejmenších krajt, která moc nežere. Evžen (tak jsem mu říkal) měl cca 1,5 metru - což odpovídá literatuře. Výjimka byl však povahou - byl docela nevyspitatelný, kousavý a žravý. Žral by pořád. Krmil jsem ho každý týden, jinak byl značně nervózní.
Přemýšlím o jeho nástupci. Chci něco menšího, čemu budou stačit myši. Křečci a potkani jsou nákladnější a hůř se shání.
Líbí se mi korálovky. Ptám se tedy zkušenějších chovatelů na zkušenosti s jejich povahou. Hledám opravdu pokud možno nekousavý druh hada. Setkali jste se už s agresivní korálovkou (např. sedlatou)?

Neregistrovaný uživatel

26.9.2006 11:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.141

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Potřeboval bych poradit. Nedávno mi cca po 8 letech pošla krajta královská. Když jsem si ji jako malinkou pořizoval, vycházel jsem z literatury, že se jedná o klidného, nekousavého hada, jednu z nejmenších krajt, která moc nežere. Evžen (tak jsem mu říkal) měl cca 1,5 metru - což odpovídá literatuře. Výjimka byl však povahou - byl docela nevyspitatelný, kousavý a žravý. Žral by pořád. Krmil jsem ho každý týden, jinak byl značně nervózní.
Přemýšlím o jeho nástupci. Chci něco menšího, čemu budou stačit myši. Křečci a potkani jsou nákladnější a hůř se shání.
Líbí se mi korálovky. Ptám se tedy zkušenějších chovatelů na zkušenosti s jejich povahou. Hledám opravdu pokud možno nekousavý druh hada. Setkali jste se už s agresivní korálovkou (např. sedlatou)?

Krmil jsem ho každý den, no chudák Evžen. Jéžiš chlape prosím tě, raději si už žádnýho hada nekupuj. Říká ti něco pauza mezi krmením? Víš proč ti chcípnul? Podívej se na američany, to je něco podobnýho jako tvůj Evžen. CHudák.

Neregistrovaný uživatel

26.9.2006 11:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.61

Krmil jsem ho každý den, no chudák Evžen. Jéžiš chlape prosím tě, raději si už žádnýho hada nekupuj. Říká ti něco pauza mezi krmením? Víš proč ti chcípnul? Podívej se na američany, to je něco podobnýho jako tvůj Evžen. CHudák.

Chudák seš ty že ses ještě nenaučil číst,píše že krmil cca.týden.

Neregistrovaný uživatel

26.9.2006 12:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.160.51

Tak chlapy,jeden blbě čte,druhej zase sprostě nadává. Co takhle se zklidnit! Korálovky jsou poměrně nervní stvoření,při manipulaci se někdy brání vylučováním exkrementů,někdy kousnutím (velmi zřídka). Spíše může dojít ke kousnutí,jako ostatně u většiny hadů, při krmení. Ovšem rozhodně bych se toho nebál.
Zdravím Martin

Neregistrovaný uživatel

26.9.2006 12:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.160.51

Tak chlapy,jeden blbě čte,druhej zase sprostě nadává. Co takhle se zklidnit! Korálovky jsou poměrně nervní stvoření,při manipulaci se někdy brání vylučováním exkrementů,někdy kousnutím (velmi zřídka). Spíše může dojít ke kousnutí,jako ostatně u většiny hadů, při krmení. Ovšem rozhodně bych se toho nebál.
Zdravím Martin

Ps.: někdy se nebrání vůbec! Martin

Neregistrovaný uživatel

26.9.2006 12:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.249

Ps.: někdy se nebrání vůbec! Martin

Ahoj korálovky jsou docela dost kousaví hadi,měli sme 2 a kousli při každé příležitosti.

Neregistrovaný uživatel

26.9.2006 13:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.100

Ahoj korálovky jsou docela dost kousaví hadi,měli sme 2 a kousli při každé příležitosti.

korálovky jsou naprosto nekousavý.Občas se jen stane, že vás "pomočí"

Neregistrovaný uživatel

26.9.2006 13:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.191

korálovky jsou naprosto nekousavý.Občas se jen stane, že vás "pomočí"

Souhlasila bych s předchozím příspěvkem, my máme korálovku asi 5 let a je naprosto mírumilovná a ještě nás nikdy nekousla ani "nepomočila"

Neregistrovaný uživatel

26.9.2006 14:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.101

koralovek mam 11 dospelych, a jeste me nekously

Neregistrovaný uživatel

26.9.2006 15:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.160.51

koralovek mam 11 dospelych, a jeste me nekously

No když madam - majitelka jedné korálovky řekne,že nekoušou,tak to asi bude pravda.

Neregistrovaný uživatel

26.9.2006 16:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.23

No když madam - majitelka jedné korálovky řekne,že nekoušou,tak to asi bude pravda.

Korálovky mám 3 asi 2 roky a nikdy mě žádná nekousla ani nepomočila , jsou to velice klidní hadi . Mám mexicana greeri

Tercovec

1.9.2019 15:44
Tercovec

XXX.XXX.192.2

Mám jednu koralovku pruhovanou kaliformskou přes 4roky a nikdy mě ještě nekousla spíš se bojí ale na ruce se rychle uklidni myslím si že každý had je jiny tak jako člověk

6.9.2019 09:08
MlejnekReptiles97

XXX.XXX.191.152

Nekousavý druh neexistuje... muže ti 100 lidi napsat kup si koralovku jsou super klidny a tvoje zrovna bude kousat.. a tak to máš u vetšiny druhů

Přidejte reakci

Přidat smajlík