Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.244
zdravím,dá se poznat samec od samice dřív než dospějí-jako u cvrčků,díky za odpovědi
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.198.123
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
zdravím,dá se poznat samec od samice dřív než dospějí-jako u cvrčků,díky za odpovědi
Ano, podle tvaru abdomenálních štítků.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.244
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ano, podle tvaru abdomenálních štítků.
a jak vypadají u samice a jak u samce
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.37.90
Zdravín, chci se zeptat jak je to se zahrabáváním těchto svábů do substrátu? Když s nimi budu krmit vydrží behat po terárku nebo zmizí pod povrchem?
Díky
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.187.197
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
a jak vypadají u samice a jak u samce
Samec ma na brichu 7 stitku- posledni na zadecku MALY.
Samice - 5 stitku,posledni VELKY.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.230
Zdravím. Okamžitě se zahrabou, když jim ustřihnete hlavu vydrží pár dní běhat a nezahrabou se. Tiamat
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.121.99
Toto je bez komentáře!!!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.156.230
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravín, chci se zeptat jak je to se zahrabáváním těchto svábů do substrátu? Když s nimi budu krmit vydrží behat po terárku nebo zmizí pod povrchem?
Díky
Nezahrabávají se.... Než se rozhodnu něco chovat, cokoli, věnuji aspoň 10 minut googlení info o tom. Není možné, abyste tuto informaci po 10 min. nezjistil sám.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.230
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Toto je bez komentáře!!!
To je jako na mě ? Jestli jo tak nikde nevidím tvoji radu chytrolíne, která by byla lepší. Kritizovat umí každý , ale poradit nikdo. Tiamat
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.37.90
Tak teď fakt nevím, podle někoho se zahrabávají, podle někoho zas ne.... co si vybrat? Jinak na netu sem hledal, to se neboj. O chovu sem toho našel hromady, ale tuhle informaci prostě ne. Omlouvám se že nejsem dokonalej
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.121.99
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak teď fakt nevím, podle někoho se zahrabávají, podle někoho zas ne.... co si vybrat? Jinak na netu sem hledal, to se neboj. O chovu sem toho našel hromady, ale tuhle informaci prostě ne. Omlouvám se že nejsem dokonalej
Ano zahrabávají se, hlavně pod něco (misky, kořeny, apod), já je nasypu do mističky ze které nemohou vylést a tak tam jsou k dispozici, dokud je někdo nezblajzne;-)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.110.115
Tartarama krmim uz neco pres rok a jeste se mi nestalo, ze by se byt jeden jediny tento svab zahrabal do substratu (raselina, lignocel). Maximalne pokud mate mezi podkladem a bocni stenou terarka mezeru (tzn. podklad nedoliha ke stene) tak tam muzou zalezt, ale do substratu se teda fakt nezahrabaji....
Po letech chovu jsem dospěl k tomuto ideálnímu krmení. Nelezou po skle, v podstatě nelétají, nezahrabávají se, neokusují chovance, relativně dobře se množí, spektrum velikostí je ideální pro všechny štíry i sklípkany počínaje mláďatama liocheles v 1. svleku (2-3 mm štírek), konče T. blondi. Pro ni jsou dospělci spíše jednohubky, ale jako výplň mezi holátkama jsou perfektní.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.110.115
Ha, teď koukám, že sem slepý a téma se týka dubií. ::-) Tak v tom případě jo, dubie se zahrabou skoro okamžitě...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.187.197
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To je jako na mě ? Jestli jo tak nikde nevidím tvoji radu chytrolíne, která by byla lepší. Kritizovat umí každý , ale poradit nikdo. Tiamat
Jestli jsi to nepochopil,tak ten 'chytrolin' te jenom mirne upozornil- protoze radit HOVADINY -tak to radsi NERAD!
Dubie davam do misky,ze ktere neutecou.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.230
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jestli jsi to nepochopil,tak ten 'chytrolin' te jenom mirne upozornil- protoze radit HOVADINY -tak to radsi NERAD!
Dubie davam do misky,ze ktere neutecou.
No pane chytrolíne č.2, i když jsou v misce tak to neznamená že neutečou - asi každý skušenejší chovatel ví co tím myslím. Chtěl jsem jen mou radou poukazat na prakticky
100% prevenci proti útěku. A navíc tuto HOVADINU dělá spousta chovatelů a já na ni nevidím nic špatnéno. Tiamat
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.4
Ahoj.Ale pánové klíd zadavatel se ptá jestli mu hned zmiznou v substrátu či ne otázka zní ? v jakém substrátu a jak dlouho je tam chce ponechat než je chovanec zblajzne?.Řešení:do rašeliny+podobné se jim moc nechce-hrubší substrát(štěrk,kůra atd)+již uvedeno,mezery+pod misku atd.hned zmiznou.Dále:doba než je chovanec zblajzne-každý není střelec a potřebuje určitý čas na lov:nejlépe krmit kontrolovaně(dát co je schopen sežrat v krátké době)pokud ovšem z různých důvodů nelze je možnost přifiknout nějakou část a tím dát chovanci čas na lov.P.Šm.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.230
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ahoj.Ale pánové klíd zadavatel se ptá jestli mu hned zmiznou v substrátu či ne otázka zní ? v jakém substrátu a jak dlouho je tam chce ponechat než je chovanec zblajzne?.Řešení:do rašeliny+podobné se jim moc nechce-hrubší substrát(štěrk,kůra atd)+již uvedeno,mezery+pod misku atd.hned zmiznou.Dále:doba než je chovanec zblajzne-každý není střelec a potřebuje určitý čas na lov:nejlépe krmit kontrolovaně(dát co je schopen sežrat v krátké době)pokud ovšem z různých důvodů nelze je možnost přifiknout nějakou část a tím dát chovanci čas na lov.P.Šm.
Dobrý večer Pane Šmahel, tak to z mé strany bylo míněno. Já jen nemám rád, když vás někdo
zkritizuje a zbaběle k tomu napíše bez komentáře a hned na to se objeví další chytrák, který napíše že píšete hovadiny a on jediný má pravdu. Tiamat
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.4
Ahoj znám.Ono je to těžké,když napíše člověk to co má za roky tera zažité+ odzkoušené krmení,údržba atd.)na férovku hned se někdo ozve.Pokud to jeden uvede tak nějak kulantně začátečník tápe zkušený terarista se ozve ,že to je kravina
.1000 teraristů=1000 názorů,takže je na každém jak si to přebere.Přeji pěkný den.P.Šm.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.187.197
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No pane chytrolíne č.2, i když jsou v misce tak to neznamená že neutečou - asi každý skušenejší chovatel ví co tím myslím. Chtěl jsem jen mou radou poukazat na prakticky
100% prevenci proti útěku. A navíc tuto HOVADINU dělá spousta chovatelů a já na ni nevidím nic špatnéno. Tiamat
Kdy myslim misku,ze ktere neutecou- tak je tim myslena miska s vyssimi okraji,ze ktere neutecou- a muzou tam byt 'tyden'.Kdezto ty 'kolego' radis HOVADINU - neznam nikoho,kdo by ji pouzival.Kdyz je nesezerou,tak uz je nepouzijes a muzes je vyhodit!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.230
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Kdy myslim misku,ze ktere neutecou- tak je tim myslena miska s vyssimi okraji,ze ktere neutecou- a muzou tam byt 'tyden'.Kdezto ty 'kolego' radis HOVADINU - neznam nikoho,kdo by ji pouzival.Kdyz je nesezerou,tak uz je nepouzijes a muzes je vyhodit!
Toto je bez komentáře. Nechápavé lidi opravdu nemusím.
Tiamat
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.77.149
Tak on ten člověk, kterej s tebou Tiamate nesouhlasí, má pravdu.
Stříhat švábům hlavy a pak je pouštět do terárka je blbost asi tak stejná, jako když tady někdo radil dávat cvrčky do vody.
Jednak se i ten bezhlavě lezoucí šváb dokáže částečně zahrabat (podle toho jakej je substrát) a jak správně podotkl kolega, když ho zvíře včas nesežere a šváb chcípne, tak už ho nikdo nesežere tuplem a šváb je na vyhození.
Takže lepší je krmit je opravdu z hladký a dostatečně hluboký misky, ze který nevylezou, nebo krmit pinzetou. a nebo se smířit s tím, že i zahrabanej šváb jednou vyleze a chovanec si ho chytne. A nebo nekrmit dubiema....