Potrava pro hady – jak zabít potkana?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

sloth

9.3.2015 04:34
sloth

XXX.XXX.159.166

Zdravim chtela jsem se zeptat jakym zpusobem se zabiji potkani na krmeni hadu.

9.3.2015 12:37
loraena

XXX.XXX.12.185

Tak vhodných způsobů je několik a určitě je dobře, že se ptáte.. znám lidi, kteří strkají potkany do mrazáku za živa a přijde jim to v pohodě.

Nejjednodušší a také pro žaludek nejlépe snesitelné je asi udušení CO2 - tady je o tom diskuse http://tera.poradna.net/q/view/80856-umrtveni-hlodavcu-oxidem-uhlicitym

No pokud třeba člověk zabíjí potkana tak jednou dvakrát do měsíce, tak je asi zbytečné sháněj zdroj CO2 a prostě stačí potkanovi zlomit vaz. Dělá se to tak, že se potkan veme na rovnou tvrdou podložku a ze shora se mu na krk silně zatlačí něčím tvrdým ve tvaru např tužky. Já to dělám koncem pinzety. Když se to udělá správně, tak potkan jen zahrabe nožičkama a je po něm za pár vteřin.

Každopádně pokud se na to člověk necítí, je lepší to nedělat, pač když se to neudělá pořádně, tak ten potkan akorát trpí.. a to si nezaslouží žádné zvíře. U chovatelů krmných hlodavců je téměř vždy možnost nakoupit mražené potkany do zásoby a člověk pak nemusí řešit zabíjení.

9.3.2015 20:07
pajoš

XXX.XXX.111.236

A proč si ho had nemůže zabít sám a chcete ho zabíjet Vy ?

10.3.2015 01:56
nuty

XXX.XXX.11.12

Vždy hrozí nebezpečí poranění hada potkanem (myší taky) a nebo prostě kvůli uskladnění v mrazáku do zásoby.Omlouvám se, že odpovídám místo zadavatele otázky.

10.3.2015 15:24
pajoš

XXX.XXX.111.236

A já myslela že hada to prostě baví lovit živou kořist, a ne když mu dáte zdechlinu až před nos

10.3.2015 15:32
nuty

XXX.XXX.11.137

Většinou si dají říct i na mrtvou kořist, ale je fakt, že někdy taky ne.Je to různý kus od kusu.Hlavně je to jednoduší pro chovatele, zvlášt, když toho máš doma hodně.

Přidejte reakci

Přidat smajlík