Dobrý den mám rok a půl starou krajtu královskou, celou dobu vše v pohodě, žrala krásně, svleky v celku, nyní se již cca 10-14 přípravuje ke svleku, zašedlé oči měl už před 14 dny, od té doby leží na jednom místě v úkrytu, není vůbec akitivní ani v noci, zkoušel jsem potkana, ale toho si ani nevšimne...pořadte se to může být ? jsem z toho špatnej aby mu něco nebylo.
Myslím že jedno vlákno by stačilo. Pokud se had nesvlékne, je to nedostatečnou vlhkostí. Zákal netrvá jeden den. před svlekem se had zdržuje v úkrytu běžně. Před svlekem bych nekrmil a potkanem již vůbec ne.
Pokud je něco špatně, tak bez znalosti podmínek to nikdo neurčí a jestli je zvíře před svlekem nebo má nesvlek se bez fota nepozná.
Narosit počkat jestli se do rána nesvleče. Tot asi vše.
Jak jste již asi četl, nemám doma hada první den, jen jsem se s tak dlouhou prodlevou ještě nesetkal, tak jsem se slušně zeptal čím to může být ;-) vlhkost během svlékání udržuji 60-70%...podmínky jsou řekl bych dostačující, teplota pod žárovkou okolo 34 stupnu, v chladném koutě těch 26..v noci nechávám klesnou tak na těch 23...terárium 100x50x50.