Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.225.33
Dobrý večer mám mládě pagekona je to samice dnes sem k ní koupil nádherného samce jenomže samička je tak poloviční jak samec. Seznamování proběhlo dobře až nato že když se sameček samičky dotkne tak samice okamžite uteče mám je spolu nechat nebo oddělit než ho samička doroste ?
Děkuji za jakékoli odpovědi.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.2.147
Oddělit a počkat až doroste. Jednak jí může sameček deptat tím že jí bude brát žrádlo apod., jednak by mohlo dojít k tomu, že se s ní bude chtít pářit když na to ještě nebude připravená a exne vám na nedostatek vápníku. Počkejte až bude mít samička cca 35g a pak jí můžete dát k samečkovi.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.223.3
a navíc si mohou ukousat ocásky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.90
Ukousat ocásky? A v jakém věku, respektive velikosti by se měly mláďata separovat?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.223.3
Téměř do dospělosti.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.164.102
Téměř do dospělosti co? Dotaz byl, v jakém věku by se měla mláďata rozdělit, aby nedošlo k ukousnutí ocasu. Odpovědi téměř do dospělosti příliš nerozumím
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.152.6
Taky by mě zajímalo kdy je oddělit? Mám letošní odchovy a nejstarší mají už 5 měsíců a jsou tam i samečci a začínám se bát aby se už nezačali pošťuchovat, děkuji za rady.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.223.3
Myslím tím že se mají spojit až v dospělosti.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.29.71
Ještě bych měl dvě otázky samec mi vůbec nežere cvrčky banán nebo ovocnou kašičku si dá ale cvrčky vyloženě odmítá nevíte proč? A taky by jsem chtěl vědět jestli je lepší chov v páru nebo triu ?
Děkuji za jakékoli odpovědi.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.3
Dobrý den chystám se koupit ještě jednu samici když bude větší a i starší než samec a samička nepomohlo by to ? Myslím jako že by se při páření samec zaměřil spíše na starší samici ?
Děkuji za jakékoli odpovědi .
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.110.73
zdravím,
mám vyčteno a potvrzeno několika chovateli, že pagekoni se mají chovat nejlépe v triu, 1 samec, 2 samice, co se páření týče, tak samice by měla mít cca 35g jestli si ten údaj pamatuji dobře a navíc by samice měla být stará aspoň 1,5 - 2roky. Samcovi je ve finále jedno, jestli půjde po starší či mladší samici, jde o to, že kdyby se chovali v páru, tak může samici "uhnat", proto je lepší mít aspoň 2 samice na jednoho samce a samčí aktivita se rozdělí mezi 2 případně více samiček.
Jinak já si pagekony pořizovala loni, měla jsem koupená mláďata a mám z nich 2 holky, takže jsem byla na burze a koupila další mládě, protože dospělý samec mě žádný nezaujal, teď se jen modlím, aby z mláděte byl kluk
Lenka
Nvm

XXX.XXX.96.55
Dobrý den uvažuji o koupi pagekona řasnatého . Jsou lepší samice nebo samci do čtyřky . PS : Nechci mít samičky samce dohromady .
ivargová

XXX.XXX.226.69
dobrý večer , mám 13 rokov a už v utorok dostanem pagekona riasnatého samca , a o miesiac dostanem samičku , chcela by som sa opýtat že v kolkých rokoch by sa mohli začat párit , kedže ich budem mat v jednom terárku , dopredu dakujem .
ivargová
napsal(a):
dobrý večer , mám 13 rokov a už v utorok dostanem pagekona riasnatého samca , a o miesiac dostanem samičku , chcela by som sa opýtat že v kolkých rokoch by sa mohli začat párit , kedže ich budem mat v jednom terárku , dopredu dakujem .
Dobrý den,
pagekony sice nechovám, ale hodně jsem o nich četla.
Jak už psali ostatní, měla by jste chovat alespoň jednoho samce a dvě samice!
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
zdravím,
mám vyčteno a potvrzeno několika chovateli, že pagekoni se mají chovat nejlépe v triu, 1 samec, 2 samice, co se páření týče, tak samice by měla mít cca 35g jestli si ten údaj pamatuji dobře a navíc by samice měla být stará aspoň 1,5 - 2roky. Samcovi je ve finále jedno, jestli půjde po starší či mladší samici, jde o to, že kdyby se chovali v páru, tak může samici "uhnat", proto je lepší mít aspoň 2 samice na jednoho samce a samčí aktivita se rozdělí mezi 2 případně více samiček.
Jinak já si pagekony pořizovala loni, měla jsem koupená mláďata a mám z nich 2 holky, takže jsem byla na burze a koupila další mládě, protože dospělý samec mě žádný nezaujal, teď se jen modlím, aby z mláděte byl kluk
Lenka
Přečtěte si tento článek