kozin505

XXX.XXX.242.26
Zdravím pomozte prosím radou. máme chameleona jemenskeho a krmíme ho většinou cvrčkama bohužel se stalo že jsme dali ke krmení asi napr...ou cvrčici a z teraria se stala líhen na cvrcky a nevíme si rady jak je z tama dostat poradte díky.
evan

XXX.XXX.35.119
Nechte je uschnout. obecně skutečnost, že se vám u jemeňáka vylíhli, je trošku podezřelá tím, že jemeňák jednoznačně potřebuje sušší prostředí než cvrčci k líhnutí. Nerosíte ho moc? nemá to málo větraný? toho bych se docela bála. Ono to chvíli trvá, než se cvrčci vylíhnou, a to, že za celou tu dobu terárko ani neproschlo, to nemusí být pro jemeňáka moc zdravý prostředí.
kozin505

XXX.XXX.241.88
Děkuji za radu rosim, ale malo pořad si hlidam vlhkomer spis jestli jsem nezalila hodne kvitka co ma v terarrii. terarium jsem koupila hotove primo pro chamika ma dva odvetravaci otvory.Ale samozřejme jsem někde udělala chybu že se to přihodilo diky moc za radu zaměřim se na to.
evan

XXX.XXX.33.60
Jo tak - jestli je tam živá kytka, tak se to líhne v tý hlíně, tu usušit nemůžete. Ale nebojte, oni časem pochcípají nebo budou sežráni, případně chamík ožere tu kytku a vy ji vyhodíte. Ale když už jsme u toho, je strašně moc případů, kdy lidi v dobré víře dusili chamíka: Jemen je polopoušť, tedy velmi suchý větrný kraj s ostrým sluncem přes den. Stojatý zadýchaný vzduch tam nenajdete a jemeňáci nejsou stavění na to, aby ho dlouhodobě ve zdraví přežívali. A někdy se opravdu setkáte s tím, že někdo prodává něco, co označuje jako terárko pro chameleony a větrání je zoufale málo a člověk si to v dobrý víře koupí a má to... Trochu mě proto děsí, že říkáte dva větrací otvory. Představovala bych si jako minimum tak třetinu stropu, a čtvrtinu jedné stěny, dejme tomu, tomu byste asi neříkala otvor? Nějaké díry nebo škvíry jsou fakt málo. je mi líto. Prosimvás jak je velký to terárko a jak velký jsou ty "otvory" a kde jsou? A mimochodem, kolik ukazuje ten vlhkoměr? Je digitální, nebo takové to kolečko s ručičkou. Jde jen o to, že u těch koleček se tolik nemůžete spolehnout na ta konkrétní čísla - člověk si prostě musí porovnat kolik ukazuje v místnosti a kolik v terárku, a u jemeňáka by to pochopitelně nemělo být víc, než v okolní místnosti.
kozin505

XXX.XXX.241.88
Mam takove to kolečko s ručičkou. Terarko je velike 100x50x50 ma 3d opiskovane pozadi a dve hlinikove mřížky jedna je umistena dole tak 10cm od spodu teraria a je široka 10cm druha je zvrchu zhruba u prostred a taky 10cm. objednavala jsem je od teraria brno http://www.osbteraria.cz/terariaakce-osbteraria-teraria-vyroba.html mame sklenene chameleon ma rok a ma se k svetu je zdravi do ted jsme nemely zadny problem pouštim ji i z teraria. vlhkomer ukazuje 40.
evan

XXX.XXX.33.60
Větrání i velikost je opravdu na hraně. Já bych do toho jemeňáka nedala, ale neříkám, že to nepřežije. Já bych do toho dala vlhkomilnější zvíře co leze po zdi.3D pozadí se taky spíš dává jiným zvířatům, kteří ho lépe využijí, ale aspoň to určitě hezky vypadá, je jen na vás, že jste za to chtěli dát peníze a ještě víc vlastně zmenšit prostor v tom terárku.
S tím pouštěním z terária - asi to děláte v dobrý víře, ale představa, že se chameleon potřebuje proběhnout, vyvenčit je nesmysl. Třeba jsem slyšela, že chameleon "spokojeně šmejdí" Venčit má smysl jen v létě dát na slunce vyslunit - prostě prospěch pro to zvíže musí převážit ty negativní dopady toho, že zvíře je mimo terárko aže je s ním manipulováno. Spokojenej chameleon, jak asi víte, sedí na "svý" větvi v charakteristickém postoji se stočeným ocáskem a ani se nehne a proto je spokojenej. chameleon není zvíře, který by bylo zvědavý na nějaký povyražení. Pokud se mu třeba na fíkusu v pokoji líbí víc než v terárku, tak z toho plyne, ne že ho máte dávat na fíkus častěji, ale že máte zlepšit terárko!
říkáte ji - to je opravdu holka? máte to nějak pořešený s vajíčkama a samcem, nebo prostě jen tiše doufáte, že zrovna vaše holka bude mít štěstí a problémy, které u jemeňáků celkem pravidelně doprovázejí kladení neoplozených vajec se zrovna jí nějak vyhnou? lidi, co chtějí jedno terárko pro radost, si z celkem jednoznačnýho důvodu pořídí kluka, ne? S holkou to nemá řešení, protože do jednoho terárka dva chameleony narvat nemůžete a samotná samička bude mít opakovaně neoplozený vajíčka dokud ji to nedorazí. Už je jí rok, už je to docela aktuální - je to vážně holka?
kozin505

XXX.XXX.241.88
Jj je to važně holka s neoplozenyma vajičkama počitame, neplanujeme zadne potomky ani dalšího chameleona.
evan

XXX.XXX.56.117
Jo tak vy o tom víte a vy s tím počítáte, no "bezva". Chudák malá, kdyby to věděla, že víte a počítáte, že samici solo chovem s největší pravděpodobností přivodíte vážný až fatální zdravotní problémy a přesto to uděláte. To mě dorazilo. No hlavně že řešíte, že vám tam běhaj mikrocvrčci. Palec dolů a nazdar. Jenom by mě tiše zajímalo, kterej nemyslící pablb vám poradil, že máte potenciálně březí neoplozenou samici pouštět z terárka chodit po bytě a proč.