Tak není uplne vhodne ji premistovat, ptz agamka v době snůšky nesmí mit stres, a jiné prostředí je stresujici, nicmene pokdy je pohode a stale si hrabka a hleda vhodne kladiste tak je to ok, kladeni od zacatku snůšky je tak ten tyden az 10 dni, kazda to ma jinak, samodrejme vyhledava teple a vlhke mistecko, docela se jim libi mit tam nejaky ukryt, boudicku, treba pulkulata schovka z kury atd, kam se agamka vejde a citi pocit bezpeci, ale ne kazda toho vyuzije..hlavne pozor, kdyby do tech dvou tydnu nenakladla tak se doporucuje koupel v teple vode aby se uvolnila ale to nemam zkušenost zda to pomuze, a nebo veterina, zadrzena vejce jsou nebezecna, ale verim ze během dvou tri dnu naklade, nikdy zadna ma agamka nemela s tim nastesti potize, tak ji doprejte klid a cekejte, budete li pak mimina chit nechat vylihnout rada poradim jak se snůškou nalozit a postarat se..hodne stesti.
Tak to jsem rada, ja se bala ze uz je neco spatne. To budu jedine rada ze rady, a urcite se ozvu koupel kdyztak zkusime, kdyby do tri dnu nesnesla. V terarku novem je v pohode, lezi, vyhrejva se a sem tam zacne hrabat, ona ta druha samice ji dost sikanuje, tak jsem ji radsi prendala, a je v klidu. Tak uvidime. Kdyztak jeste zkusim ten ukryt. Dekuji za rady.
gabrielaagama
napsal(a):
Tak není uplne vhodne ji premistovat, ptz agamka v době snůšky nesmí mit stres, a jiné prostředí je stresujici, nicmene pokdy je pohode a stale si hrabka a hleda vhodne kladiste tak je to ok, kladeni od zacatku snůšky je tak ten tyden az 10 dni, kazda to ma jinak, samodrejme vyhledava teple a vlhke mistecko, docela se jim libi mit tam nejaky ukryt, boudicku, treba pulkulata schovka z kury atd, kam se agamka vejde a citi pocit bezpeci, ale ne kazda toho vyuzije..hlavne pozor, kdyby do tech dvou tydnu nenakladla tak se doporucuje koupel v teple vode aby se uvolnila ale to nemam zkušenost zda to pomuze, a nebo veterina, zadrzena vejce jsou nebezecna, ale verim ze během dvou tri dnu naklade, nikdy zadna ma agamka nemela s tim nastesti potize, tak ji doprejte klid a cekejte, budete li pak mimina chit nechat vylihnout rada poradim jak se snůškou nalozit a postarat se..hodne stesti.
Dobry den mohla bych vas poprosit o vase zkusenosti s inkubaci a odchovem agamek? Samice jsem dala koupel, v terariu je naprosto v klidu lezi, vyhriva se, obcas zahrabe, ale zatim nic, tak doufam, ze nebude zadny problem
Ještě jsem vás chtěla poprosit o radu, máme samce citruse a k němu jsme právě pořídili dvě samice, od chovatelé, tvrdil nám, že už obě snášeli, ale ta jedna je veliká, je větší než nás samec, je teda starší, ale přijde mi že je to taky samec, nafukuje lalok, zcernava mu, furt toho našeho samce kouše a kývá na něj hlavou, má velkou hlavu, a silný ocas, ale podle fotek jako pohlaví vypadá na samičí, tak jsem z toho naka v rozpacích jestli je teda možné že když samec je menší že si na něj bude takhle furt dovoloval a dělat že sebe samce? A oplodněna je jen ta menší, tuta velká nic.
Tak uz mame vajicka,16, ale jsou takova mekka a promackana to je normalni?
Tvar a mekkost jsou v poradku, pri spravne teplote a vlhku a vetrani oplodnena vajca zacnou nabývat casem objem, v cem to mate?to je lignocel ci nejaka hlina?nejlepsi dle me je vermikulit, krasne drzi vlhko a vejce neplesnivy oproti lignocelu apod.pokud možno na vejce nesahat a když uz, viz treba při premisteni do toho vermikulitu, tak nikdy nesmite vejce pretocit, jinak tim zabijete zarodek, takze vždy jen vejce opatrne vzit a polozit ve stejne poloze, je lepsi mit vejce tak z male casti ponorena, tzn.v tom, v cem je budete mit, tak malou jamku, aby si jakoby sedla..
Anone

XXX.XXX.201.26
Dobrý den, chtěla bych domu agamu ale nevím jak je to s neoplozenymi vajíčky může mít sama samice neoplozena Vajíčka?
Ano může, ovulace až na výjimky předchází páření. Například u lidí nebo aby byl výsledek uchopitelnejší tak třeba u slepic. Jen u nemnoha druhů samotné páření ovulaci vyvolá, třeba u mnoha kočkovitých šelem. To ale představuje pro samce sexuální maratón který si jen tak nějaký druh nemůže dovolit.
VlčiceM

XXX.XXX.168.43
Dobry den.Můžete mi prosím poradit jak postupovat s líhnutím vajec?máme již třetí snůšku a nikdy se nám nepodařilo odchovat.Pročetli jsme několik článků a pořád se nedaří.Máme polistyrenovou líheň.vermikulit.vejce dáváme jak přímo na vermikulit tak na podložku určenou pro vajíčka.misky máme zavřené ve víčkách jsou dirky.Někde psali vajec se vůbec nevšímat někde zase kontrolovat i nemkolikrát denně a vybírat vajíčka s příznaky plísně.tak vůbec nevíme jak na to!děkujeme za každou radu..
Uživatel s deaktivovaným účtem

VlčiceM
napsal(a):
Dobry den.Můžete mi prosím poradit jak postupovat s líhnutím vajec?máme již třetí snůšku a nikdy se nám nepodařilo odchovat.Pročetli jsme několik článků a pořád se nedaří.Máme polistyrenovou líheň.vermikulit.vejce dáváme jak přímo na vermikulit tak na podložku určenou pro vajíčka.misky máme zavřené ve víčkách jsou dirky.Někde psali vajec se vůbec nevšímat někde zase kontrolovat i nemkolikrát denně a vybírat vajíčka s příznaky plísně.tak vůbec nevíme jak na to!děkujeme za každou radu..
Nemáte v okolí nějakého chovatele? Nebo Zoo?
Možná by neuškodilo napsat, odkud jste.
VlčiceM
napsal(a):
Dobrý den.
Zhruba :
1/ nemáte samce.
2/ máte samce ale neplodného, případně příliš mladého.
3/ samice je výrazně větší než sameček.
4/ teplota v líhni není vhodná, případně výrazně kolísá. a/ nevhodný termostat - velká hystereze b/ topení v líhni nevhodné - příliš velká setrvačnost při vypnutí, tudíž přetápí i při vypnutí. Možná jen chybné umístění čidla termostatu.
5/ nedodržujete stálou optimální vlhkost v líhni.
6/ z víčka uzavřené krabičky skapává kondenzovaná voda přímo na vajíčka.
7/ velký počet vyvíjejících se embryí potřebuje zejména v omezeném prostoru inkubátoru krátce větrat, zejména pokud není výměna vzduchu řešena jinak.
Kontrola? Stačí průběžně, vizuálně zkontrolovat teplotu a zda se netvoří kondenzát.
P.v. odpustí i případné menší chyby,

Jiří5
napsal(a):
Dobrý den.
Zhruba :
1/ nemáte samce.
2/ máte samce ale neplodného, případně příliš mladého.
3/ samice je výrazně větší než sameček.
4/ teplota v líhni není vhodná, případně výrazně kolísá. a/ nevhodný termostat - velká hystereze b/ topení v líhni nevhodné - příliš velká setrvačnost při vypnutí, tudíž přetápí i při vypnutí. Možná jen chybné umístění čidla termostatu.
5/ nedodržujete stálou optimální vlhkost v líhni.
6/ z víčka uzavřené krabičky skapává kondenzovaná voda přímo na vajíčka.
7/ velký počet vyvíjejících se embryí potřebuje zejména v omezeném prostoru inkubátoru krátce větrat, zejména pokud není výměna vzduchu řešena jinak.
Kontrola? Stačí průběžně, vizuálně zkontrolovat teplotu a zda se netvoří kondenzát.
P.v. odpustí i případné menší chyby,
Myslíte, že bod 1/ je fakt technicky možný? I když já už bych se nedivila ničemu.

Jiří5
napsal(a):
Myslím že ano. Mohou to být dvě samičky. Alespoň tak jsem to myslel.
Tak to jo.
Já jenom, že na drůbeži se už někdo ptal, jestli může inkubovat vejce se supermarketu. Aby měl kuřata. Tak se mi to vybavilo.

napsal(a):
Tak to jo.
Já jenom, že na drůbeži se už někdo ptal, jestli může inkubovat vejce se supermarketu. Aby měl kuřata. Tak se mi to vybavilo.
Oprava - ze supermarketu. Snad mě omlouvá, že jsem vstávala o půl čtvrté ráno.

Jiří5
napsal(a):
Chápu, to by ovšem musel být super hyper market. Nejlépe s eko bio zelenými vejci.
No, spíš to byl hyper super eko myslitel. Nebo někdo naprosto odtržený od přírody.