klaraCZ

XXX.XXX.187.111
Dobý den,
moc moc prosím o radu. Jedné mé vodní želvě (trachemys scripta scripta) se nejdřív udělal černý flek na hlavě jakoby na bradě. Po nějaké době má černé fleky i na tvářích a vypadá jako "špinavá" na přední části spodního krunýře, u nohou je krásně žlutá. Jinde to nepozoruji. Přikládám fotografie zde na odkazu Je jí asi 8-9 let, samec. Jinak vypadá v pořádku, žere, plave, má zájem o okolí. Nevíte prosím, co by to mohlo být? Nemoc, plíseň nebo se přebarvuje? Mám ji vzít k veterináři - bojím se, aby mi teď nenastydla?
Také se ji častěji kazí voda, nevím proč. Je jakoby zakalená, jakoby v ní byl závoj. Zbytky potravy se snažím vylovit, filtr je vnější a zapnutý stále. Má svoje akváko.
Velmi děkuji za rady a názory, mám o ní strach.
Máte o ní strach? Tak určitě pište na forum co talhle upalovat k vetovi?
Své želvy jsem vozila v plastové nádobě, kde na dně mám menší ručník a pod ním výhřevné polštářky (ty co se lupnou a hřejí cca 3hodiny), ve víku jsou otvory na vzduch. To vše celé zabalím do deky, dám do velké tašky a jedu.. Nejsem profík, tak žádný extra transportér nevlastním, ale myslím si, že toto je vhodná alternativa, když potřebujete rychle vyrazit.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nic jí není, je to samec. Kdybyste si dala trochu práce, tak si najdete info o tom, že samci v adultu černají. Na netu je toho poměrně dost. Nemluvě o tom, že vám to bylo psáno už na poradně
klaraCZ

XXX.XXX.187.111
Vím, že samci černají, ale nevím jak to vypadá když začnou. Bála jsem se, jestli to není plíseň. Pardon, že jsem se zeptala na radu :( Už Vás tady nebudu obtěžovat.