Gekon obrovský přestal přijímat potravu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.2.2015 19:28
barakoznar

XXX.XXX.118.71

Ahoj, prosím o radu - gekon přestal úplně lovit cvrčky. Začalo to v listopadu, kdy jedl opravdu málo, až přestal úplně. Ale nijak viditelně nehubnul a byl normálně aktivní, tak jsem si myslela, že se mu před zimou prostě snížil metabolismus. Za poslední měsíc si vzal dvakrát cvrčka z pinzety, ale sám neloví nic. Teď už začal samozřejmě i hubnout. Problém je, že je hrozně plachý a nedovedu si představit, jak bych do něho něco dostala násilím, případně ho vzala k veteřináři, jinak bych to už dávno udělala. Děkuji za rady.

6.2.2015 11:57
ondrab

XXX.XXX.159.39

No chtělo by to vědět více informací. Jednak jak dlouho jej máte, zda je to ještě mládě nebo dospělec, jestli je to odchov nebo odchyt. Další věcí je, v jakých jej máte podmínkách a jestli se něco změnilo, třeba že by výrazně klesla teplota. A potom také, jestli pravidělně podáváte vitamíny a především vápník + D3 nebo UVB. K veterináři by mohlo stačit vzít pro začátek trus na rozbor.

6.2.2015 13:01
barakoznar

XXX.XXX.118.71

Je mu cca 5 let, mám ho od jara 2011 - dostala jsem ho jako mládě, mohly mu být asi 3 měsíce. V teráriu má přes den kolem 25-28, v noci asi 22, žárovku normální 25W s tím, že jsem cvrčky obalovala v minerální a vitaminové směsi. Nemyslím si, že by se podmínky nějak změnili, možná jen, že se v pokoji přes týden netopí, protože tam nejsem. Nevím jestli to má až takový vliv na teplotu uvnitř terárka, když mu přes den normálně svítí lampa.

6.2.2015 13:16
ondrab

XXX.XXX.159.39

No vzhledem k tomu, že ho máte tak dlouho tak je to docela zvláštní... Předpokládal bych, že musela nastat nějaká změna, na kterou reaguje. Z toho co píšete bych pochopil, že jste asi odešla někam na školu a gekon zůstal doma. Pokud to tak máte letos první rok, tak je otázka, jestli gekona někdo pravidelně rosí. No a potom ta teplota, pokud je v nevytápěné místnosti tak tam ta teplota může spadnout dost dolů (záleží kde bydlíte) a 25W není mnoho. Je otázka jestli jste si jistá, že tam má těch 28 přes den, nebo tam nejste a nevíte to... Pokud by tam měl mít míň, zkusil bych větší výkon žárovky a hlídat rosení...

6.2.2015 13:24
elisak

XXX.XXX.169.5

Pokud je to sklenene terarium tak muze jit teplota hodne dolu v zavislosti na okolni teplote Ja mam terarko 70x45x40 v lete tam mam 25W, na podzim 40W, a ted jsem tam mela 75W a stejne jsem to nebyla schopna vytopit pod zarovkou byla 24C a ve zbytku 20C, takze jsem terarium obalila polystyrenem a je to lepsi. Tu teplotu by to chtelo premerit.

6.2.2015 13:24
barakoznar

XXX.XXX.118.71

Ano, jsem přes týden pryč, ale už je to třetí rok a dřív problém nebyl, proto to nechápu. Zkoušeli jsme právě dát i 50W, ale to tam pak měl podle mě až moc velké teplo. Nebo je i 30 stupňů ok? A 25 je tedy málo? Díky za rady.

6.2.2015 13:26
barakoznar

XXX.XXX.118.71

Teď jsem tam dala teploměr a na dně u substrátu je 25.

6.2.2015 13:36
elisak

XXX.XXX.169.5

Otazkou ale je kolik je tam stupnu kdyz se zrovna netopi.

6.2.2015 13:49
ondrab

XXX.XXX.159.39

No 28-30°C je pro něj ok. 25°C u substrátu by nevadilo, pokud má v horní polovině terárka přes 30°C.

7.2.2015 19:09
barakoznar

XXX.XXX.118.71

Tak teplota je teď něco málo přes 30 stupňů, vyhřívá se většinu času na kameni a z pinzety si vzal cvrčka, tak mu přece jen asi bylo chladno. Jen nevím, proč neloví sám a ty cvrčky úplně ignoruje.

8.2.2015 19:37
lacerta7

XXX.XXX.193.243

Vyfoťte gekona i terárko, důkladně proměřte teploty - takhle udávat "asi" "něco málo" atd. Je celkem nanic. Prostě změřte teploty pod výhřevem, uprostřed terárka a u dna a pak pár hodin po zhasnutí, pak se pohnete dál. Gekon asi nebude moc ok, když sám neloví. Jaké přesně vitamíny dáváte?

Přidejte reakci

Přidat smajlík