Potřebuji radu ohledně osvetlení terárka pro agamy

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.4.2015 20:23
Duchnajs

XXX.XXX.102.169

Bohužél jsem začínající terarista a vyrábím si vlastní terárko do obývací stěny. Terárko je o rozměrech VxŠxH 36x84x31 (cm tj cca 100L) a to z důvodu instalace do obývací stěny. Podle toho co jsem se dočetl všude možne usuzuji že pro jednu agamu vousatou je to podle mě dostačující, ale co pro dvě? Též si nejsem jist tím odvětráváním podle různých fotek terarií mi příjdou ty dva kulaté průduchy (8cm) co mám na horní desce docela málo, ale okolo teratia nebude z bočních aní z vrchní stěny víc než max 2cm místa. Tudíž budou stačit ty dva průduchy nebo ne? A ještě řeším osvětlení... zatím jsem koupil jednu zářivku http://www.alfa-svitidla.cz/Kuchynska-zarivka-Ecolite-Ganys-TL2016-8W-stribrna-d376.htm?tab=description o délce 35 cm a mám jí v plánu nainstalovat za čelní prosklené posuvné dvířka (samotná žářivka je naklápěci) které jsou o podobných rozměrech. Jen si nejsem jistý tou trubicí... Je jedno jestli bude světlo ze zařivky s menší vlnovou delkou nebo větší? (např.3000k nebo 6500k) a o jaké osvětlení bych to měl ješte doplňit? Údajně UVA je v každém světle tudíž by mohla zářivka stačit ne? Ale UVB musím koupit spešl žárovku a nevím jakou vhodnou k terariu? A ješte jeden problem na ten výhřev terária je potřeba ta IR žárovka nebo by stačila na jedné straně obyč žárovka a na druhé UVB a mezi nimi ta zářivka? Moudra sbírám všude možne na forech atd. a upřímně už jsem z toho zmatenej všude neco jinýho... tímto Vás teraristy chovatele žádám o pomoc a ohledně těch žarovek můžete sem hodit i nejaký ten odkaz na kvalitní žárovky co používáte i vy?

30.4.2015 21:00
lidule

XXX.XXX.124.35

Terárko je ideální pro jednu agamu, přidala bych ještě větrání tohle mi přijde málo a co se týká světel zkus pátrat zde: http://tera.poradna.net/ tam se to řešilo x krát jen stačí hledat

1.5.2015 10:28
elisak

XXX.XXX.243.151

Odvětravání udělej ještě zpředu ať ti tam vzduch cirkuluje. Pak by to mohlo stačit. Zářivku tam dej co nejdelší co se tam vejde takže nějakých 80cm, s touhle malou tam budeš mít tmu. Barva toho světla by měla být okolo těch 6500k, studená bílá. Je to nejblíž přírodnímu světlu. A UVB a tepelnou žárovku co nejblíž k sobě. Ať se může zároveň hřát a chytat UVB. Jako tepelná žárovka stačí obyč bodová žárovka. Výkon budeš muset vyzkoušet a přeměřit teploty.

Přidejte reakci

Přidat smajlík