Užovka červená venku?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.3.2016 12:50
Smell Gibson

XXX.XXX.69.142

Zdravím, napadlo mě prásknout přes léto užovku ven na zahradu. Klima je u nás téměř stejné jako v její domovině, je to dobrý nápad? Stáří asi 4 roky,175 cm.

13.3.2016 22:44
wikis

XXX.XXX.77.35

Můžete to zkusit, až budou horké dny :) rády se vyhřívají na slunci ale musí mít i stín. Dobré by bylo flexárium nebo nějaká ohrádka ze které vám neuteče :) já sem užovku dávala do plastového boxu s víkem které bylo vyřezané a místo platu byla síťka. Dala sem jí tam úkryt, kámen na vyhřívání a misku s vodou. A čtvrtka boxu byla ve stínu, tam měla ten úkryt.

13.3.2016 23:43
Smell Gibson

XXX.XXX.69.142

Mě napadlo udělat ohradu z dvojitého pletiva a nechat ji na trávě, možná zakomponovat i nějakou jinou flóru, šutrák na slunění, stín.

Něžný

14.3.2016 11:15
Něžný

XXX.XXX.161.10

Pletivo ani omylem. Když už tak skleněné výplně a ideálně spodek podbetonovat, protože stačí jedna lepší myší díra a had je fuč. Inspirujte se fotkami venkovních terárií pro naše plazy na netu (má je víc našich zoo zpravidla pro zmije nebo užovky). Jinak guttátám tímhle moc neprospějete, spíš o ni přijdete. Hadi nejsou ještěři, takže flexária a podobné záležitosti se na jejich venkovní umístění nehodí. Jsou to mistři útěků a pokud není výběh skutečně dobře zabezpečen, připravte se na to, že o zvíře přijdete a nějaká televize se zase bude zabývat tím, že nezodpovědní chovatelé vypouštějí do přírody exotická zvířata.. Guttaty tohle neocení, vpodstatě jí tím nemáte co dát. Představa spokojeně se slunícího hada na větvi je zcestná, vyjma nějaké chladné noci, kdy se zvíře potřebuje prohřát, protože pak se zdekuje do úkrytu. Spousta zvířat v novém prostředí reaguje navíc plaše řady týdnů, takže si ani neužijete pohled na zvíře zkoumající terárium. O tom, že tam nasbírá pravděpodobně roztoče nemluvě.

17.3.2016 10:18
Smell Gibson

XXX.XXX.69.141

Díky za cenné informace.

Přidejte reakci

Přidat smajlík