Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

8.12.2013 10:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.74

Dobrý den, mám v teráriu chovnou skupinu gekončíků nočních 1.2. Včera jsem zjistila, že jedna samice je asi slepá. Jedno oko má bílé a druhé přivřené. Ostatní jsou v pořádku, ale bojím se, že dělá něco špatně a postihne je to taky. Napadlo mě jen přidávat cvrčkům mrkev, kvůli vitamínu A. Může to být ještě něco dalšího? Myslíte, že tu slepou udržim při životě? Když jí dám k tlamě cvrčka, spíš se bojí a neloví, ale nechci čekat až mi umře hlademsmajlík

Neregistrovaný uživatel

8.12.2013 15:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.202.128

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý den, mám v teráriu chovnou skupinu gekončíků nočních 1.2. Včera jsem zjistila, že jedna samice je asi slepá. Jedno oko má bílé a druhé přivřené. Ostatní jsou v pořádku, ale bojím se, že dělá něco špatně a postihne je to taky. Napadlo mě jen přidávat cvrčkům mrkev, kvůli vitamínu A. Může to být ještě něco dalšího? Myslíte, že tu slepou udržim při životě? Když jí dám k tlamě cvrčka, spíš se bojí a neloví, ale nechci čekat až mi umře hlademsmajlík

Poslete fotku, nemusi to bejt slepota uplna. Muze mit jen nejaky zanet. Nekdy se stane kdyz se spatne svlekne tak ji zustane stara kuze v oku a ta tam pak hnisa. Zkuste opatrne mokrym uchostourem vycistit obe oci. To zavrene bude asi nejspise zalepene tak vlhcete dokud se bud samo neotevre nebo ho zkuste otevrit opatrne vy. Ja jsem dostal v zubozenem stavu gekonciky kteri meli oci zalepene a jedn ho mel otevrene ale mel ho cele zakalene. Stacilo takto procistit a bylo to ok. Popravde neni to nic pekneho vytahovat jim z oci hnis a jeste starou stvrdlou kuzi. ale udelat to musite. Pokud se na to necitite, zajdete k veterinari.

27.3.2019 15:33
Vojtěch Gorzula

XXX.XXX.242.84

Dobrí den omyle jsem koupil nejspíš slepou samičku gekončíla nočního naráží do skla a gdyš jsem ji chtěl nakrmit tak buď se bojí a nebo na slepo vystartovala nevím so stím. Prosím poraďte
Ps.posílám foto

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.3.2019 16:53

Vojtěch Gorzula napsal(a):
Dobrí den omyle jsem koupil nejspíš slepou samičku gekončíla nočního naráží do skla a gdyš jsem ji chtěl nakrmit tak buď se bojí a nebo na slepo vystartovala nevím so stím. Prosím poraďte
Ps.posílám foto

Nemá v sobě náhodou RAPTOR gen? Soudě podle červených očí, může být jen hodně citlivá na světlo, ne přímo slepá.
Pokud používáte výhřevnou žárovku, můžete ji zkusit vyměnit za tepelný zdroj, který nevydává světlo (keramická žárovka či výhřevná podložka) a ujistěte se, že terárko není na přímém ostrém světle. Krmte ji večer po setmění bez rozsvícených lamp, dbejte na dobrou vitaminaci a dopřejte samičce klid. Držím palce, ať to není nic vážnějšího.

21.1.2020 11:44
Leona.Baborakova@seznam.cz

XXX.XXX.249.253

Dobrý den, přidávám se ke konverzaci. Samička dříve hrozně plachá, dnes nereagovala na otevření terária ani na mou ruku. Chodí malátně a to u ní není zvykem. Napadlo mě, zda nepřichází o zrak. Přidávám foto

nikola22

10.12.2020 17:39
nikola22

XXX.XXX.102.97

Dobrý den, chcem sa spitat na niaku radu lebo moj gekoncik ma zavrete oby dve oči a ma tam hnis je to take zelene nemate niake rady? on boo uplne v poriatku a potom sa zvliekol a toto sa stalo pomôžete prosim.

nikola22

10.12.2020 18:04
nikola22

XXX.XXX.102.97

mam tohle stejní a potrebuji s tim nutne pomoct az na to ze ona ma oby dve oči privreté

10.12.2020 21:44

nikola22 napsal(a):
mam tohle stejní a potrebuji s tim nutne pomoct az na to ze ona ma oby dve oči privreté

Co takhle veterinář?

nikola22

30.12.2020 13:30
nikola22

XXX.XXX.101.77

U nas nam neviedi pomoct s gekoncikem veterina ho nebere

Mushu

2.3.2021 19:31
Mushu

XXX.XXX.83.227

Ahojte chcem sa spytat mame genkocika a jednu zrenicku ma zvecsenu,chcem sa spytat ci stym mate skusenosti,ci to treba vycistit alebo aky mate nazor,nie je stym vacsi problem sem tam netrafi cvrcka ked ju krmim.dakujem

2.3.2021 20:22

Mushu napsal(a):
Ahojte chcem sa spytat mame genkocika a jednu zrenicku ma zvecsenu,chcem sa spytat ci stym mate skusenosti,ci to treba vycistit alebo aky mate nazor,nie je stym vacsi problem sem tam netrafi cvrcka ked ju krmim.dakujem

Čištění nepomůže, je to nervová záležitost. Nestejně rozšířené zorničky jsou třeba při vzteklině , ale tu studenokrevní nemají. Pokud jinak funguje, neřešila bych.

Sandryina

29.8.2021 00:09
Sandryina

XXX.XXX.255.7

Zdravím, můj gekončík z ničeho nic nechce otevírat oči, jedno oko otevře, ale jen na chvilku, druhé oko má skoro pořád zavřené, oči ji vlhčím, občas vytáhnu bílou tekutinu (hnis) nevím co s tím, samička není aktivní.. Bojím se, že je to něco vážného, Děkuji

30.8.2021 12:59

Sandryina napsal(a):
Zdravím, můj gekončík z ničeho nic nechce otevírat oči, jedno oko otevře, ale jen na chvilku, druhé oko má skoro pořád zavřené, oči ji vlhčím, občas vytáhnu bílou tekutinu (hnis) nevím co s tím, samička není aktivní.. Bojím se, že je to něco vážného, Děkuji

Popídit so po veterináři se specializací na hady. Nebo se poptat v Zoo.

Sproblémem

2.1.2022 15:38
Sproblémem

XXX.XXX.165.165

Chtěla by jsem se zeptat jestly nevíte co dělat když má gekončík zaros⁷tlé oči kůži bohužel jsem nedávala pozor a muselo jí to muselo narůst
Posílám foto

2.1.2022 16:05
Dasvo

XXX.XXX.72.213

Sproblémem napsal(a):
Chtěla by jsem se zeptat jestly nevíte co dělat když má gekončík zaros⁷tlé oči kůži bohužel jsem nedávala pozor a muselo jí to muselo narůst
Posílám foto

To vypadá jako nedokončená svlečka. Netuším, zda to je u gekončíka proveditelné, ale zvíře bych chytil, vzal kosmetický tampón, navlhčil ho a oči s ním překryl. Aspoň na pět minut. Pak bych se opatrně pokusil změklou kůžičku odstranit (třeba navlhčeným vytěrákem na uši)
A zkontroloval bych, zda dodržuju potřebnou vlhkost, teplotu a ostatní podmínky v tera!

EDIT: Dejte fotku celého zvířete. To torzo, co je vidět, vypadá dost hubené.

2.1.2022 19:01

Dasvo napsal(a):
To vypadá jako nedokončená svlečka. Netuším, zda to je u gekončíka proveditelné, ale zvíře bych chytil, vzal kosmetický tampón, navlhčil ho a oči s ním překryl. Aspoň na pět minut. Pak bych se opatrně pokusil změklou kůžičku odstranit (třeba navlhčeným vytěrákem na uši)
A zkontroloval bych, zda dodržuju potřebnou vlhkost, teplotu a ostatní podmínky v tera!

EDIT: Dejte fotku celého zvířete. To torzo, co je vidět, vypadá dost hubené.

Souhlas. Nejsem odborník na plazy, ale vidím zvíře, ze kterého trčí páteř. Neboli hubené.

23.4.2022 00:45
Klarpol

XXX.XXX.168.14

Dobrý den, poslední dobou pozoruji zvláštní chování mého gekona. Méně se pohybuje a skoro si nevšímá potravy a má přimhouřené oči. Občas otevře jedno, jindy druhé a všimla jsem si, že v nich má něco. Napadla mě stará nesloupnutá kůže.. není zvyklý na dotyk, je plachý a nechci ho vystavovat stresu, takže bych se nejdříve chtěla ujistit, zda má cenu vytírat vlhkými tamponky oči nebo ne. Předem děkuji za reakci a případnou pomoc.

Přidejte reakci

Přidat smajlík