Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.2.2016 09:08
aha

XXX.XXX.41.2

Dobrý den, mám 8letou želvu žlutolící. Poslední dobou hrozně špatně žere a posledních 14 dnů nežere vůbec. Celých 8 let sousedila s akvárkem, kde byla umístěna želva mapová, kterou jsem ale musela kvůli nemoci nechat uspat. Problémy s nežraním začaly od té doby, co zůstala první želva sama. Je možné, že to takhle želvy vnímají, a že je jí prostě smuto?

Pak je tu ještě druhá možnost, zřejmě pravděpodobnější, a to ta, že jsem želvu přestěhovala do jiného akvária, takže by jí nesedla změna prostředí. To by ale nevysvětlovalo, proč přestala žrát už dřív, co jsme přišli o druhou želvu.. Pokud by to bylo tou změnou, myslíte, že mám ještě počkat, až si zvykne a jestli vůbec a jak dlouho? Nebo rovnou radíte návštěvu veterináře?

Díky za odpovědi.

29.2.2016 11:16
lupus4

XXX.XXX.129.90

A co krmíte ? Popište podmínky chovu (teploty vody, vzduchu, na výhřevném místě atd.).

29.2.2016 16:50
aha

XXX.XXX.228.208

Voda 24-26, souš kolem 36, taktéž to měla ve starém akva, v novém má víc vody. Krmím po různu tak 2x-3x do týdne, momentálně různé druhy masa, libové nebo třeba vnitřnosti, celé malé rybky, zeleninu-okurky, saláty, žížaly, známá má šneky - pokud produkují, dává mi na zkrmení vajíčka.. Naposledy jsem do vody dávala kousek pravé sépiové kosti, kterou želva oždibovala. Teď nechce nic, přitom je aktivní, plave, sluní se..

1.3.2016 09:01
lupus4

XXX.XXX.232.31

Tak to vypadá celkem v pořádku. Dal bych trus na rozbor...
Mohla by to být i zadržená snůška, ale to želvy bývají přehnaně aktivní, jak hledají vhodné kladiště...dejte jí do terka kyblík s pískem a než přijdou výsledky z rozboru může už být jasno

1.3.2016 09:42
aha

XXX.XXX.41.2

Zapomněla jsem dodat, že jí krmím mimo akva, ale tak už to dělám 4 rok a vždy byla hrozně žravá. Ten rozbor by byl celkem problém, když nic nežere, nic z ní nevychází, tím že jí na jídlo dávám mimo, mám docela přehled.. Zkusím ten kyblík. Díky

Jak dlouho dokáže být bez jídla než to začne být problém?

Přidejte reakci

Přidat smajlík