Terárium pro užovku červenou

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.12.2015 14:16
eman07

XXX.XXX.166.13

Zdarec, chtel bych si pořídit užovku červenou. Můžete mě prosím poradit jak velké terárium by mělo být a čím vším ho vybavit, hlavně jde o osvětlení a popřípadě kde objednat?Děkuji.

16.12.2015 10:23
Hades_katka

XXX.XXX.193.204

Pro jednu užovku je dostačující terárium s těmito rozměry: 80x40x40. Nicméně je vhodné mít to terárium trošku větší. (Součet šířky a délky terária by měl být větší, než je délka hada.) smajlík
Do terárka by měla přijít nějaká věta na prolezání, kámen, miska s vodou (pokud možno větší, aby se v ní mohl had vykoupat) a nějaký úkryt. Samozřejmě tam může být i nějaká rostlina (radši umělá) nebo jiná dekorace. Vypadá to hezky a had si v některých z nich přímo hoví.
Co se týče osvětlení, postačí obyčejná žárovka. Nedoporučuji kupovat žárovky do téraria. Jsou drahé a dost často prasknou již po pár dnech. Já používám klasickou 60 W a jsem spokojena. Do toho menšího terárka by asi stačila i 40W. Ale to musíte vyzkoušet sám. Květináč s osvětlení doporučuji dát do jednoho rohu- kvůli teplotním zónám.

Já jsem si jedno terárium dělala sama, druhé jsem dostala i s užovkama a to třetí jsem si objednala z http://www.osbteraria.cz/terariaakce-osbteraria-teraria-vyroba.html. A jsem s ním naprosto spokojena. A doporučuji terárium z OSB. Je levnější a snáze udržuje teplo. :)

No a jako podestýlku doporučuji bukové štětky. :)

No, to by asi bylo vše.
Hodně štěstí!

Přidejte reakci

Přidat smajlík