Chameleon Jemenský, prosím o radu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kačalidys

7.6.2015 22:53
Kačalidys

XXX.XXX.217.209

Zdravím, prosím o radu (pomoc), pokud máte někdo zkušenosti. Mám chameleona Jemenského samičku 3 měs., mám ji cca týden doma. Večer mi vyvádí a lítá po teráriu jako splašená, vyleze úplně nahoru a potom se pouští a padá až dolů, mám strach, že se poláme. smajlík
Někdy je ten pád děsivý.
Jinak je velice "komunikativní", nebojí se, ráda je vytahována ven z terária, jen mě vidí a už utíká za mnou.Nevymýšlí jak utéct ? Nebo se jen nudí ?

Díky, K.

tarantel1

7.6.2015 23:17
tarantel1

XXX.XXX.50.140

Popište podrobně podmínky v teráriu - teploty, vlhkost, vybavení, osvětlení, velikost a větrání.

Kačalidys

8.6.2015 13:11
Kačalidys

XXX.XXX.217.209

Velikost terária 80x70x40cm. Teplota přes den 30-35°C, v noci 25°C, vlhkost se drží stále mezi 70-80%. Ve zverimexu jsme dokupovali fontánu viz foto. Osvětlení dvě trubicové zářivky UVB (jedna je domodra a druhá do růžova) přesně V nevím, na noc night glo (exo terra 220-240V), větrání nahoře 10cm, jinak normálně otevíráme. Krmím cvrčkama, vitamín a mineral komplex 2:1 od Trixie Reptiland.

Kačalidys

8.6.2015 13:28
Kačalidys

XXX.XXX.217.209

Jinak je normálně nádherně zelená, ikdyž ji mám na ruce, je zvyklá, že ji takhle krmíme...že by byla nějak stresovaná, to by se ukázalo na barvě nebo by hrozila a večer jsem si všimla, že je celá hnědá, jasně maskuje se, ale taky jsem se dočetla, že pokud hnědne může mít málo tepla ? Trus má normální. Děkuji za odpověď.

8.6.2015 14:42
elisak

XXX.XXX.169.5

Takhle mizerným větráním v kombinaci s vodopádem jí zabíjíte. Jak myslíte, že je v Jemenu? A trubicové zářivky nejsou moc vhodné na UVB, mají hrozně malý dosah.
Ale hlavní problém bude ta vysoká vlhkost. Rosit stačí jednou max.2x denně a jen tak aby se napila a terárko zase rychle vyschlo. Jinak nevím co máte za vlhkoměr většina terarijních vlhkoměrů moc neměří.

8.6.2015 14:48
elisak

XXX.XXX.169.5

Jinak ještě koukám na fotku. Vodopád i ten mech dejte pryč. Vlhkost neřešte. Jako substrát stačí písek. A přídat větve na šplhání, tak tenké aby je objala packou.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.6.2015 16:01
Uživatel s deaktivovaným účtem

elisak napsal(a):
Takhle mizerným větráním v kombinaci s vodopádem jí zabíjíte. Jak myslíte, že je v Jemenu? A trubicové zářivky nejsou moc vhodné na UVB, mají hrozně malý dosah.
Ale hlavní problém bude ta vysoká vlhkost. Rosit stačí jednou max.2x denně a jen tak aby se napila a terárko zase rychle vyschlo. Jinak nevím co máte za vlhkoměr většina terarijních vlhkoměrů moc neměří.

Souhlas. Navíc problém bude i ta teplota (zejména nyní, kdy bylo v řadě za sebou několik tropických dní), pokud je to konstatní teplota všude a ne jen pod zdrojem (předpokládám že ano dle údaje, že i v noci je tam teplota 25C, resp. teplota klesá na těch 25). Taková teplota by měla být pod zdrojem, všude jinde by mělo být okolo 25-27C jako optimum. Celkově to terárium připomíná pařník na okurky a je to na hony vzdáleno podmínkám pro calyptraty..

Kačalidys

8.6.2015 16:29
Kačalidys

XXX.XXX.217.209

Děkuji všem, větve jsem přidala - narosila, vyhodila mech, upravila jsem teplotu na 27°C a vlhkost klesla na 50%, ještě zítra dokoupím dolů písek a vyhodíme fontánu, chudinka malá :( Je schovaná v listí, vypadá spokojeně. Ještě jednou děkuji za pomoc. Nejlepší rady jsou od chovatelů a ne ve zverimexu, kde vám nakecají co všechno je potřeba, jen aby prodali

tarantel1

8.6.2015 16:42
tarantel1

XXX.XXX.50.140

Ta vlhkost v kombinaci s teplotou byla opravdu extrém. To se nedivím, že chamík se snažil dostat ven z terária. V Jemenu je SUCHO, rosit jen střídmě. UVB trubice mají strašně malý dosah, efekt mají snad jen 10cm od zvířete. Buď přidejte víc větví a výš, aby byl chamík přímo pod tím a nebo dejte naopak UVBčko níž. Noční osvětlení je zbytečné, ale nepřekáží.

Kačalidys

8.6.2015 17:02
Kačalidys

XXX.XXX.217.209

Ještě jsem zapomněla tuhle tam má ještě uvb. Je vlevo nahoře úplně vzadu (žluté světlo), jinak vegetuje pod zářivkami :).

tarantel1

8.6.2015 17:36
tarantel1

XXX.XXX.50.140

Tato žárovka UVB záření neobsahuje, pouze UVA.

Přidejte reakci

Přidat smajlík