ochrance4929

XXX.XXX.227.98
Přeji všem dobrý den. Mě otázky směřují k chovu ještěrů nemám s nimi žádné zkušenosti.Do teď jsem si prošel jen chovem Bezobratlích (sklípkani), a momentálně mám Krajtu tmavou (samec, albín-Blonďák).Vzhledem k tomu že mu momentálně přestavuji terárium tak bych to rád spojil s výrobou terária pro ještěra, a velice by mne potěšilo pár rad do začátku pomoc s výběrem ještěra, výbava tera, atd. V první řadě jsem uvažoval o Agamě límcové ale info které jsem dohledal mne nepotěšilo, nechci si vzít jen tak zvíře o které se nedokážu postarat.Dále bych rád zdůraznil že se zajímám prioritně o pouštní ještěry (mám rád kontrasty-tzn. na jedné straně prales na druhé poušť dokonalá kombinace)
Závěrem bych rád poprosil rádce typu "když nic nevíš tak se na to vy..." aby se zdrželi komentářů, nejsem žádnej blb, a nerad bych aby se tu snažil ho ze mne dělat.
Předem děkuji za pochopeni a za případné info.
Dobrý den napadají mě pagekoni řasnatí jejich chov je dost jednoduchý.
A jsou velmi dobře ochočitelní agamu límcovou má kamarád
a jednak velké terárium pak hodně stojí provoz a krmení a také ještě
tato agama stojí většinou 6 000kč.Nic ve zlém ale skuste třeba gekony nebo vousatky to je dobrý začátek s ještěry.Na fotce je můj pěti měsíční pagekon.
Jasné, vousatka je klasika. Třeba já osobně bych bral Cordyly. Třeba Cordylus tropidosternum chovám ( i odchovávám ) a za mě můžu říct, že jsou to výborná zvířata a chov není nic těžkého. Troufám si tvrdit, že jsou ještě tvrdší než vousatky. Odpustí chovately začátečnické chyby bez ujmy. A taky to nejsou úplně tuctová zvířata. Né každý musí začínat na vousatkách ( nic proti nim nemám, mám je taky v terárku ), jen je tu mnohem víc variant.