Dobrý den, mám 8letou želvu žlutolící. Poslední dobou hrozně špatně žere a posledních 14 dnů nežere vůbec. Celých 8 let sousedila s akvárkem, kde byla umístěna želva mapová, kterou jsem ale musela kvůli nemoci nechat uspat. Problémy s nežraním začaly od té doby, co zůstala první želva sama. Je možné, že to takhle želvy vnímají, a že je jí prostě smuto?
Pak je tu ještě druhá možnost, zřejmě pravděpodobnější, a to ta, že jsem želvu přestěhovala do jiného akvária, takže by jí nesedla změna prostředí. To by ale nevysvětlovalo, proč přestala žrát už dřív, co jsme přišli o druhou želvu.. Pokud by to bylo tou změnou, myslíte, že mám ještě počkat, až si zvykne a jestli vůbec a jak dlouho? Nebo rovnou radíte návštěvu veterináře?
Díky za odpovědi.
Voda 24-26, souš kolem 36, taktéž to měla ve starém akva, v novém má víc vody. Krmím po různu tak 2x-3x do týdne, momentálně různé druhy masa, libové nebo třeba vnitřnosti, celé malé rybky, zeleninu-okurky, saláty, žížaly, známá má šneky - pokud produkují, dává mi na zkrmení vajíčka.. Naposledy jsem do vody dávala kousek pravé sépiové kosti, kterou želva oždibovala. Teď nechce nic, přitom je aktivní, plave, sluní se..
Zapomněla jsem dodat, že jí krmím mimo akva, ale tak už to dělám 4 rok a vždy byla hrozně žravá. Ten rozbor by byl celkem problém, když nic nežere, nic z ní nevychází, tím že jí na jídlo dávám mimo, mám docela přehled.. Zkusím ten kyblík. Díky
Jak dlouho dokáže být bez jídla než to začne být problém?