Málo kdy to říkám, ale nad vašima otázkama musí člověk jen kroutit hlavou a přemýšlet, co připravíte příště.No nic, nebudu se odklánět od tématu. Moc si to zabíráte, ona to taková věda ze není. Gekonovi stačí žárovka, kde bude lokálně cca těch 30 stupňů, no a pokud máte terárko odpovídajících rozměrů, on se tam ten gradient už nějak utvoří sám, v nejchladnějším místě může být teplota +- pokojová. Doufám že jsem vám tuto problematiku alespoň trochu přiblížil.
Snad mě ještě někdo i doplní, hlavně ať se tu zase nezhádáme
teraraptiles
napsal(a):
Málo kdy to říkám, ale nad vašima otázkama musí člověk jen kroutit hlavou a přemýšlet, co připravíte příště.No nic, nebudu se odklánět od tématu. Moc si to zabíráte, ona to taková věda ze není. Gekonovi stačí žárovka, kde bude lokálně cca těch 30 stupňů, no a pokud máte terárko odpovídajících rozměrů, on se tam ten gradient už nějak utvoří sám, v nejchladnějším místě může být teplota +- pokojová. Doufám že jsem vám tuto problematiku alespoň trochu přiblížil.
Snad mě ještě někdo i doplní, hlavně ať se tu zase nezhádáme
Omlouvám se za tak stupidní dotaz, ale když nebudu znát ty teploty, tak naměřené hodnoty nemám s čím porovnat.
teraraptiles
napsal(a):
Ok, já jen aby se to nezvrhlo v to, v co se to obvykle zvrhne.
Takže pomohlo vám to v něčem? Nebo potřebujete ještě neco detailněji znát?
Lokálně myslíte těsně pod žárovkou? Někde jsem četl že může být i 40 stupňů, což je oproti vaší radě o 10 stupňů více, tak nevím.
v.h.
napsal(a):
Uvazujte trochu selskym rozumem na slunku můžetete mit tepoltu 45-50stupnu tam ale zvire vydrzi jen chvili, pak musí mit moznost se ochladit ve stinu.
Takže je v podstatě jedno jak silnou žárovku zvolím, protože gekon si vždy najde místo v teráriu, které mu teplotně vyhovuje?
ja

XXX.XXX.234.130
luky.1989
napsal(a):
Takže je v podstatě jedno jak silnou žárovku zvolím, protože gekon si vždy najde místo v teráriu, které mu teplotně vyhovuje?
Nie, nie je to jedno, terarium je preboha uzavrety priestor a ten sa lahko moze prehriat, co ma tragicke nadledky pre zviera!
ja

XXX.XXX.234.130
luky.1989
napsal(a):
Lokálně myslíte těsně pod žárovkou? Někde jsem četl že může být i 40 stupňů, což je oproti vaší radě o 10 stupňů více, tak nevím.
Daj tam 25W bodovku, ked sa prehrieva daj ju nad sietku z vonka.
ja

XXX.XXX.234.130
Teplo sa nemeria tesne pod ziarovkou, ani na ziarovke! U teba ma uz neprekvapi nic!