Hubení komárů v místnosti s nádržemi vod. želv

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.11.2015 11:28
halalela

XXX.XXX.167.44

V místnosti, kde jsou do nábytku zabudované (tzn. neodnesitelné) nádrže pro chov vodních želv, vodních žab a jedno akvárium s rybičkami se mi vylíhli komáři. V jedné z nádrží se objevily larvy a bohužel se stihly vylíhnout. Larvy jsem zničila důkladným vyčištěním nádrže, ale dospělci v pokoji jsou a mohou opět naklást vajíčka do nádrží. POTŘEBUJU DOSPĚLCE VYHUBIT. Ale na výrobcích k tomu určených (odpařovače do zásuvky zn. Raid a Biolit) je jasné varování, že jsou jedovaté a velmi nebezpečné pro vodní živočichy. Takže si je zatím netroufnu použít, abych si nevyhubila chov. Máte prosím s tímto problémem někdo nějakou zkušenost? Můžu použít tyto odpařovače v místnosti s nádržemi (když je zakryju a utemuju hadry škvíry, kudy vychází hadice k filtrům?) Děkuji za reakce.

such

27.11.2015 13:10
such

XXX.XXX.32.10

Dospělce vyhubte manuálně. U žab a v akváriu by měly být larvy požrány, pokud se vám vylíhnou u želv, nasaďte paví očka která je vychytají.

27.11.2015 14:34
halalela

XXX.XXX.167.44

Dobrý den.

Díky moc za reakci, ale s larvama už problém nemám. Chci vyhubit ty dospělce, co bzíkají u ucha jakmile si lehnete. A manuálně to nestíhám - bojím se, že dřív nakladou další vejce a bude se koloběh opakovat. Navíc v nádrži, kde larvy byly, je velká tereka, která by rybičky slupla okamžitě - dřív, než by rybičky požraly larvy. A larvy jsou pro tuhle velkou želvu nezajímavý podoptimální podnět. Nevíte prosím, jak působí ty odpařovače a jak jsou nebezpečně pro želvy a žáby co žijí ve vodě?

27.11.2015 19:30
halalela

XXX.XXX.166.7

Hm, tak jste měl pravdu. Právě jsem objevila nové mladé larvy ve dvou želvích nádržích. Už scháním ta paví očka...A pořád jsou tu ti dospělci...

27.11.2015 20:36
stanley60

XXX.XXX.37.68

Dobrý večer, doporučuji lampu na hubení komárů a jiného hmyzu, k dostání ve všech hobbymarketech. Je plastová s mřížkou, vevnitř je nějaká spirála, co svítí modře a za tmy tam hmyzáci nalétají jako na magnet, funguje perfektně. Když tam hmyzák vlítne, ozve se slabé lupnutí a je po něm.

Přidejte reakci

Přidat smajlík