Terarijní burza v Brně 24.1.2016

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Dr. Drafi

25.1.2016 00:54
Dr. Drafi

XXX.XXX.105.23

Zdravím všechny,
dnes jsem navštívil terarijní burzu v Brně a jsem zklamaný z pána, který prodává každý měsíc pavouky a štíry asi u pátého stolečku nalevo od vstoupení do místnosti. Je to ten pevnější zarostlý týpek, který tam je pokaždé s drobnou blonďatou slečnou, jenž nikdy nic neví a stále se ptá dotyčného muže (neznám jeho jméno). Už několikrát jsem si od něj štíry zakoupil i přes jeho přemrštěné ceny. Opět jsem ho navštívil a prohlížel si vystavené kousky a téměř u všech štírů bylo napsáno, že jsou březí (samozřejmě nebyl březí ani jeden a většina kusů ještě nedosáhla dospělosti), tak jsem se ho zeptal, jak tu jejich 'březost' poznal a jeho odpověď byla: "Byly u samce, tak jsou březí." Hned jsem mu řekl, že jejich pobyt u samce nemusí vůbec nic znamenat, na což mi odvětil: "No u zvířat to tak ale je!" Jasné klamání zákazníka. Šlo mu pouze o to, aby si člověk štíry zakoupil v domnění, že brzy budou mít mladé a zaplatil tak dvojnásobek jeho normální i tak vysoké ceny. Pokud si to dotyčný prodejce čte, tak Vám říkám, že je mi z Vás špatně! A ostatní prosím, nic si od tohoto pána nekupujte, je to lhář a podvodník. Raději si najdětě jiného a lepšího prodejce, který má pavoukovce z vlastního chovu a NEPOŠKOZENÉ!
Zdraví
DRAFI.

25.1.2016 06:30
jarda59

XXX.XXX.149.98

Dobrý den
Nepochopil jsem proč jste u toho prodejce opakovaně nakupoval?
Pokud má přemrštné ceny a nekvalitní poškozené pavoukovce.
V případě, že mi někdo prodá nekvalitní ( šunt ), už u něj zásadně nenakupuji !

30.1.2016 13:46
spidy

XXX.XXX.244.254

Byl jsem to ja.)
Pro Dr. Drafi:
Jsi hloupy! Neber si do huby me ani nikoho jinyho s kym na burze jsem! Doprovod na burze neni vzdy vzdelan v oboru chovatelstvi!
Nemas koule se podepsat ani se zalogovat! Take jsi natolik "chytry", ze davas problem do tera. zvirat misto bezobratlych.
Pokud nestojis o moje rady a zvirata, tak budu jen rad, kdyz si me nebudes vsimat.
Jsem drahy? Aha. Myslis si ze na 95% brezi samice Heterometrus madraspatensis za 500 Kč je draha? Sezen mi levnejsi a kopim jich klidne 100! U ceho jeste bylo napsano, ze je nejaka samice brezi? Pak to bylo jen u sklipkanu asi 2 samice co byly prokazatelne pareny:)
Konkurence je dost a tak urcite sezenete to co nabizim ja i u desitky jinych. Akorat mozna ne v CR:)

Jen by me zajimalo, jak tu muzes napsat kec (samozřejmě nebyl březí ani jeden a většina kusů ještě nedosáhla dospělosti) jsi nejak vzdelany v oboru bezobratlych? Nebo kde tyto vedomosti beres? Pomerime si pera jo - ja delam do bezobratlych pres 15 let a velice uzce spolupracuji s F. Kovarikem. Toho znas ne?:) Dokonce si Franta odeme i nejake Heterometruse z Indie bral. A co ty chovas neco? Jak dlouho? Zna te mezi chovateli nekdo? Nebo umis jen blbe kecat a cmarat neco co vyplodi tvuj podle me maly mozecek? Ondřej Řehák pomatuj si to http://spidy.goliathus.com/.

30.1.2016 16:52
zeluco

XXX.XXX.74.68

Nechápu, proč si jako nespokojený zákazník kupuješ od stejného prodejce další zvěř a zas nadáváš. O něčem to svědčí. Kolega Spídy je známý chovatel a prodejce a určitě si nebude dělat špatné jméno kvůli pár štírům za pár korun. Naštěstí je natolik známý, že takovéhle drby ho nemůžou poškodit.

lopi

5.2.2016 08:23
lopi

XXX.XXX.116.166

Tak já jsem si myslela jako organizátor burzy Fauna hobby Brno, že pokud jste mě napsal stížnost, že Vám jde opravdu o stížnost. Tady, ale už mám dojem, že jde o vyřizování Vašeho nějakého osobního problému. Znovu uvádím, že pan Řehák je uznávaný prodejce, na kterého nebyla do této doby podána žádná stížnost, naopak je vyhledávaný jako odborník, který dává rady ostatním chovatelům. Podporuje mladé chovatele - což v dnešní době už moc lidí nedělá.
Byla bych moc ráda, aby jsme tuto situaci vyřešili důstojně a v klidu. Bez urážek a vyhrožování. Tak jak jsem Vám navrhovala v emailu.
Jasinková Zuzana.

7.2.2016 00:06
hanthor

XXX.XXX.199.161

Dobry vecer. Predem se chci omluvit za hacky a caky, ale pisu z mobilu. Vazne mi nedalo cist toto vlakno a nereagovat. Mozna by me mnozi lide v dnesni dobe odsuzovali a asi i me rodice, ale v mych skoro osmi letech mi poridili meho prvniho pavouka ( je to 18 let na zpet a asi nemusim lidem kteri uz nejaky ten patek chovaji bezobratle jak slozite to tehdy bylo). Ano je to brzo, ale tehdy byla jina doba a rodice se proste nebali dat diteti par facek;-) a takto jsem byl veden k zodpovednosti po ktere jsem touzil. A tak bezeli leta... Dalsi pavoucci, prvni opravdove odborne knizky, pak internetove stranky, prvni burza. Poprve na zivo videt pana kovarika atd. Proc sem vlastne pisu... Od pana rehaka jsem parkrat zviraka bral na burze...NIKDY jsem s nim nemel problem. Ba naopak... Jak ja rikam kazdy se porad uci a on nevahal a na me priblble otazky reagoval klidne a odpovedel mi radou. V dnesni dobe jsti ty Dr.drafy mistr na chov ( takovych jako jsi ty jsou zde desitky mozna i stovky) zvirat. Ale vlastne si jen zenes ego a muzu ti s klidem rict ze KAZDY z opravdovych chovatelu ( ver mi ze toho vedi 100x vic nez ja nebo ty) ti rekne ze jsou vecnymi zacatecniky. Ja to cca rok a pul co jsem psal panu kovarikovi, kvuli urceni jednoho druhu a vis co mi napsal? Ze uz do toho moc nedela, at napisu na arachnomanii... A pritom by to 100% vedel. Je to pro me porad pan mistr. Pan Rehak je pro me a asi i mnoho dalsich ikona vedeni o bezobratlych. ver mi ze kdybych mel problem a potreboval radu, zeptam se ho na burze a pomuze mi. Presne lide jako Dr.Drafi delaji z teraristiky neco cim neni...je to radost a ne obvinovani druhych... mozna bych se ho zastal kdyby nepsal hlouposti... Dr.rafi dam ti radu vypni internet, sedni pred sva terarka a hledej duvod proc bezobratle chovas. Z lasky a vasne k teraristice to uz asi nebude. S pozdravem a pranim hezkeho vecera stepan k. Ps: vsem preji uspesny chov a malo nedorozumneni s hlupaky a mnoho porozumneni se zacatecniky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík