Noční svícení gekončíkům

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.1.2015 18:34
HightYellow

XXX.XXX.99.193

Ahoj lidičky,
mám takový dotázek.. Pořídili jsme si dva gekončíky noční, chtěli bychom je v noci pozorovat a pořídili jsme NightGlo modrou. Jde mi o to, jestli se s ní může svítit celou noc a přes den ještě svítit normální DayGlo. Obě žárovky mají stejný výkon, takže tam budou podle mě mít pořád stejnou teplotu. Dnes to chceme zkoušet poprvé..

A ještě jeden dotázek.. Jak zjistíme, kolik mrňouskům je a hlavně kdy se dá poznat pohlaví.. Byli nám totiž prodáni jako páreček a mě to přijde jako dva samečci..

Budu ráda za jakékoli postřehy, jsme totální amatéři a nechceme jim samozřejmě ublížit

Děkuji moc.

29.1.2015 11:06
elisak

XXX.XXX.169.5

Nocni pokles by mit meli, Ja na nocni sviceni koupila barevny LED pasek z ciny, 5m asi za 250Kc a pak to striham pro jednotliva teraria. Ovladacem se pak meni barvy, idealni je bud cervena nebo modra. Ty pasky jsem videla i u nas v OBI, ale chteli za ne 800Kc. Ale taky se da pouzit treba barevna LED zarovka vcera jsem ji videla v Lidlu, asi za 250Kc zase i s ovladacem.Ledky nehreji.

29.1.2015 16:12
jarda59

XXX.XXX.205.178

Dobrý den
Zbytečné jim svítit celou noc.Pokud nejde o mládata ve věku do dvou tří mněsíců je potřeba jim zajistt noční pokles teplot. V případě, že máte dva samečky začnou se vám během dospívání prát a bude třeba je oddělit. Chov gekončíků v párech nedoporučuji, je lepší mít více samiček.
S pozdravem Jarda.

Přidejte reakci

Přidat smajlík