Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

9.2.2008 19:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.79

Dobrý den, chtěl bych poprosit chovatele plšíků afrických, zda by mi mohli napsat zkušenosti ze svého chovu, co se týče kousavosti těchto zvířat. Na internetu jsem prošel vícero stránek a všude se dočítám něco jiného. Jeden chovatel píše, že se nechají přes den bez problémů brát, že si rychle zvyknou na kontakt s chovatelem a jiní píšou doslova,, při zakoupení plšíků afrických , by se měl koupit pár kožených rukavic ". Prosím ještě o info, zda tito tvorové mají zimní spánek, jak se o nich také píše, pak od kdy do kdy ho mají mít. Koupil jsem si pár těchto zvířat ve věku půl roku, jsou to velice klidní drobečkové a nechají se bezproblémů přes den brát do rukou. Po kousnutí nebyl ještě ani nejmenší náznak , proto prosím o tyto informace. Moc děkuji R.K.

Neregistrovaný uživatel

10.2.2008 16:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.101.189

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý den, chtěl bych poprosit chovatele plšíků afrických, zda by mi mohli napsat zkušenosti ze svého chovu, co se týče kousavosti těchto zvířat. Na internetu jsem prošel vícero stránek a všude se dočítám něco jiného. Jeden chovatel píše, že se nechají přes den bez problémů brát, že si rychle zvyknou na kontakt s chovatelem a jiní píšou doslova,, při zakoupení plšíků afrických , by se měl koupit pár kožených rukavic ". Prosím ještě o info, zda tito tvorové mají zimní spánek, jak se o nich také píše, pak od kdy do kdy ho mají mít. Koupil jsem si pár těchto zvířat ve věku půl roku, jsou to velice klidní drobečkové a nechají se bezproblémů přes den brát do rukou. Po kousnutí nebyl ještě ani nejmenší náznak , proto prosím o tyto informace. Moc děkuji R.K.

chovala jsem pouze jednoho plšíka, ale i přes snahu o ochočení nebylo možné brát ho do ruky bez kousnutí

Neregistrovaný uživatel

10.2.2008 16:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.79

chovala jsem pouze jednoho plšíka, ale i přes snahu o ochočení nebylo možné brát ho do ruky bez kousnutí

Děkuju za odpověď. Můžete mi prosím ještě napsat, od kdy začal kousat?A kousal i když lezl volně po rukou?

Neregistrovaný uživatel

10.2.2008 18:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.34

Děkuju za odpověď. Můžete mi prosím ještě napsat, od kdy začal kousat?A kousal i když lezl volně po rukou?

Chovala jsem skupinu 1,2 s mláďaty(někdy až 8 zvířat pohromadě),naprosto nekontaktní chov,kdy i při úklidu jsem zvířata pouze nechala zavřená v boudičce.Jenom jediné zvíře mělo sklony kousat,byla to jedna z chovných samic,žádné jiné zvíře mě nikdy při držení v ruce ani nekouslo a ani nesvléklo kůži z ocásku,když jsem vybírala mláďata na prodej nebo mi některý v noci utekl do pokoje,tak se žádný nepokoušel kousat ani při chytání až na tu jednu samici.Zimní klid vůbec nepotřebují,spíš můžu doporučit období chudší potravinové nabídky,vždy když poodrostou mláďata,protože i v přírodě tito plši mívají jen jeden až dva vrhy ročně,takto se dá od jedné samice docílit tří až čtyř vrhů.Na ochočování je nejlepší podávat z ruky nebo pinzety sarančata nebo cvrčky,mláďata se nechají po oddělení od rodičů ochočit bez problémů.

Neregistrovaný uživatel

10.2.2008 19:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.79

Chovala jsem skupinu 1,2 s mláďaty(někdy až 8 zvířat pohromadě),naprosto nekontaktní chov,kdy i při úklidu jsem zvířata pouze nechala zavřená v boudičce.Jenom jediné zvíře mělo sklony kousat,byla to jedna z chovných samic,žádné jiné zvíře mě nikdy při držení v ruce ani nekouslo a ani nesvléklo kůži z ocásku,když jsem vybírala mláďata na prodej nebo mi některý v noci utekl do pokoje,tak se žádný nepokoušel kousat ani při chytání až na tu jednu samici.Zimní klid vůbec nepotřebují,spíš můžu doporučit období chudší potravinové nabídky,vždy když poodrostou mláďata,protože i v přírodě tito plši mívají jen jeden až dva vrhy ročně,takto se dá od jedné samice docílit tří až čtyř vrhů.Na ochočování je nejlepší podávat z ruky nebo pinzety sarančata nebo cvrčky,mláďata se nechají po oddělení od rodičů ochočit bez problémů.

Děkuju za zprávu, je velice pozitivní a mému synovi udělala radost. Už teď si s nimi hraje a jsou uplně v pohodě. Necháváme je v klidu a během dne si je vyndá tak 2x na 10 - 15 minut, jsou opravdu super. Pokud jim to nekousání vydrží, bude to fajn. Ještě jednou děkuju .

Neregistrovaný uživatel

8.4.2011 13:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.134

to já mám ted jedno mláˇde Plšíka,a ani 1 nekouslo,přes den pořád spí ani se nehejbe,nic ale v noci mi spí i pod krkem... ;)
je to moc krásný zvířátko smajlík
:-)):-)smajlík

Neregistrovaný uživatel

17.2.2012 17:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.63.220

Chci si plšíka pořídit ale spolubydlící vadí zápach typický třeba pro myši. Zapáchají nějak moc?smajlík

Neregistrovaný uživatel

17.2.2012 18:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.50

Dobrý den, chovám tyto tvorečky téměř 2 roky. Svůj pár jsem koupila už jako dospělé jedince a neměla jsem snahu je ochočovat. Na ruku mi tedy nelezou. Každý večer čekají u dvířek na krmení. Pokud jim potřebuji uklidit, tak je naženu do domečku, který s nimi přemístím. Mláďata chytám holou rukou, mají spíš tendence utéct než kousat, v tom jsou zcela bezproblémoví. Zimní spánek nepotřebují. Přes zimu se nerozmnožují, jinak se množí stále. Páří se prakticky pokaždé, když odstavuji mladé. Doporučuji ale chovat minimálně ve dvou jedincích, jelikož sameček se samičkou spolu docela dost komunikují a myslím, že jeden by byl chudák.

Neregistrovaný uživatel

25.4.2012 15:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.119.12

mohu se prosím zeptat kolik takový plšík stojí?

Neregistrovaný uživatel

25.4.2012 16:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.119.24

mohu se prosím zeptat kolik takový plšík stojí?

tolik kolik so ho jeho chovatel cení, stačí se podívat do inzrce může to být různé

Neregistrovaný uživatel

27.4.2012 16:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.61

Viděla jsem plšíky i za 300 Kč kus, ale nejsem si jistá, jestli se za tu cenu prodají, kamarádka je prodávala za 150 a stejně nebyl moc zájem.

Neregistrovaný uživatel

27.4.2012 21:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.50

Mláďata prodávám po 250Kč/ks a zatím jsem neměla problém je udat, prakticky stačí dát jednou inzerát a jsou hned pryč. Ročně mívám cca 20 mladých.

Neregistrovaný uživatel

25.2.2013 15:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.190

mohu se zeptat jestli nevíte jak přemluvit mamku aby mi koupila plšíka nějaké zajímavosti o něm?prosímsmajlík

Neregistrovaný uživatel

25.2.2013 19:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.199.30

myslím, že většina lidí tady mamku přemlouvat nemusí smajlík s tím si asi musíš poradit sám/sama

Neregistrovaný uživatel

9.4.2013 09:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.113.94

Dobry den cetla jsem vas clanek a pisete ze kamaradka je prodava jen za 150kc proto se obracim na vas nemala by na prodej samicku? hezky den Duskovasmajlík

13.9.2015 17:21
sasanka803

XXX.XXX.64.190

Kolika let se dožívají plšíci?

22.1.2016 11:06
Didakt

XXX.XXX.182.205

Dobrý den. Neví někdo přesněji, kdy plšíci pohlavně dospívají? Koupil jsem si teď chovnou skupinku (1:2) a druhý den mi jedna samička porodila. No nějak se mi nezdá co psal chovatel jelikož podle něj se prý samičky narodily 19.11 což mi vůbec nesedí. To by samička musela zabřeznout už v jednom měsíci a když jsem koukal po chudě popsaných článcích o plšících všude se shodují, že pohlavně dospívají zhruba + - v půl roce. Díky za rady.

Harvy

5.7.2016 21:46
Harvy

XXX.XXX.104.107

Chtěl bych se zeptat čím krmíte mláďata plšíků a jak často ?

Xsx

17.1.2017 01:07
Xsx

XXX.XXX.11.210

Mam momentálně jednu samici plšíka je mila, nekouše a bez problému mi vleze naruku a běhá mi po celém těle.

Leňa666

28.3.2019 19:45
Leňa666

XXX.XXX.213.224

Dobrý den, já chovám plšíky v páru. Když byli malí tak kousali, ale od té doby co vyrosli už kousnou jen když jsou opravdu ve stresu, nebo když je vezmu rychle z hnízda. Ono se ani nemůžete divit, že koušou..brát je přes den není dobrý nápad. Měli byste respektovat jejich strach z okolí, když se cokoli cizího šustne tak mají nervy v kýblu. Rozhodně je nedoporučuji chovat samotné, společnost jiného plšíka mají právě moc rádi. Když je budete krmit z pinzety a pak z ruky tak by se dali ochočit, ale nedoufejte v to, že vám skočí do náruče. :)

Anonymníuzivateleliminivam

29.7.2019 10:54
Anonymníuzivateleliminivam

XXX.XXX.116.42

A nestalo se vám někdy, že na sebe útočili? Já chovám pár, už je mám doma asi půl roku. Dneska ráno se mi zdálo, že jeden se strašně zvláště pohupuje a poté se schoulil do klubíčka a choval se divně. Vzala jsem ho na veterinu a zjistila, že mu moje plšice užrala přední packu, ale to není to jediné - že má užrané I obě zadní packy, kde už je to ale dokonce zahojeno. Plšice mi jednou utekla a probíhala asi týden po bytě, tak asi zvlčela natolik, že se rozhodla, že svého druhá bude pomalu postupně jíst. Vím že je to asi tím, že si chtěla dokázat dominanci.

9.10.2019 12:18
Pavel381

XXX.XXX.40.40

Asi to chtělo dát můj příspěvek do inzerce ale pokud by měl někdo zájem o Plšíky africké tak napište syn má mladé 😉

10.10.2019 07:45
linha

XXX.XXX.243.162

mám zájem, napište na
1xxll@centrum.cz

10.10.2019 09:20
Pavel381

XXX.XXX.36.204

linha napsal(a):
mám zájem, napište na
1xxll@centrum.cz

Budete mít email

martin46

19.12.2019 13:20
martin46

XXX.XXX.167.138

Dobrý den,
prodává někdo plšíky v Brně? Nechci nakupovat ve zverimerxu... Kdyžtak pište na mail, určitě se domluvíme

eli_k

29.4.2021 00:11
eli_k

XXX.XXX.209.253

Dobrý den, chci se zeptat. Je lepší pár 2 samic či 2 samcích ?

Camfinka

30.8.2021 12:05
Camfinka

XXX.XXX.245.42

Zdravim mam na prodej mladata plsiku kdyby mel nekdo zajem. 😀 Ostrava maji 5 tydnu a uz basti cerviky sami

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.8.2021 12:58

Camfinka napsal(a):
Zdravim mam na prodej mladata plsiku kdyby mel nekdo zajem. 😀 Ostrava maji 5 tydnu a uz basti cerviky sami

Tady jste na terarijních zvířatech, takže to vypadá, že je nabízíte jako krmení pro plazy.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Babry

29.3.2022 16:37
Babry

XXX.XXX.242.208

Zdravím, mám na prodej plno plšíku dám vám sem odkaz abych to nemusel psát na dvakrát.
BRNO
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/149642895/plsik-africky.php

29.3.2022 17:13

Babry napsal(a):
Zdravím, mám na prodej plno plšíku dám vám sem odkaz abych to nemusel psát na dvakrát.
BRNO
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/149642895/plsik-africky.php

Nabízíte je jako krmení pro plazy?

30.3.2022 08:55
lupus4

XXX.XXX.205.61

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nabízíte je jako krmení pro plazy?

Ale no tak spletl si rubriku...za 200Kč/ ks je "krmení" nesmysl , to by mělo snad dojít každému...

2.5.2022 17:22
Snakedemord

XXX.XXX.249.8

Čaute chcem trocha obnoviť tému.
Celkom by ma zaujímalo na čom ich chovate respektíve aký substrát používate a zaujímalo by ma aj či majú ten typický zápach hlodavcov ako napríklad myšky ďakujem 👍

3.5.2022 07:21

Snakedemord napsal(a):
Čaute chcem trocha obnoviť tému.
Celkom by ma zaujímalo na čom ich chovate respektíve aký substrát používate a zaujímalo by ma aj či majú ten typický zápach hlodavcov ako napríklad myšky ďakujem 👍

Lépe dát na drobné savce. Tady jste na terarijních zvířatech.

11.5.2022 20:17
fikovnice

XXX.XXX.132.113

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tady jste na terarijních zvířatech, takže to vypadá, že je nabízíte jako krmení pro plazy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík