Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.3.2016 11:19
karo2702

XXX.XXX.172.116

Dobrý den,
již dva roky mám doma 2 samce užovky červené. Mají společné terarium (momentálně 60l). Dala jsem je dohromady když měli 20cm a 60cm. Momentálně mají 100cm a 115cm. Plánuji jim v nejbližší době koupit terarium 150-200l, protože na momentální terarium jsou příliš velcí. Chtěla jsem jim koupit ještě jednoho kamaráda.
Má otázka tedy zní, jestli můžu dát k metrovým samcům mimčo velké 20cm. Chovatelé mi říkali, že užovky nejsou kanibalistické, ale v té velikosti je velký rozdíl, tak se raději ptám.
Díky všem za odpovědi.

20.3.2016 15:09
nuty

XXX.XXX.11.32

No oni by ho nesežrali(krmení by muselo probíhat odděleně), ale ten prcek by byl pořád stresovanej přítomností větších hadů a mohl by odmítat potravu a zaostávat v růstu.Tyhle prckové mají radši přiměřeně menší terárka.Cítí se tam bezpečněji.

20.3.2016 16:55
karo2702

XXX.XXX.172.116

nuty napsal(a):
No oni by ho nesežrali(krmení by muselo probíhat odděleně), ale ten prcek by byl pořád stresovanej přítomností větších hadů a mohl by odmítat potravu a zaostávat v růstu.Tyhle prckové mají radši přiměřeně menší terárka.Cítí se tam bezpečněji.

Myslela jsem si to. (A krmení probíhá odděleně samozřejmě i u těchhle dvou).
A kdybych ho měla zvlášť a až by měl třeba 80cm a pak ho k nim dala? Samozřejmě, že ti starší by taky povyrostli, měli třeba 130cm, pořád by ho to stresovalo?

21.3.2016 00:40
nuty

XXX.XXX.11.166

Takhle dopředu by to byla jen spekulace.Bude záležet na úkrytech v terárku i na "nátuře" konkrétního plaza.Jestli si necháš i starý terárko, tak máš po problému.Neh ho tam, než se srovnaj.

Přidejte reakci

Přidat smajlík