Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.2.2016 00:21
Bedřich

XXX.XXX.50.214

Ahoj.Chci se zeptat, jestli je možný chovat společně chameleona jemenského s pardálím. Mám 1,5ročního jemenáka a chci si pořídit ještě pardálího. Děkuju.

xx

15.2.2016 13:08
xx

XXX.XXX.18.16

No jasně že jo, teda pokud tě ovšem nenapadne toho pardála dát přímo do terárka k tomu jemenovi

Nějak úplně nechápu, na co se ptáš, jsou lidi, který maj desítky, stovky zvířat po celým baráku a jde to. Na druhou stranu snažit se pářit je spolu nemá smysl, je to jinej rod. Důležitý je akorát, aby se neviděli - Ideální, když budou mít terárka vedle sebe, s něčím neprůhledným mezi nima. Když budou nějak proti sobě, a budou na sebe vidět, bude jim to možná působit dlouhodobý stres.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.2.2016 16:29
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mylím, že o páření nešlo ani o chov v oddělených tera.
Dle mě to lze, ale ne ku prospěchu zvířat. Dej každého zvlášť pokud je chceš chovat a máš zájem o prospěch zvířat.

17.2.2016 18:24
Bedřich

XXX.XXX.201.122

Demoon to pochopil dobře. Nejde mi o páření dvou druhů. Nejsem blázen. Vím, že to se nedělá. Ale zajímá mě, jestli je možný chovat je spolu, stejné pohlaví? Jako, jestli by se snesli. Dle reakcí soudím, že se nesnesou ani vedle sebe. Tak to nebudu pokoušet. Děkuju.

evan

17.2.2016 21:49
evan

XXX.XXX.39.166

Ani pár kterýhokoli z těchto druhů nemůžeš mít furt spolu, dávaj se k sobě jen na páření. čekala bych, že když už jednoho chameleona nějakou dobu máš, že bys o jejich životním stylu úplně základní věci vědět mohl.

i když máš jen jednoho, tak jsi snad zjišťoval nebo ověřoval, že ho chováš správně, ne? a přitom snad člověk narazí na údaje o způsobu chovu - dospělý zvíře chce terárko jen pro sebe a klid bez stresu z toho, že mu jakýkoli jiný zvíře pochoduje nebo sedí u něj doma, a tím mu hraje na nervy.

Ano, udělal sis závěr správnej, jestli je nějaký zvíře absolutně nevhodný pro společný chov s absolutně čímkoli, tak je to většina druhů chameleonů. Dám příklad: jednou jsem jemenovi dala do terárka v dobrý víře kytku, která měla velký strakatý listy, asi 5 listů větších než on. Jemu to začalo připomínat tu typickou chameleoní kresbu a byl z tý kytky úplně na prášky! Tipuju, že kdybych kytku nevyndala, tak to zvíře žije tak tejden. Tady nějaký zvykání naprosto nefunguje. V přírodě to zvíře prostě buď uteče, nebo prožene to druhý a je vyřešeno a stresu konec a jedinou výjimkou je opravdu páření.

Přidejte reakci

Přidat smajlík