Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.1.2015 18:41
erichbrabec1589

XXX.XXX.128.37

Dobry den mohl by mi nekdo poradit jak se zimuji Leguani mam maskovane a pro jejich rozmnožovaní je duležite je zazimovat a nevim jak přesně.Předem děkuji za vaše rady smajlík

19.1.2015 12:46
elaphka

XXX.XXX.213.210

erichbrabec1589 napsal(a):
Dobry den mohl by mi nekdo poradit jak se zimuji Leguani mam maskovane a pro jejich rozmnožovaní je duležite je zazimovat a nevim jak přesně.Předem děkuji za vaše rady smajlík

Jestli myslíte leguánka Leiocephalus personatus, nejedná se o zimování v přesném slova smyslu! Zvířata neupadají do žádného zimního spánku.
Pouze se na 3-4 týdny sníží teplota v teráriu na 15-18°C. Toť vše.

20.1.2015 12:02
erichbrabec1589

XXX.XXX.128.37

Přesně toho sem myslel.Takže stačí teda asi mit zhasnute světlo a udržovat tu nižší teplotu a kdy je nejlepší tendle režim zaezt a jak je to s krmením ?

20.1.2015 14:23
elaphka

XXX.XXX.213.210

erichbrabec1589 napsal(a):
Přesně toho sem myslel.Takže stačí teda asi mit zhasnute světlo a udržovat tu nižší teplotu a kdy je nejlepší tendle režim zaezt a jak je to s krmením ?

Asi nejlépe přes zimu.

Já jsem je nikdy neměla a obecně do leguánů asi nepůjdu - jsem spíš na gekony a chameleony, ale myslím, že postačí jen udržovat nižší teplotu (i když UV bude stále potřeba dle mého), více rosit a krmit tolik, kolik si vemou. Uvidíte sám.
Pro více info se radši zeptejte na www.teraporadna.cz.

Přidejte reakci

Přidat smajlík