Prosím o zkušenosti a názor.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

e88

11.5.2015 21:54
e88

XXX.XXX.212.101

Dobrý den chtěla bych vědět co by jste mi doporučili je mi jasné že sto lidí sto chutí ale i tak mě to zajímá klady zápory a jiné postřehy s chovem ne na odchov.Nějaké zkušenosti mám - podařilo se mi odchovat agamy vousaté. Teď mám jednoho samce agamy ale chtěla bych si pořídit dalšího ještěra. Zvažuji tyto Leguán zelený, ještěrkovec velký, chameleon Jemenský pokud budete mít i jiný typ nebráním se. Jinak cena nerozhoduje a prostoru mám také dost.

11.5.2015 23:19
radiata

XXX.XXX.234.145

Cordylus giganteus..ak je miesto a cena dokonca nerozhoduje...smajlík

12.5.2015 10:47
ondrab

XXX.XXX.159.22

Tak pokud by nerozhodovaly peníze tak já bych se, stejně zlomyslně jako Radiata přimlouval za Brachylophus fasciatus či Varanus prasinus Jinak mě osobně se třeba líbí velcí anolisové (baracoae, noblei, luteogularis), trnorepové (Uromastyx ornata, thomasi), leguán čukvala (Sauromalus obesus) nebo třeba bazilišek zelený (Basiliscus plumifrons).

e88

12.5.2015 16:15
e88

XXX.XXX.212.101

Děkuji tak anolisové mě moc neberou.Cordylus giganteus- patří mezi ty nej a je nádherný ale sehnat ho je poměrně náročné snad jen po známostech :) Spíše by mě zajímalo proč zrovna tyto ještěry vybrali ?

12.5.2015 21:21
radiata

XXX.XXX.234.20

ondrab napsal(a):
Tak pokud by nerozhodovaly peníze tak já bych se, stejně zlomyslně jako Radiata přimlouval za Brachylophus fasciatus či Varanus prasinus Jinak mě osobně se třeba líbí velcí anolisové (baracoae, noblei, luteogularis), trnorepové (Uromastyx ornata, thomasi), leguán čukvala (Sauromalus obesus) nebo třeba bazilišek zelený (Basiliscus plumifrons).

Preco? Brachylophus je uz dnes dostupné zviera, mlady par,1.1 sa da kupit za cca 800eur a to pekne vyfarbene jedince..Pred pár rokmi som za nich dal min. dvojnásobnú cenu.

12.5.2015 21:24
radiata

XXX.XXX.234.20

e88 napsal(a):
Děkuji tak anolisové mě moc neberou.Cordylus giganteus- patří mezi ty nej a je nádherný ale sehnat ho je poměrně náročné snad jen po známostech :) Spíše by mě zajímalo proč zrovna tyto ještěry vybrali ?

Zohnať sa dajú, občas sú v Hamme. Pekne, pomerne nenáročné zviera..A bol to vtip k prehláseniu "cena nerozhoduje".
Ak niečo dostupnejšie, tak za cca 1800-2000eur za pár, c.cataphractus.
Pekne, pomerne nenáročné zviera.

13.5.2015 13:43
ondrab

XXX.XXX.159.22

Tak V. prasinus i B. fasciata jsou poměrně snadno sehnatelná zvířata o tom žádná, ale pořád si myslím, že oproti leguánovi, vousatce a jemeňákovi jsou cenově někde jinde, i když samozřejmě nejsou to nejdražší co se dá koupit. A myslím, že zvířata s cenou 800E za pár a víc nejsou zrovna mainstream

e88

13.5.2015 17:34
e88

XXX.XXX.212.101

DĚKUJI Jinak nepotřebuji mít nejdražšího ještěra. Jen když koukám do diskuzí tak skoro všude se pák lidé ptají jaká má být cenová relace.

13.5.2015 19:28
radiata

XXX.XXX.234.25

ondrab napsal(a):
Tak V. prasinus i B. fasciata jsou poměrně snadno sehnatelná zvířata o tom žádná, ale pořád si myslím, že oproti leguánovi, vousatce a jemeňákovi jsou cenově někde jinde, i když samozřejmě nejsou to nejdražší co se dá koupit. A myslím, že zvířata s cenou 800E za pár a víc nejsou zrovna mainstream

Ano, no faktom ostava, ze dnes 400eur za kus napr. brachylophus je celkom prijatelna cena a pre rozhodnuteho zaujemcu uplne prijatelna. Ked chce nieco dokonca chovat v pocte 1kus, moze kupit samca za cca 300eur.
Nebudeme snad porovnavat v tejto diskusii cenove hladiny zvierat pre "petkarov". Potom by sme rovno mohli rozoberat realny jav, ze niekto to uz aj rozdava, aby sa toho zbavil..pogony,..
A v dotaze je uvedene "cena nehraje rolu" a samozrejme vnimam to realne, teda ako vystrel mimo..

Přidejte reakci

Přidat smajlík