Nezny

XXX.XXX.202.36
Mě bohatě stačí číst váš inzerát a je mi z toho na nic. Hada chcete na mazlení, z inzerátu to svítí, evidentně z něj máte nahnáno, tak chcete záruku, aby byl zvyklý na kontakt (mláďata hadů ale běžně koušou, nebo kousnou prostě občas v obraně a týká se to obou druhů, královské krajty nevyjímaje), proto taky laborujete s tím jestli hroznýše, nebo krajtu, protože všude se píše něco jiného. O to si ještě diktujete cenu a já nevím co ještě. Jako co čekáte? Zvyklé mládě na kontakt do roka? Zrovna regiusky mláďata je lepší nechávat na pokoji, jsou to stresaři. Pak se to na chovatelských serverech chlubí dotazy typu krajta mi nežere, co mám dělat. Některým královákům pro změnu od mala stačí prudčí pohyb a pochopíte na co má had zuby.
Jestli chcete zvíře na tahání, jak to prezentujete už i tady, tak si kupte fretku, ona vás z takových hovadin jako je tahání hada kolem krku a společného sledování Růžovky vyléčí. Ještě lepší ale plyšáka, protože s vaším přístupem by skončila záhy někde v lese, jakmile jednou kousne.
Sorry, pochopil bych chovatelské dotazy na podmínky chovu, byť odpovědí na tohle jsou všude tuny, ale řešit, co je více mazlivé, neb chci chodit s hadem kolem krku, vypadat působivě, ale mám z toho sám strach, co kdyby to hryzlo, to sem opravdu nepatří.
Ps: píšu dle zadání svoje osobní zkušenosti a názory.
iwuskkaa
napsal(a):
Zdravím,
co myslíte kdo je větší "mazel" krajta či hroznýš?
Klidně piště vaše osobní zážitky, názory apod.
Zatím volím krajtu, ale pořád zvažuji nad hroznýšem :/
Za všechny odpovědi děkuji. :).
"Pane uciteli, podivejte se jak je ta uzovka pritulna, jak me pratelsky obtaci." "Nadechni se Milovsky, to je krajta vidis blbe, kdyby ses bevjal ucil, hady jsme brali predminule.".
TBrsoss

XXX.XXX.29.219
Musite vzit v potaz ze hroznys K. bude mit min. dvojnasobne rozmery nez zminovana Krajta, tudiz kdyby se naskytl pozdeji agresivni jedinec ci prostw nahodne instinktivni kousnuti tak bude rozdil jestli od KK nebo od HK. Potom i mate strach vzit 20kg hroznyse a cistit mu tera nebo se s nim jak vy pisete "pomazlit* a potom had strada. Na druhou stranu oba hadi jsou mirumilovni a nekousou kdyz maji spravne podminky a dosrzujete urcite veci (netahat v zakalu v hladu v traveni).