Agama a vyprazdňování

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

27.6.2007 16:49
Neregistrovaný uživatel

Mám takový hloupý dotaz. Mám roční agamu vousatou, vše v pořádku, ale
nevyprazdňuje se tak často jako kdysi. Vyprazdňovala se tak skoro denně, teď tak co 3-4 dny. Je to běžné? Mám ji krmit pořád každý den, nebo se počet krmení snižuje? Děkuji

Neregistrovaný uživatel

28.6.2007 10:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.28

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
nevyprazdňuje se tak často jako kdysi. Vyprazdňovala se tak skoro denně, teď tak co 3-4 dny. Je to běžné? Mám ji krmit pořád každý den, nebo se počet krmení snižuje? Děkuji

Ahojky, mám stejný "problém". Mám asi 9-ti měsíční agamku a taky už nekaká jako dřív. Řekla bych, že ještě méně často, než jak uvádíš ty. Jinak je ale naprosto OK, čilá, zdravá, má se k světu, má všechny vitamíny, AD3, UVéčko, každý víkend i sluníčko... Akorát jí vůbec nejede zelenina. Na jedný veterině mi řekli, že to je strašný, ať jí hned přinesu a oni jí udělaj klystýr! Tak to fakt sorry, ale takhle jí stresovat a trápit nenechám. Mám kamarády veterináře a vim, jak málo toho o zvířatech ví a že všechno je metoda pokus omyl (ne že by to u lidských doktorů bylo jinak...). Takže jsem jí začala jednou týdně koupat v teplé vodě a každý den jí kapu na čumáček z pipety vodu. Zeleninu samozřejmě má k dispozici neustále. Víc nevim... Byla bych vděčná za nějakou radu, ale psala jsem sem o tomhle problému už dvakrát, a nikdo nereagoval. Přeju ti víc úspěchu.

Neregistrovaný uživatel

28.6.2007 11:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.181.184

Roční agamu nekrmte denně,ale 3x týdně. Vyprazdňování po 3-4 dnech není neobvyklé.

Neregistrovaný uživatel

28.6.2007 11:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.181.184

Ahojky, mám stejný "problém". Mám asi 9-ti měsíční agamku a taky už nekaká jako dřív. Řekla bych, že ještě méně často, než jak uvádíš ty. Jinak je ale naprosto OK, čilá, zdravá, má se k světu, má všechny vitamíny, AD3, UVéčko, každý víkend i sluníčko... Akorát jí vůbec nejede zelenina. Na jedný veterině mi řekli, že to je strašný, ať jí hned přinesu a oni jí udělaj klystýr! Tak to fakt sorry, ale takhle jí stresovat a trápit nenechám. Mám kamarády veterináře a vim, jak málo toho o zvířatech ví a že všechno je metoda pokus omyl (ne že by to u lidských doktorů bylo jinak...). Takže jsem jí začala jednou týdně koupat v teplé vodě a každý den jí kapu na čumáček z pipety vodu. Zeleninu samozřejmě má k dispozici neustále. Víc nevim... Byla bych vděčná za nějakou radu, ale psala jsem sem o tomhle problému už dvakrát, a nikdo nereagoval. Přeju ti víc úspěchu.

Ve Vašem případě to bude jistě souviset s minimálním přísunem zeleniny a ovoce. Ty totiž obsahují velké množství vody, které usnadňuje vyprazdňování. Zkuste stále nabízet různé druhy zeleniny a ovoce-různě barevné a uvidíte zda bude zájem. Opravdu možností krmení je spousta, ze zeleniny a ovoce můžete zkusit například jablka, banány,papriku,ostružiny, brokolice,mrkev(nejlépe proužky), čekanku,kapustu, okurku,salát, listy i květy pampelišky, petržel,maliny, jahody,hrášek.... je toho spousta

Neregistrovaný uživatel

28.6.2007 15:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.35

Roční agamu nekrmte denně,ale 3x týdně. Vyprazdňování po 3-4 dnech není neobvyklé.

V podstatě, jak často krmíte, tak často kadí

Neregistrovaný uživatel

28.6.2007 16:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.28

Ve Vašem případě to bude jistě souviset s minimálním přísunem zeleniny a ovoce. Ty totiž obsahují velké množství vody, které usnadňuje vyprazdňování. Zkuste stále nabízet různé druhy zeleniny a ovoce-různě barevné a uvidíte zda bude zájem. Opravdu možností krmení je spousta, ze zeleniny a ovoce můžete zkusit například jablka, banány,papriku,ostružiny, brokolice,mrkev(nejlépe proužky), čekanku,kapustu, okurku,salát, listy i květy pampelišky, petržel,maliny, jahody,hrášek.... je toho spousta

Super, děkuju moc za radu Já už fakt nevim, dáváme jí kromě hlávkového salátu ze zahrady a čínského zelí všechno možné - v podstatě cokoliv máme po ruce. Včera třeba měla borůvky - teda pouze v misce, ne že by je žrala jindy zas třeba třešně nebo čerstvé bylinky. Ale jak se to nehýbe, vůbec jí to nezajímá. A donucovací prostředek vyhladovění ... na to nějak nemám srdce. Myslíte, že by to zabralo? A kolik to tak znamená dní? Minulý víkend jsem při venčení u skal v šoku pozorovala, jak sezobla uschlé jehličí z borovice... holt fajnšmekr

Neregistrovaný uživatel

28.6.2007 18:08
Neregistrovaný uživatel

V podstatě, jak často krmíte, tak často kadí

Děkuji za odpovědi. Moje agamka zeleninku ráda, i když poslední dobou jí moc nejede, asi bych jí to měla víc zpestřit, ale takových plodů jako borůvky a jahody jsem se celkem bála, ale určitě zkusím. Dík

Neregistrovaný uživatel

28.6.2007 20:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.47.149

Děkuji za odpovědi. Moje agamka zeleninku ráda, i když poslední dobou jí moc nejede, asi bych jí to měla víc zpestřit, ale takových plodů jako borůvky a jahody jsem se celkem bála, ale určitě zkusím. Dík

Já myslím, že zvíře ve vhodných podmínkách žere dobře i obyč. směs čínského zelí, strouhané mrkve a nasekaných pampelišek.

Neregistrovaný uživatel

29.6.2007 00:34
Neregistrovaný uživatel

Já myslím, že zvíře ve vhodných podmínkách žere dobře i obyč. směs čínského zelí, strouhané mrkve a nasekaných pampelišek.

To máš pravdu, mrkev a čínské zelí má moje agama nejraději!

Neregistrovaný uživatel

29.6.2007 12:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.181.184

Super, děkuju moc za radu Já už fakt nevim, dáváme jí kromě hlávkového salátu ze zahrady a čínského zelí všechno možné - v podstatě cokoliv máme po ruce. Včera třeba měla borůvky - teda pouze v misce, ne že by je žrala jindy zas třeba třešně nebo čerstvé bylinky. Ale jak se to nehýbe, vůbec jí to nezajímá. A donucovací prostředek vyhladovění ... na to nějak nemám srdce. Myslíte, že by to zabralo? A kolik to tak znamená dní? Minulý víkend jsem při venčení u skal v šoku pozorovala, jak sezobla uschlé jehličí z borovice... holt fajnšmekr

Zkuste ji to nedávat do misky ale třeba položit kousek zeleného někam na kámen. Menší vyhladovnění můžete klidně zkusit, třeba po 3-4 dnech ji nabídněte první zelené a pak dále, živé jí můžete dát až třeba po týdnu.

15.11.2015 13:20
Polaskova1980

XXX.XXX.16.50

Dobry den, koupily jsme rocniho agamaka, bylo Nam receno, ze ji denne krabicku cvrcku, no zdalo se mi to silene, tak jsme mu to zmenily, zeleninu ma kazdy den cerstvou a co tri dny ma cvrcky nebo moucne cervy, vypraznovat se nechce, ale ve sprse mu to jde uplne super

KRPEC

2.6.2019 18:35
KRPEC

XXX.XXX.222.136

Zdravím,agama bude mít 3 měs.Doufam,že vše je ok.Jen od včerejška se začal rochnit v bazénku a poprvé jsem měla možnost ho vidět i pít.Dnes má řídkou stolici a často se opírá hlavou o sklo( jako by se chladil)V teráriu má 32st.,tady se svlékl a problém s potravou není(cvrčci,rukola,callisia). Připadá my takový"vláčný".Poradíte prosim

Ji.J.

2.6.2019 22:18
Ji.J.

XXX.XXX.76.7

Jak tak čtu tady ty "recepisy", dospěl jsem k přesvědčení že být agamou tak bych dozajista měl to zažívání rozhozené také.
Původně jsem sice chtěl napsat "posra... bych se také" ale připadlo mě to příliš vulgární. Ale nenechte se rušit, rád se dozvím co vše se ve světě praktikuje. Dosud jsem opravdu netušil, že v australských polopouštích se to jen hemží volně dostupnými banány, třešněmi, borůvkami, atd.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík