Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.3.2016 15:22
Werewolf

XXX.XXX.57.96

Dobrý den,
rád bych se zeptal jakého menšího varana pro začátečníka by jste doporučili do bytu. Rád bych aby se dal ochočit a zvykl si na mne. V podstatě by měl volný pohyb po bytě ale terárium by mohlo být až V 100 x Š 100 x H 150 cm... peníze si nějak nemaluji... ale rád bych se vešel s cenou zvířete do úplnýho maxima 10000... terárium cca do 20000... Vzhledově se mi jich líbí hodně ale nejradši bych nějakého černého a délka tak do 120 cm.
předem děkuji za rady.

10.3.2016 19:05
wikis

XXX.XXX.77.35

10.3.2016 19:08
wikis

XXX.XXX.77.35

Ani varanus prasinus mi nepřipadá težký na chov.

10.3.2016 19:50
nuty

XXX.XXX.11.115

wikis napsal(a):
Ani varanus prasinus mi nepřipadá težký na chov.

Ale ta cena je trochu jinde.

10.3.2016 20:15
wikis

XXX.XXX.77.35

Jo na to už sem zapomněla :D.

10.3.2016 20:54
tupinambis

XXX.XXX.226.90

Werewolf napsal(a):
Dobrý den,
rád bych se zeptal jakého menšího varana pro začátečníka by jste doporučili do bytu. Rád bych aby se dal ochočit a zvykl si na mne. V podstatě by měl volný pohyb po bytě ale terárium by mohlo být až V 100 x Š 100 x H 150 cm... peníze si nějak nemaluji... ale rád bych se vešel s cenou zvířete do úplnýho maxima 10000... terárium cca do 20000... Vzhledově se mi jich líbí hodně ale nejradši bych nějakého černého a délka tak do 120 cm.
předem děkuji za rady.

No asi tak=prohlédni si=trpaslíky-odatria.

S ochočením no (dá se), že si zvykne tak to ano=ale pořád je to varan jsou mimořádně inteligentní a tím pádem také vyčůraní.Volný pohyb po bytě to v případě varana nejni moc dobré řešení=hlavně u těch prcků jsou to fofrníci než se naděješ je fuč!.

Jinak těch černých zas toliko není= celých černých-je tu beccarii ale ten rozměr tera je málo hlavně výška -dále pokud to bude import tak obzvláštˇ tito nejsou moc vhodní pro začátečníka!

no a pak jsou tu i jiní černí ale to je již jiná kategorie jak velikostní tak finanční.

Proto bude lepší prohlédnout " vybrat" a po sléze se zeptat na konkrétní.

Lauren

25.3.2016 18:58
Lauren

XXX.XXX.11.133

Neoplývám sice hromadou osobních zkušeností, takže to berte s rezervou, nicméně kolem varanů už nějakou dobu šťourám, jelikož ho také zvažuji. Stepák v takhle malém terárku mi opravdu přijde jako trápení toho zvířete, vždyť bude mít na délku skoro stejně, jako to terárko (nemluvě o tom, že už ten odkaz zmiňuje minimální délku terárka 3 metry). Prasinus, či podobní stromoví varani (macraei, beccarrii, timorensis), by asi šel, i když trochu vyšší terárko by mu určitě prospělo, ale s cenou do 10tis to u většiny nevidím moc růžově a s tím ochočováním také moc ne. Osobně volím varana ostnoocasého, do terárka se vejde, nepotřebuje moc šplhat do výšky a "ochočit" by měl jít taky líp, než ty menší stromové druhy. Cena se pohybuje kolem 300-400$, kolik to bude v Evropě bohužel netuším.

26.3.2016 18:45
radiata

XXX.XXX.116.140

Lauren napsal(a):
Neoplývám sice hromadou osobních zkušeností, takže to berte s rezervou, nicméně kolem varanů už nějakou dobu šťourám, jelikož ho také zvažuji. Stepák v takhle malém terárku mi opravdu přijde jako trápení toho zvířete, vždyť bude mít na délku skoro stejně, jako to terárko (nemluvě o tom, že už ten odkaz zmiňuje minimální délku terárka 3 metry). Prasinus, či podobní stromoví varani (macraei, beccarrii, timorensis), by asi šel, i když trochu vyšší terárko by mu určitě prospělo, ale s cenou do 10tis to u většiny nevidím moc růžově a s tím ochočováním také moc ne. Osobně volím varana ostnoocasého, do terárka se vejde, nepotřebuje moc šplhat do výšky a "ochočit" by měl jít taky líp, než ty menší stromové druhy. Cena se pohybuje kolem 300-400$, kolik to bude v Evropě bohužel netuším.

Nič proti zaciatocnikom, no tu by som sa vyhol radeniu, kedze sam nic zatial z varanov nechovas, nechoval si.

1. Varanus acanthurus, tu s tebou suhlasim, no nechapem cenam v usd, kedze je to bezny varan aj u nas. Bezna forma stoji oko 200eur, par 1.1 400eur uz sa da pozhanat. Cervena forma(red ac.) je drahšia.

2. Varanus glauerti- splha, pekny, lacnejsi druh. Mladsta okolo 200eur.

Potom mensie druhy ako primordius, kingorum, pilbarensis,..no tu cena splha oveľa vyššie.

PetrSvetr

26.3.2016 20:15
PetrSvetr

XXX.XXX.103.159

Radiata: V. acanthurus za 400euro pár? Naprosto běžně se prodávají mláďata po cca 2500 korun(tedy méně než 100euro). Problém je jen se sestavením páru u mláďat, kde je sexuální dimorfismus hodně neznatelný i pro člověka, co je má nakoukané.

Nie

26.3.2016 21:29
Nie

XXX.XXX.234.249

PetrSvetr napsal(a):
Radiata: V. acanthurus za 400euro pár? Naprosto běžně se prodávají mláďata po cca 2500 korun(tedy méně než 100euro). Problém je jen se sestavením páru u mláďat, kde je sexuální dimorfismus hodně neznatelný i pro člověka, co je má nakoukané.

Píšem o 1.1, dospely pár. Chcem vidieť istý par za 200eur.

26.3.2016 21:34
radiata

XXX.XXX.234.249

PetrSvetr napsal(a):

Pri red pare cena ide hore a vyrazne. Za cca 650eur sa daju uz pozhanat ako tak cervene jedince. Klasika 1.1 asi pod 400eur bude problem..

Nie

26.3.2016 21:37
Nie

XXX.XXX.234.249

Nie napsal(a):
Píšem o 1.1, dospely pár. Chcem vidieť istý par za 200eur.

Sorry piše. Aha, tak nepíše ako čítam, no aj tak za 200 euracov bude to problém. Reálna cena je od 350, -eur.

26.3.2016 21:41
radiata

XXX.XXX.234.249

Urcite neurcene mladata sa daju v beznom sfarbeni kupit za cca 100e. No pokial chce par, nie jedneho jedinca, kupovat urcite uz isty par.

Přidejte reakci

Přidat smajlík