V pondělí jsme si přivezli malou agamku cca 12-14cm.Terárium je 90*45*50cm.Větrání je přes celou délku nahoře cca o 10cm šířce. Teploty snad ok podle měření. Zdroj tepla je bodovka 50W a vedle hned UVB 26 W myslim.Přisvicuji ještě 20W sporivkou.Má pod výhřevem kámen. Dvě malé misky na vodu a zelené.
Problém je v tom, že první den si pěkně chytla jednoho většího cvrčka a od té doby nechce nic jíst. Mám i šváby nachystané a ty taky nechce.
Aktivní se zdá být, chodí po celém teráriu.
Jak je asi stará? Jak ji máme přinutit jíst? Děkuji.
Zdravím. Naše agamka měla tyto rozměry v 1měsíci věku. Terarium by mělo mít dvojí větrání - po celé délce nahoře (jak máte) + z boku nebo zespod, pro správnou cirkulaci vzduchu... Teplota pod výhřevem by měla být 40-50stupnů, na nejchladnějším místě kolem 25stupnů...
Možná je zatím agamka rozhozená z nového prostředí, nechte ji v klidu, a uvidíte. Zelené at má v teráriu neustále. Jinak krmení - hmyz - obalujte ve vápníku, jednou týdně ve vitamínech.
Dobrý den. Terárium máte v pořádku. Pokud má teplo a UVB, tak se určitě po chvíli rozkouká a bude jíst. Měla jsem tenhle problém první čtyři dny po tom co jsem si ji přivezla. Nechtěla jíst, ale po terárku chodila normálně. Na cvrčky nereagovala a po čtyřech dnech snědla celou mističku malých červů a potom začla pořádně jíst i cvčky, až bude větší bude mít ráda i sarančata a šváby. Vše obaluju ve vápníku a roboranu. Krásný den a ať se co nejdřív rozkouká
Koupili jste hodně malou, tak je to trochu složitější. Mohl by jí být měsíc, ale klidně i mnohem více, to by byla horší varianta. Bez fotky terárka se špatně radí, ale z Vašeho popisu Vám už nyní mohu říct, že by bylo dobré kromě UVB a výhřevky doplnit do terárka plnospektrální zářivku, jejíž světlo vnímají ještěři obecně jako viditelné denní světlo. Toto světlo pak stimuluje žravost, aktivitu.. Více se můžete dočíst zde: http://www.terasvet.cz/clanky/2-vhodne-doosvetleni-teraria/
Zvlášť v tomto ročním období jsou na to agamky háklivé a projevuje se to právě poklesem žravosti a pospáváním. U dospělce to není zase takový problém, ale u takto malé agamky, která potřebuje denně žrát, je to problém, který se může táhnout až do jara. Jinak pokud chcete, napište mi do mailu, bylo by to rychlejší.