Strašilky chované na volno?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

phasma

19.10.2015 14:59
phasma

XXX.XXX.167.74

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat, je možné chovat strašilky nebo lupenitky volně v pokoji? Díky za odpověď.

19.10.2015 21:28
efulin

XXX.XXX.166.27

Dobrý den,

záleží na tom, zda jste schopná jim poskytnout potřebné klimatické podmínky. Tedy teplotu, vlhkost, žádný průvan... a zajistit, aby nemohly utéct nebo aby je něco nesežralo (kočka). Na rovinu přiznám, že jsem takto experimentovala také. A šlo to. Měla jsem v pokoji nádobu, ve které jsem udržovala neustále ohromný "puget" živné rostliny (třeba ostružiník) a pakobylky (tuším, že to tehdá byly indické) neměly potřebu nikam odcházet. Každé ráno i večer jsem jim rostlinu orosila, aby se mohly napít, pokojová teplota v paneláku jim vyhovovala.

Chovala jsem takto i kudlanku. Ani už nevím proč vlastně, byla to Spodromantis gastrica a nebyl s tím moc velký problém. Létala mi po pokoji, spolubydlící o ní věděly (bylo to na studentském pokoji) a měla svá stanoviště (na zácloně). Pak jednoho dne zanechala na té zácloně kokon a po pár týdnech uhynula.

Rozhodně to ale byly spíš experimenty než opravdový chov! Dnes bych do toho už nešla, vše mám v teráriích. Co vás k tomu nápadu vlastně přivedlo?

E.

phasma

19.10.2015 21:47
phasma

XXX.XXX.167.74

Díky. Já vlastně ani nevím. Říkal jsem si, že možná ani nemá cenu kupovat nějaké terárko (mám jenom takovou starou dřevěno-skleněnou nádobu, kde by tomu dřevu vysoká vlhkost asi úplně nesvědčila), že se budou celou dobu držet na jejich potravě, a že nebudou mít důvod “utíkat” pryč. Mě to tak prostě zajímalo, jestli se najde někdo, kdo má zkušenosti s jejich chovem “ na volno”. Takže si asi koupím nový terárium. V tom případě bych potřeboval poradit, stačí strašilce australské rozměry 30×30×30 ? Aby měla prostor ke svlékání?

phasma

19.10.2015 21:50
phasma

XXX.XXX.167.74

A ještě jedna věc; již zmíněný druh asi nepotřebuje na dně terárka substrát, když vajíčka “vystřeluje” do vzduchu a nezahrabává je do hlíny?

20.10.2015 15:51
nuty

XXX.XXX.11.213

Nepotřebují substrát ani vyšší vzdušnou vlhkost.Rosí se jen občas nymfy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík