Zdravim, mam chamika necele 2 mesice stareho. Vzal jsem si ho od kamarada, kteremu se vylihl. Je to muj prvni chaamik, dost jsem toho nacetl abych vedel co a jak pro nej bude nejlepsi. Mam ho v terariu 40x40x90 cm. Ma tvarovanou zadni stenu po ktere si myslim se mu leze velmi dobre. Ma tam dva fikusy a jednu malu kvetinu, bambusove tycky a vetvicky nadobku na vodu kdyby nahodou, na zemi substrat. Jedna zarovka je UVB 5.0 25w repti glo, druha daylight 50w taky od exo terry. Vetrani ma dole vepredu a druhe u zadni strany nahore. Jelikoz uz v tm kamaradovi jeden vyrostl tak si myslim ze terarko bude ok. Dostava kazdy den cvrcky obalene v roboranu h, dvakrat za tyden obaluji v nutrimixu. Teplotu ma v dolni casti 28 stupnu, takze u zarovky samozrejme rapidne vic ale zase nize pod teplomerem bude mit min. Vlhkost se pohybuje okolo 45, po roseni vzdy vice. Rosim vetsinou dvakrat denne ale ted jsem se docetl ze je to moc, tak nevim. Takze rano porosim a ma kolem 50% a odpoledne ma kolem 30 a rsim znova, tak by me zajimalo zda je to v poradku ci ne. Myslim si, ze je docela hubenej, ze by mohl byt mohutnejsi. Cvrcky jsem mu zkousel davat z pinezty a to si je nevezme ani nahodou. Takze je ma v krabicce odkud jich vzdy par utece a par zustane. Videl jsem ho jist pouze 2x ale jelikoz stale dela bobky tak si myslim ze basti. Dnes jsem si vsiml ze ma vic privrene oci ale mozna se mi to zda, na fotce kde je na zdi je dnesni, pro predstavu jak vypadaji jeho oci. Zajimaji me vase rady, tipy, zkusenosti. Predem diky za info.
IDeart

XXX.XXX.7.1
Nejsem odborník na chamíky, co vím tak ti tu poradí: prohlídni si staré vlákna je jich tu habaděj. Kór o jameňákovi je toho na netu hromada.
Co bych zrušil já je bambus a fíkus (tuším, že jsou jedovaté)
jaký máš substrát?