Nejvhodnější a naopak nevhodný k. Hmyz pro gekončíky a chameleony

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.1.2015 18:50
kenty

XXX.XXX.172.18

Zdravím prosím zkušenější chovatele o radu, jaký druh krmného hmyzu je pro chamíky a gekončíky nejvhodnější z hlediska výživy (vitaminy a vápník jako posyp hmyzu je jasný) a který krmný hmyz je naopak pro jeden nebo druhý druh nevhodný a z jakého důvodu. Díky za informace. Zajímají mě hlavně cvrčci, sarančata, švábi (dubie a tartary), mouční červi a zophobas morio.

27.1.2015 20:30
jarda59

XXX.XXX.205.178

Dobrý den
Pro gekončíky doporučuji cvrčky, sarančata, šváby, moučné červy jen občas, jsou dost tuční.
Pro chamíky cvrčky, sarančata, doplnkově můžete pro oba druhy skusit larvy zlatohlávků a mouchy (bílí červi) se dají zakoupit v rybářských potřebách, stačí je doma nechat nalíhnout.
S pozdravem Jarda.

27.1.2015 20:53
radiata

XXX.XXX.234.15

jarda59 napsal(a):
Dobrý den
Pro gekončíky doporučuji cvrčky, sarančata, šváby, moučné červy jen občas, jsou dost tuční.
Pro chamíky cvrčky, sarančata, doplnkově můžete pro oba druhy skusit larvy zlatohlávků a mouchy (bílí červi) se dají zakoupit v rybářských potřebách, stačí je doma nechat nalíhnout.
S pozdravem Jarda.

Kostne cervy ( cervy much) maju skoro nulovu vyzivovu hodnotu. Tak isto ako cerstve muchy, ktore samusia najpr "napit", inac su skoro bezcenne krmivo..

28.1.2015 18:46
kenty

XXX.XXX.172.18

jarda59 napsal(a):
Dobrý den
S pozdravem Jarda.

Díky za odpověď, takže kromě červů je vlastně vhodné všechno z nabídky... Nevadí oběma druhům u těch sarančat háčky, které mají na zadních nohách? Mám na mysli, jestli se jim to nemůže špatně trávit nebo jestli jim to nemůže působit problémy při vylučování. Díky.

28.1.2015 18:52
jarda59

XXX.XXX.205.178

Zatím jsem se s problémem při skrmování sarančat nesetkal.

Přidejte reakci

Přidat smajlík