klapik

XXX.XXX.238.202
Můžete mi prosím poradit ohledně výběru spolehlivého inkubátoru? Doteď jsem inkubovala pouze v polystyrénovém boxu s RT2 termostatem a topnou fólií (suchý typ). Tam mi v pohodě lezli agamy, chamíci, pagekoni, klapavky, korálovky, užovky apod. Letos se ale chystám na odchov krajt zelených a chci něco přesnějšího a spolehlivého. Nevím zda koupit něco hotového třeba od Teraechis (v tom případě suchý nebo mokrý typ?) a zda to je vůbec přesné a Vaše zkušenosti. Mají na fotkách pouze jedno čidlo v horní části tak zda je teplota spolehlivá. Nebo vyrobit třeba ze skla a polystyrénu ale v tom případě doporučit nějaký kvalitní termostat a více čidel? Děkuji za názory.
klapik

XXX.XXX.238.202
Děkuji za foto. Jenom pár dotazů jestli nevadí. Zepředu máte pouze šoupačky nebo ještě nějakou stěnu na zakrytí (jestli tam není velký únik tepla a kvůli tomu velké rozdíly teplot vepředu a vzadu inkubátoru)? A vajíčka ukládáte na vyřezaný molitan nebo ten jemný polystyrén (používala jsem zatím vždy vermikulit)? Koukám, že ve víku v krabičkách nemáte otvory (pouze na stranách), nekondenzuje Vám tam voda a nekape na vajíčka? Mokrý typ jsem doteď nepoužila, bojím se i té vlhkosti, ale vidím, že stejný druh se tam bez problémů líhne =). Vytápění tedy topítkama ve vodě a termostat Vaši výroby pokud se nepletu (používám již v teráriích a naprostá spokojenost =).