Spolehlivý inkubátor - prosím o typ

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

klapik

8.10.2015 21:54
klapik

XXX.XXX.238.202

Můžete mi prosím poradit ohledně výběru spolehlivého inkubátoru? Doteď jsem inkubovala pouze v polystyrénovém boxu s RT2 termostatem a topnou fólií (suchý typ). Tam mi v pohodě lezli agamy, chamíci, pagekoni, klapavky, korálovky, užovky apod. Letos se ale chystám na odchov krajt zelených a chci něco přesnějšího a spolehlivého. Nevím zda koupit něco hotového třeba od Teraechis (v tom případě suchý nebo mokrý typ?) a zda to je vůbec přesné a Vaše zkušenosti. Mají na fotkách pouze jedno čidlo v horní části tak zda je teplota spolehlivá. Nebo vyrobit třeba ze skla a polystyrénu ale v tom případě doporučit nějaký kvalitní termostat a více čidel? Děkuji za názory.

klapik

8.10.2015 22:30
klapik

XXX.XXX.238.202

Děkuji za foto. Jenom pár dotazů jestli nevadí. Zepředu máte pouze šoupačky nebo ještě nějakou stěnu na zakrytí (jestli tam není velký únik tepla a kvůli tomu velké rozdíly teplot vepředu a vzadu inkubátoru)? A vajíčka ukládáte na vyřezaný molitan nebo ten jemný polystyrén (používala jsem zatím vždy vermikulit)? Koukám, že ve víku v krabičkách nemáte otvory (pouze na stranách), nekondenzuje Vám tam voda a nekape na vajíčka? Mokrý typ jsem doteď nepoužila, bojím se i té vlhkosti, ale vidím, že stejný druh se tam bez problémů líhne =). Vytápění tedy topítkama ve vodě a termostat Vaši výroby pokud se nepletu (používám již v teráriích a naprostá spokojenost =).

9.10.2015 06:03
chondrodan

XXX.XXX.2.117

Prosim, napiste mi na mail: morelia@centrum.sk.

Přidejte reakci

Přidat smajlík