Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.214.65
Ahoj, prosím o radu, moje želva (3roky) při dýchání vydává pískavý zvuk, 14 dní dostávala 2 injekce antibiotik denně, pískání ustalo, ale po 3 týdnech je zpět, po celou dobu je aktivní, sežere na co přijde, nos suchý, oči čisté, dávala jsem ji ven, ale teď ji mám raději v teráriu se stálou teplotou, mám zkusit jiného veterináře nebo potřebuje další antibiotika?
Děkuji, Mirka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.248.182
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ahoj, prosím o radu, moje želva (3roky) při dýchání vydává pískavý zvuk, 14 dní dostávala 2 injekce antibiotik denně, pískání ustalo, ale po 3 týdnech je zpět, po celou dobu je aktivní, sežere na co přijde, nos suchý, oči čisté, dávala jsem ji ven, ale teď ji mám raději v teráriu se stálou teplotou, mám zkusit jiného veterináře nebo potřebuje další antibiotika?
Děkuji, Mirka
ahoj moje dvě zelenavé dělají už pár let vždy v létě to samé co popisuješ.Někdo tu psal že je to normální pokud je želva čilá a bez výtoků.Je to prý jako u lidí někdo má rýmu cely život a někdo né.jedna z mých řeckých to má vždy z jara i s výtokem ale když je ve výběhu tak se to ztratí.před pár lety jsme to zkoušeli z jara léčit a bylo to stejné.Dej jí na sluníčko pokud je čilá a bez výtoku z nosu.nemocné želvy jsou ospalé a nemájí chut k jidlu.Ta tvoje to má zřejmě chronické jako ty moje.uvídíš co napíší jiní toto je muj nazor a zkušenost.želvám zdar jester
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.188.5
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
ahoj moje dvě zelenavé dělají už pár let vždy v létě to samé co popisuješ.Někdo tu psal že je to normální pokud je želva čilá a bez výtoků.Je to prý jako u lidí někdo má rýmu cely život a někdo né.jedna z mých řeckých to má vždy z jara i s výtokem ale když je ve výběhu tak se to ztratí.před pár lety jsme to zkoušeli z jara léčit a bylo to stejné.Dej jí na sluníčko pokud je čilá a bez výtoku z nosu.nemocné želvy jsou ospalé a nemájí chut k jidlu.Ta tvoje to má zřejmě chronické jako ty moje.uvídíš co napíší jiní toto je muj nazor a zkušenost.želvám zdar jester
No moje želva píská letos poprvé (samozřejmě žádný výtok apod.). Byl jsem u veta (v Brně na veterině) kde ji prohlédli a řekli mi, že je to normální a že to může být taky tím, že želva pohlavně dospívá... nebo že taky vdechla nějaký drobný písek apod.
Letos v červnu měla 2 roky a byla poprvé zimována (cca 2 měsíce).
LuckaH

XXX.XXX.163.204
Prosím je to podobné pískání? Jinak oči nos v pořádku, jen takto píská.
Zrovna v sobotu jsem řešil podobný problém. Odpoledne jsem si všiml, že má naše zelenavka v tlamě krev. Zprvu jsem se domníval, že se bude jednat o nějaký mechanický problém. Jenže chovala se divně. Otvírala a zavírala pusu (jakoby lapala po dechu), byla akční (až moc) atp. Takže dvouhodinové kolo telefonů na různé veteriny v Praze. Nikde neordinoval herpetolog. Když už jsme to vzdávali, tak jsme se jednomu dovolali. Řekl ať přijedeme. Po prohlédnutí zhodnotil, že se pravděpodobně jedná o problém s plícemi, ale že se "zřejmě jedná o silného jedince" - krunýř v pohodě tvrdý, oči bez zákalu či slz, ale nechal si jí tam s tím, že udělá rentgen a krev. Zítra budu vědět víc, ale jsem napnutý jak kšandy.
LuckaH
napsal(a):
Prosím je to podobné pískání? Jinak oči nos v pořádku, jen takto píská.
Dobrý den,
ne tohle pískání není, želva je nejspíše nemocná. Je důležité navštívit veterináře. Tipl bych to na nějaký vážnější dýchací problém, ale jsem laik. Hlavně nevíme proto abychom Vám poradili:
1) Kde je želva chovaná
2) Jaké má k dispozici teploty
3) Čím je krmená
4) Jak dlouho ji máte - tedy je v těchto podmínkách
5) Jak dlouho má želva tyto projevy
6) Jak často vyluzuje tyto zvuky
7) Jaký má želva v tuto chvíli apetit
8) Něco neobvyklého co se stalo před tím než to začalo (např. procházka po venku apod.)
9) Co je to za druh želvy hermanka nebo gracea (podle videa bych to tipl na hermanku)
10) Jestli želva nebyla třeba odzimovaná
11) Postě cokoliv co si myslíte že s tím může souviset