Černé fleky na hlavě vodní želvy,

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

klaraCZ

2.1.2016 12:57
klaraCZ

XXX.XXX.187.111

Dobý den,
moc moc prosím o radu. Jedné mé vodní želvě (trachemys scripta scripta) se nejdřív udělal černý flek na hlavě jakoby na bradě. Po nějaké době má černé fleky i na tvářích a vypadá jako "špinavá" na přední části spodního krunýře, u nohou je krásně žlutá. Jinde to nepozoruji. Přikládám fotografie zde na odkazu Je jí asi 8-9 let, samec. Jinak vypadá v pořádku, žere, plave, má zájem o okolí. Nevíte prosím, co by to mohlo být? Nemoc, plíseň nebo se přebarvuje? Mám ji vzít k veterináři - bojím se, aby mi teď nenastydla?

Také se ji častěji kazí voda, nevím proč. Je jakoby zakalená, jakoby v ní byl závoj. Zbytky potravy se snažím vylovit, filtr je vnější a zapnutý stále. Má svoje akváko.

Velmi děkuji za rady a názory, mám o ní strach.

8.1.2016 19:14
aha

XXX.XXX.227.154

Máte o ní strach? Tak určitě pište na forum co talhle upalovat k vetovi?
Své želvy jsem vozila v plastové nádobě, kde na dně mám menší ručník a pod ním výhřevné polštářky (ty co se lupnou a hřejí cca 3hodiny), ve víku jsou otvory na vzduch. To vše celé zabalím do deky, dám do velké tašky a jedu.. Nejsem profík, tak žádný extra transportér nevlastním, ale myslím si, že toto je vhodná alternativa, když potřebujete rychle vyrazit.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.1.2016 23:19
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nic jí není, je to samec. Kdybyste si dala trochu práce, tak si najdete info o tom, že samci v adultu černají. Na netu je toho poměrně dost. Nemluvě o tom, že vám to bylo psáno už na poradně

klaraCZ

9.1.2016 10:43
klaraCZ

XXX.XXX.187.111

Vím, že samci černají, ale nevím jak to vypadá když začnou. Bála jsem se, jestli to není plíseň. Pardon, že jsem se zeptala na radu :( Už Vás tady nebudu obtěžovat.

9.1.2016 11:43
aha

XXX.XXX.98.70

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nic jí není, je to samec. Kdybyste si dala trochu práce, tak si najdete info o tom, že samci v adultu černají. Na netu je toho poměrně dost. Nemluvě o tom, že vám to bylo psáno už na poradně

Tak jsem zas o něco moudřejší

Přidejte reakci

Přidat smajlík