Uživatel s deaktivovaným účtem

Males.
napsal(a):
Males.
It's just a theory, based on inconclusive attempt TSD certain Dutchman
normal incubation temperature is 26 ° - 33 ° C, when the temperature reaches the border at about 2 hours in the daily cycle
Then incubation time is about 70-80 days, and sex is 50/50.

lupus4
napsal(a):
It's just a theory, based on inconclusive attempt TSD certain Dutchman
normal incubation temperature is 26 ° - 33 ° C, when the temperature reaches the border at about 2 hours in the daily cycle
Then incubation time is about 70-80 days, and sex is 50/50.
Ok, thanks for the complement. Yes, ok, but itś optimal temperature and nature. I start from my own experience with T.marginata and hatching at a constant temperature of +- 28C - only males. Without expection.
Ahoj, asi netřeba si psát "englicky" Jistě je ti znám pojem "spálených" samic a zde se mi přímo
nabízí nový termín "studených" samců
jinak to opravdu nebude tak jednoduché viz např.5 let stará debata
http://tera.poradna.net/q/view/130368-jak-lihnout-zelvy-na-samice?page=r130420#r130420.

lupus4
napsal(a):
Ahoj, asi netřeba si psát "englicky" Jistě je ti znám pojem "spálených" samic a zde se mi přímo
nabízí nový termín "studených" samců
jinak to opravdu nebude tak jednoduché viz např.5 let stará debata
http://tera.poradna.net/q/view/130368-jak-lihnout-zelvy-na-samice?page=r130420#r130420.
Jasan, přejedem na CZ . Jj, ten pojem znám. Jen otázka zněla jaká pohlaví převažují u chladnějšího inkubování a mě to skutečně vychází takto. Těch 28 přitom není až tak hraniční teplota a ani to nebylo po celou dobu inkubace 28, je to nejnižší teplota, jež inkubátor drží, při vyšších letních teplotách (viz letošní vedra) ta teplota pochopitelně třeba o půl stupně/stupeň za dne povyskočí. Mimochodem tuto teplotu jsem držel proto, že v inkubátoru byla i vejce jiných plazů, která vyšší teploty bytostně netolerují. Pár let jsem to neřešil, ale výsledek byl vždy totožný - všechno samci. Logicky se mi za roky potvrdilo, že inkubace želv je při konstantních teplotách primitivní, ale u marginat s tímto výsledkem a při proměnných teplotách, které jsou svým způsobem zásadní pro vyváženost pohlaví a zastoupení obou už tak jednoduchá není(viz. Tvá předchozí poznámka o dosažení hraniční teploty na jistou dobu a následný pokles odpovídající více podmínkám v přírodě). Letos si takhle hraju s hermannkami.