Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý deň, potreboval by som poradiť ako nakrmit svojho kajmana je to 40 cm mláďa samica a nechce mi asi mesiac papať skušal som zofobasy- viem blbosť ale za pokus to stálo, ďalej kuracie prsia rybacie masko aj bravcove srdve aj zive rybycky holíča a ona stále nič jeden pán z MT čo ich chová a vraj sa mu začali páriť mi odporučil že ju mam ako kačicu nasilu jej dat masko do ust az k prepažke ale ona ho neprehltne ako jej ho tam mam zatlačit aby zo spapala ? viete mi niekto poradit ? s čím napr. a tak ?aby si zuby nevylomila ked zahryzne pre istotu vďaka za pomoc ! ...mali sme problem infekciu na zuboch ktore sa jej prerezavali (prezubovala ) ale už je zdravá vitálna boli sme aj u veterinárneho lekára dostala sirospektralne ATB. dostávala aj B12 vitamin na podporu imunity a chute do jedla ale nič zatial je po 2 týždnoch bez zájmu o akukolvek potravu.

Tvoja provokativna reakcia je podmienena tuzbou po niečom co druhi majú a ty nie? Mám rad zvieratá a je malička ešte, to že sa možno ty chováš ako buran niečomu nasvedčuje...a podmienky ma na zitie super...uvb ziarovka
-na vstrebavanie vapnika..ale prežil by aj pri klasickej :) keď uz sme pritom to nieje dôvod nezravosti vyhrevna 70 watovka lokalny ohrev ohrievač vody na 27 teplota vzduchu je 28 automat. Rosiaci systém relativna vlhkosť vzduchu 70-85 v noci a vonkajší filter vody...chybal jej len ulryt lebo je to stresove mlada ako všetky ostatne kajmany mladé a prezubovala takže aj to bol jeden z faktorov. Vďaka za reakciu.
napsal(a):
Tvoja provokativna reakcia je podmienena tuzbou po niečom co druhi majú a ty nie? Mám rad zvieratá a je malička ešte, to že sa možno ty chováš ako buran niečomu nasvedčuje...a podmienky ma na zitie super...uvb ziarovka
-na vstrebavanie vapnika..ale prežil by aj pri klasickej :) keď uz sme pritom to nieje dôvod nezravosti vyhrevna 70 watovka lokalny ohrev ohrievač vody na 27 teplota vzduchu je 28 automat. Rosiaci systém relativna vlhkosť vzduchu 70-85 v noci a vonkajší filter vody...chybal jej len ulryt lebo je to stresove mlada ako všetky ostatne kajmany mladé a prezubovala takže aj to bol jeden z faktorov. Vďaka za reakciu.
Ziadas navod omzasunutie potravy k prepazke? To chces nakres? Proste mu ho tam zasunies, hoc otazne co to vyriesi, kedze je to zviera ktore s prijmom potravy nemam problem a ten treba riesit!
Veterinar? Aspon odbornik ako taky na plazy, ci oblastny macko-ockovac? Vo vybere fundovaneho veterinara vidim dalsi problem..
Lokalny ohrev je na teplotu? Mladata su az extremne zrave po aklimatizovani a nezravost tu je skor raritou..taktiez su extremne flexibilne na nove podmienky.
Ako si urcil ze mas "samicku" v tejto velkosti ?To ma tiez zaujima..

Proste...vyjadruj sa teda adekvátne k tvojmu veku a k teme ak sa ti da ďakujem za pochopenie sudruh kolego.

No samicka bola sondovana.
napsal(a):
No samicka bola sondovana.
Tady musim souhlasit s Radiatou. Napíšeš, že se ptá na samé blbosti a pak mu odpovíš, že si pohlaví u mláděte krokodýla určil sondováním? Tak to gratuluji! Jinak k tvému dotazu je těžké ti nějak odpovědět, protože důvodů proč jinak žravé zvíře nežere může být v tvém případě spousty. Tady má Radiata pravdu, když někdo dokáže napsat o zvířeti jako je krokodýl, že nepapá, tak je to člověk, který by ho vůbec mít neměl. A v tom je hlavní problém.
PS: než se do mě pustíš. že ti jen závidim něco co nemam, tak věz, že mým chovem prošlo několik druhů krokodýlů. Ale ty si stejně něco najdeš

Do nikoho sa puštat nejdem beriem vaše názory ale tie mi momentalne prd pomožu ludia podstata Vám uniká a ani jeden z Vás sa nespýtal ako dlho ho mam doma lebo je bežne že pri prevoze do noveho prostredia nežeru aj 3-4 týždne kvôli stresu a chyba bola že som jej nedal možnosť ukrytu a ešte jeden dotaz: to je super že tvojim chovom prešlo niekolko krokodílov ale tiež si na začiatku mal jedneho čo bol prvý jedna vec je teoretická znalosť a druhá prax-skusenosti ktore som tu chcel vidiet od ostatných čo sa chovom zaoberajú a zakladat si na človeku čo sa vyjadrí že krokouš papá" a nie žere je detinské zato že je kajman malý..no nevidím v tom nejaký velký súvis vypísal som ake ma podmienky ale riešenie alebo možnost prečo neprijima potravu ste nenapísali ani jeden.
ps.: ja som neurčoval pohlavie :).
Terraristik

XXX.XXX.234.152
Keď si ho neurčoval ty, tak sa zamyslí prečo sa ťa na to ľudia pýtajú, v ironicky kontexte. A vieš prečo? Lebo sa to jednoducho nedá, tak si opätovne strápnil seba. A poukázaním na sondovanie si nám ukázal sám, že nemáš naštudované ani základy o tomto zvierati.
Terraristik

XXX.XXX.234.152
draken
napsal(a):
Tady musim souhlasit s Radiatou. Napíšeš, že se ptá na samé blbosti a pak mu odpovíš, že si pohlaví u mláděte krokodýla určil sondováním? Tak to gratuluji! Jinak k tvému dotazu je těžké ti nějak odpovědět, protože důvodů proč jinak žravé zvíře nežere může být v tvém případě spousty. Tady má Radiata pravdu, když někdo dokáže napsat o zvířeti jako je krokodýl, že nepapá, tak je to člověk, který by ho vůbec mít neměl. A v tom je hlavní problém.
PS: než se do mě pustíš. že ti jen závidim něco co nemam, tak věz, že mým chovem prošlo několik druhů krokodýlů. Ale ty si stejně něco najdeš
Myslíte že to pochopí? Podľa môjho názoru v tomto pripáde je to stratený čas.
Afričan jinde....

XXX.XXX.242.210
Krokodýli jsou obecně trochu stresáci v novém prostředí. Můžu vidět fotku terária? Kde ho máte? Chodí kolem něho lidé často nebo je v zapadlejší části domu/bytu? Dle dotazu a toho, jak se chováte k ostatním, usuzuji, že ještě žijete u maminky a kajmánka trápíte denně nežádanou pozorností. I velcí krokodýli po stěhování často odmítají potravu v důsledku stresu. Dejte mu tam úkryt, kus korku na vodu, vůbec na něj nesahejte a pár dní ani nechoďte kolem terária. Pokud jej máte v rušné části bytu, asi bych uvažoval i o dočasném zakrytí skla. Pokud toto dodržíte, vhoďte mu někdy večer do terária na břeh u vody kus masa a zase běžte pryč.

Dobrý deň, mam ho v izbe cele doobedie v podstate od osmej do tretej tam nikto nieje, - nie nebývam u maminky byvam na svojom dome. A konečne vdaka za radu s tým ukrytom čítal som že su aktívni ako noční lovci, verím že to boli dva problémy v jednom teda aj ta infekcia pri prezubovani + ten stres...a je pravda že som si neštudoval akým spôsobom sa rozoznáva pohlavie u krokodílov študoval som si chov a nároky na teplo stravu, výšku vodného stlpca, teplotu vody, velkost terária atď - tá je 120/60/50-dxšxv- a vodná plocha má 60/50/30 šxdxv.
ps. : ano mam nulové skúsenosti s chovom krokodilov nikdy som žiadneho nechoval preto som napísal že je prvý preto sa tu pýtam o rady ďakujem za pochopenie - nie netrápi ma momentalne pohlavie keby hej spytam sa nato.
Mier v teratistickej obci. Reptilekeeper z Topoľčian ty si žena? Poznám jednu ktorej zvieratá "papuškajú", "spiňuškajú" na druhej strane ale ak sa nechcú páriť tak "netr*kajú" alebo dokonca "ne*ebú". Ak áno tak sa ospravedlňujem za nás mužov teraristov na takéto termíny od kolegov nie sme zvyknutí.
Afričan má pravdu ďaleko najpravdepodobnejší je stres. Zakry výhľad, daj mu pokoj a dúfaj že sa spamätá. Ak sa Faga na to díval tak asi ani tak moc nič robiť nemôžeš. Umelé kŕmenie je strašne stresujúce to by som skúsil až ako poslednú šancu.
testuq

A náhodou nejaku literaturu venujucu sa len chove krokodílov ktorá sa dá aj zohnať v cz/svk jazyku by ste vedeli odporučit ?
testuq
napsal(a):
Http://zvierata.bazos.sk/inzerat/49621841/Predam-kajman-okuliarnaty-samica-caiman-crocodilus.php.
Tak tohle je totální perla! reptilekeeperto neboli Dušane děláš si tady z nás srandu?

A čo máš s tým ty za problém ? to je moja vec či ju predám alebo nie odbočuješ vkuse od témy.
napsal(a):
A čo máš s tým ty za problém ? to je moja vec či ju predám alebo nie odbočuješ vkuse od témy.
Este sa tu chces dalej strapnovat? Ty milovnik "papkajuceho krokodila"...inac skutocne "100%" stav. Nie ze si spomaleny v uvazovani, este si aj na hrane podvodnika. Pripajam inzeratik..pre pripad jeho premazania.
Inac ano chovam radiaty, celu skupinu, pre tvoju spokojnost, dokonca aj dalsie druhy..mimo inych druhov.

Jasne drz sa témy nie urcovania pohlavia ja som ju kupil ako samicu tak ju predavam ako samicu a niesom žiadny podvodník. Neviem co sa tu vôbec rozculujes a nezavadzaj ze ma infekciu keď je preliecena atb co sa vlastne zaujimas o to ci ho predavam alebo nie teba to trapit nemusí aj tak ho nedostanes. Nepleť sa do diskusie keď nemas co povedať k teme nepochopil si význam slova diskusia o teme? Namiesto toho aby si sa podelil o informácie ako sa urcuje pohlavie, mas len nemiestne pripomienky.

Ty si odporucil panej ktorá nasla vodnu korytnacku vonku po prezimovaní aby ju oplachla v 30 stupnovej vode? A ty si hovoris odborník na korytnacky?
Terraristik

XXX.XXX.234.152
napsal(a):
Jasne drz sa témy nie urcovania pohlavia ja som ju kupil ako samicu tak ju predavam ako samicu a niesom žiadny podvodník. Neviem co sa tu vôbec rozculujes a nezavadzaj ze ma infekciu keď je preliecena atb co sa vlastne zaujimas o to ci ho predavam alebo nie teba to trapit nemusí aj tak ho nedostanes. Nepleť sa do diskusie keď nemas co povedať k teme nepochopil si význam slova diskusia o teme? Namiesto toho aby si sa podelil o informácie ako sa urcuje pohlavie, mas len nemiestne pripomienky.
Už pál do čerta, ináč požiadate o tvoju blokáciu ip adresy. SI PODVODNÍK A TO UKÁŽKOVÝ!
1. Predávaš samicu; ktorá samicou nieje.
2. ČO ale je viac zarážajúce je po infekcií
3. nepríjma potravu, základ že v inzeráte máš 100% stav.
4. Cena je extrém
5. A áno, nikto ho z nás nedostane, všetkým nám strašne chýba k spokojnosti.
Terraristik

XXX.XXX.234.152
napsal(a):
Ty si odporucil panej ktorá nasla vodnu korytnacku vonku po prezimovaní aby ju oplachla v 30 stupnovej vode? A ty si hovoris odborník na korytnacky?
Hlupáčiku ani nevieš čo tam písal, prdlajs tomu ty môžeš chápať. Rada bola na mieste.
napsal(a):
Ano, stale trvam na svojom, ze by to nic nepokazilo, zviera uz bolo prirodzene odzimovane, teploty tesne pred "najdenim" dosiahli urcite na slnku cez 28C! Kedze v tieni bolo v tom tyzdni okolo 23C. Kupel vo vlazdnej vode by jej urcite neposkodil. A? Vies o com vobec je tema? "Papkala krokodilica" ? Predaj 100% zvierata na bazosi ako?
draken
napsal(a):
Měl jste pravdu, je to ztracený čas. Myslim, že na takového typa netřeba už reagovat. Obrázek si o něm ostatně může udělat každý sám.
Ano, po prvom prispevku som vedel co to bude za exota, kedze vie ze ma samicu u mladata, dokonca nepapka, nepapinka..a sondovanim urcili mu pohlavie.

Svoje frustracie si môžete vylievat aj na forach pre ženy taká diva.sk by vám bola veľmi vdacny portál ja si môžem predavat co chcem komu chcem a keď chcem a vás do toho veľké... poradiť vedeli len dvaja normalni a myslím ze je logické že ju predavam.

Ano radiata ty daj korytnacku co vonku prezimovala pod horucu tecucu 30 stupnovu vodu :D mas rad zelvi polevku co ? :D ty radiator.

Jasneeeee urcite ešte je z teba aj meteorolog ze presne vieš ake kedy bolo počasie a koľko bolo na slnku aspoň nekecaj keď jz nechceš byt za...*.
napsal(a):
Ano radiata ty daj korytnacku co vonku prezimovala pod horucu tecucu 30 stupnovu vodu :D mas rad zelvi polevku co ? :D ty radiator.
30C voda je horuca? Ty ani nevies z teplot urcit co je horuce? Na toto zistenie si ako prisiel? To som ani netusil, no nie je. Preco tecucu? Na to aby si vedel ake teploty boli v predoslom obdobi vonku, nemusis byt meterolog, staci porozmyslat, met.tabulky najst,.., co u teba je neznamy pojem.
Ze este obhajujes svoj predaj ako nic v com nie je podvod (umyselne zavadzanie kupujucich, klamstvo o 100% zdravotmom stave...) Pre tvoju informaciu, podvod to je.
Terraristik

XXX.XXX.234.152
Hodonak
napsal(a):
Doufám, že tak duševně labilních, nevyspělých, ba možná retardovaných lidí, co si pořídí krokodýlka, a pak se ho chtějí zbavit dřív, než jim zdechne, není v teraristickém světě mnoho...
Tento papkajúci... im určite môže veliť. A dúfam v to isté.
Chamikon

XXX.XXX.98.252
napsal(a):
Svoje frustracie si môžete vylievat aj na forach pre ženy taká diva.sk by vám bola veľmi vdacny portál ja si môžem predavat co chcem komu chcem a keď chcem a vás do toho veľké... poradiť vedeli len dvaja normalni a myslím ze je logické že ju predavam.
Ty si dobry pacient. To si dedil? Psychicka porucha v rodine? Ci –––– si sa stal postupne?
Romanko

XXX.XXX.48.20
Pekny den mozno troska mimo temy ale neviete kde by som kupil kajmana okuliarnateho?
prosim piste alebo volajte na 0907 852 007 zachejroman@gmail.com.
dandee

XXX.XXX.49.78
Želíchovice n/Dřevnicí.
ne tvor

XXX.XXX.65.221
Zháňam najmanou, kde si zohnal ty.
chameleontomik

XXX.XXX.7.2
Najmani su v najmanové republike iba! tu sa takmer nechovajů. A keď hej je to iba podruh najman nakokot
Ussurtar

XXX.XXX.161.10
Matis 007
napsal(a):
Tak se jenom přepsal tak ho nemusíš hned napadat.
No jo, máte hodně společného co? taky nedáš do kupy souvislou větu, ale jsi borec přes želvy a ještě bys rád radil.