Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.66
Dobrý den všem,
mám trošku neobvyklý dotaz. Včera jsme na naší chatě v Beskydech měli nepříjemné setkání s metrovou užovkou obojkovou.Jedná se o slunnou oblast,kde se prý vyskytují i zmije. Nevíte někdo,zda se vyrábí a prodává podobně jako na zahradní škůdce nějaký odpuzovač na hady? Máme malé děti,já sama trpím fobiíí z hadů a tak hledám informace, jak příště nezažít panický záchvat hrůzy:-)a jak se tomu dá vyhnout.Nebo co všeobecně hady plaší?Pokud víte někdo nějaké rady nebo kontakt na odborníky, budu ráda za info.
Děkuji předem
S pozdravem
Monika K.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.74.143
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den všem,
mám trošku neobvyklý dotaz. Včera jsme na naší chatě v Beskydech měli nepříjemné setkání s metrovou užovkou obojkovou.Jedná se o slunnou oblast,kde se prý vyskytují i zmije. Nevíte někdo,zda se vyrábí a prodává podobně jako na zahradní škůdce nějaký odpuzovač na hady? Máme malé děti,já sama trpím fobiíí z hadů a tak hledám informace, jak příště nezažít panický záchvat hrůzy:-)a jak se tomu dá vyhnout.Nebo co všeobecně hady plaší?Pokud víte někdo nějaké rady nebo kontakt na odborníky, budu ráda za info.
Děkuji předem
S pozdravem
Monika K.
Dobrý den,
buďte ráda, že máte na zahradě hady, aspoň bude míň myší. Nebojte jsou to celkem plachá zvířátka, a když je z ničeho nic nepřekvapíte a budou mít kudy utéct, tak vám nic neudělají. Koušou až jako poslední možnost. Chce to jen upozornit děti, že na hádka nesmějí šahat, nebo se ho pokoušet chytit.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.57
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den,
buďte ráda, že máte na zahradě hady, aspoň bude míň myší. Nebojte jsou to celkem plachá zvířátka, a když je z ničeho nic nepřekvapíte a budou mít kudy utéct, tak vám nic neudělají. Koušou až jako poslední možnost. Chce to jen upozornit děti, že na hádka nesmějí šahat, nebo se ho pokoušet chytit.
Dobrý den
Mám podobný problém. Koupil jsem starší dům na sluném a klidném místě v blízkosti potoka a hady se mi to na zahradě jen hemží. Podle vyjádření mého známého co se o hady zajímá jde také o užovky obojkové. Nějakou zvláštní fóbii z nich nemám, ale je dost nepříjemné je na každém kroku potkávat. Mám jich tam totiž mraky. Není problém jich za den vidět i deset. A to jsem začal stavět, takže se kolem nadělá i docela rámus. Takže bych docela rád věděl co s tím.
Martin
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.121.94
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den
Mám podobný problém. Koupil jsem starší dům na sluném a klidném místě v blízkosti potoka a hady se mi to na zahradě jen hemží. Podle vyjádření mého známého co se o hady zajímá jde také o užovky obojkové. Nějakou zvláštní fóbii z nich nemám, ale je dost nepříjemné je na každém kroku potkávat. Mám jich tam totiž mraky. Není problém jich za den vidět i deset. A to jsem začal stavět, takže se kolem nadělá i docela rámus. Takže bych docela rád věděl co s tím.
Martin
Dobrý den, zvykněte si na ně, prosím... kde to je?
bibi01

XXX.XXX.31.138
Vy asi netušíte co to fobie je, že? Tady vůbec nejde o to, zda je had jedovatý, malý nebo krajta, při fobii stačí pouhý obrázek v časopise nebo pohozený provázek v trávě a panika je tu. Takže nějaké rady typu, že jsou neškodní nebo užiteční jsou úplně mimo!
Blbost září

XXX.XXX.161.10
bibi01
napsal(a):
Vy asi netušíte co to fobie je, že? Tady vůbec nejde o to, zda je had jedovatý, malý nebo krajta, při fobii stačí pouhý obrázek v časopise nebo pohozený provázek v trávě a panika je tu. Takže nějaké rady typu, že jsou neškodní nebo užiteční jsou úplně mimo!
Když mám fobii z hadů, tak se nestěhuju tam, kde je šance se s ní potýkat. Asi jako by se nastěhoval člověk s obavou z výtahů do mrakodrapu a pak chtěl poradit, jak tam žít. Používejte hlavu prosím.
Uživatel s deaktivovaným účtem

bibi01
napsal(a):
Jasný, zabijme všechny hady, taky všechny pavouky, no vlastně vyhubme úplně všechen hmyz a vůbec vyhubme všechno. Zbourejme všechny domy, někdo trpí klaustrofobií a strachem z výšek, ale co potom s lidmi, co trpí strachem z otevřeného prostoru?
Nebylo by lepší na zeměkouli hodit nějaké atomovky? Tím by se problém s fobiemi vyřešil definitivně, ne?
mloky

XXX.XXX.212.120
Had nemůže za to, že máte fóbii. Odstěhujte se do města, nejlépe do centra...
Snakesss

XXX.XXX.117.198
A ste mimo všetci? Skoro desaťročné vlákno..
Tartar

XXX.XXX.132.88
Snakesss
napsal(a):
A ste mimo všetci? Skoro desaťročné vlákno..
S tím si začala bibi, my jsme jí v tom jenom nechali, jenom nechali
mloky

XXX.XXX.212.120
Není to snad jedno jak je to staré. Můžou se na to dívat ostatní lidi, a ty to třeba zajímá...
Snakesss

XXX.XXX.234.16
mloky
napsal(a):
Není to snad jedno jak je to staré. Můžou se na to dívat ostatní lidi, a ty to třeba zajímá...
Neuveriteľne a strašne všetkých zaujíma 10r stare vlakno na odpudzovač hadov..
ssnakess

XXX.XXX.214.231
Snakesss
napsal(a):
Neuveriteľne a strašne všetkých zaujíma 10r stare vlakno na odpudzovač hadov..
A že jsi jedinej, kterýho to strašně fascinuje...
mloky

XXX.XXX.212.120
...
Trojs

XXX.XXX.162.11
Tak za poslední den jsme objevili na zahradě zmije 2. Velkou a malou..
Na pozemku není tráva-novostavba, uježděná až udusaná hlína. Na pozemku klasický stavební bordel.
Zmije, že jsou plachá zvířata? Jaký blb tohle tvrzení kdy vypustil?
Kolem malé zmije jsem mohl chodit, dupat a ani to s ní kromě syčení nehlo.
Velkou zmiji jsem objevil mezi betonem chodníku a soklem domu. Pokub by zmije na mě nezačala syčet a zvedat hlavu, tak si jí vůbec nevšimnu.
Takže asi jako každé zvíře-nevyzpytatelné, nečitelné..někdy nebezpečné..
“Víte, on ten labrador to je tak hodný pejsek, hodná rasa, klidná..” a přesto napadne bezrukou 2 letou dívenku a její matku..
Za mě dnešní setkání se zmijema-agresivní, neplaché.
Uživatel s deaktivovaným účtem

s tím opatrně, ještě se toho nějakej inteligent chytne a bude tu vypouštět promyky...
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!