Problém s malou agamou

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.12.2015 11:12
eman07

XXX.XXX.166.13

V pondělí jsme si přivezli malou agamku cca 12-14cm.Terárium je 90*45*50cm.Větrání je přes celou délku nahoře cca o 10cm šířce. Teploty snad ok podle měření. Zdroj tepla je bodovka 50W a vedle hned UVB 26 W myslim.Přisvicuji ještě 20W sporivkou.Má pod výhřevem kámen. Dvě malé misky na vodu a zelené.
Problém je v tom, že první den si pěkně chytla jednoho většího cvrčka a od té doby nechce nic jíst. Mám i šváby nachystané a ty taky nechce.
Aktivní se zdá být, chodí po celém teráriu.
Jak je asi stará? Jak ji máme přinutit jíst? Děkuji.

24.12.2015 14:04
barborka.vlcek

XXX.XXX.27.45

Zdravím. Naše agamka měla tyto rozměry v 1měsíci věku. Terarium by mělo mít dvojí větrání - po celé délce nahoře (jak máte) + z boku nebo zespod, pro správnou cirkulaci vzduchu... Teplota pod výhřevem by měla být 40-50stupnů, na nejchladnějším místě kolem 25stupnů...
Možná je zatím agamka rozhozená z nového prostředí, nechte ji v klidu, a uvidíte. Zelené at má v teráriu neustále. Jinak krmení - hmyz - obalujte ve vápníku, jednou týdně ve vitamínech.

25.12.2015 11:09
Mi1

XXX.XXX.180.128

Dobrý den. Terárium máte v pořádku. Pokud má teplo a UVB, tak se určitě po chvíli rozkouká a bude jíst. Měla jsem tenhle problém první čtyři dny po tom co jsem si ji přivezla. Nechtěla jíst, ale po terárku chodila normálně. Na cvrčky nereagovala a po čtyřech dnech snědla celou mističku malých červů a potom začla pořádně jíst i cvčky, až bude větší bude mít ráda i sarančata a šváby. Vše obaluju ve vápníku a roboranu. Krásný den a ať se co nejdřív rozkouká smajlík

29.12.2015 20:13
vitticeps

XXX.XXX.144.5

Koupili jste hodně malou, tak je to trochu složitější. Mohl by jí být měsíc, ale klidně i mnohem více, to by byla horší varianta. Bez fotky terárka se špatně radí, ale z Vašeho popisu Vám už nyní mohu říct, že by bylo dobré kromě UVB a výhřevky doplnit do terárka plnospektrální zářivku, jejíž světlo vnímají ještěři obecně jako viditelné denní světlo. Toto světlo pak stimuluje žravost, aktivitu.. Více se můžete dočíst zde: http://www.terasvet.cz/clanky/2-vhodne-doosvetleni-teraria/
Zvlášť v tomto ročním období jsou na to agamky háklivé a projevuje se to právě poklesem žravosti a pospáváním. U dospělce to není zase takový problém, ale u takto malé agamky, která potřebuje denně žrát, je to problém, který se může táhnout až do jara. Jinak pokud chcete, napište mi do mailu, bylo by to rychlejší.

Přidejte reakci

Přidat smajlík