Krmení želvy nádherné

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

lukalanka

1.4.2016 17:41
lukalanka

XXX.XXX.158.104

Zdravím,

chtěl bych se touto formou optat (ujistit se) poskládáním jídelníčku u mé budoucí želvy nádherné...

Mražené dafnie, patetntky
Růžkatec
Tetra Repto Min Baby
sušené rybičky
sušené dafnie
kousky kuřecího masa, hovězí a kuřecí srdce
zelenina
ovoce
mražené směsi pro želvy a mražené sladkovodní (mořské ryby?)
levatky říční
žížaly

Je to dostačující? Je tu něco co tu být nemá, nebo něco co bych měl ještě zahrnout?

1.4.2016 19:46
lupus4

XXX.XXX.121.3

Je chvály hodné, že se staráte dopředu, ale je škoda, že jste si nedala stejnou práci s hledáním co opravdu krmit

potrava:
na "sušené vymoženosti" ze zverimexu zapomeňte, jsou na tři věci
krmte:
1)Ryby SLADKOVODNÍ (ne mořské)
by měli tvořit hlavní složku potravy. V ideálním případě by to měli být přiměřeně velké ryby podávané vcelku včetně kostí a vnitřností. Lze je koupit jako nástrahy v prodejnách pro rybáře, bo načeřínkovat
2) Žížaly
Dají se také koupit v nástrahách pro rybáře. Žížaly lze i chovat.Třá v dřevěné bedně s vrstvou vlhké zahradní zeminy. Krmíme je rostlinnými zbytky.
3)Šneci + slimáci
Ke krmení se hodí druhy s ulitou i bez ní suchozemští i vodní.
Dají se snadno sehnat malé achatiny (lidi už ani nevědí co s nima)
4) Patentky
Jsou výborným krmivem obzvlášť pro mláďata. Dají se koupit v akvaristice buď živé nebo mražené.
5) Rostliny
S tím jak želvy dospívají, začínají vyhledávat víc rostlinné potravy. Některé z želv rostlinnou potravu zcela odmítají.
- vodní rostliny (douška, okřehek, růžkatec),
- suchozemské rostliny (ptačinec, smetanka, jetel, jahodník).

Na zimu namrazit ryby, bo udělat želatinovou směs.
akvatera (pro 1 dospělou 0,1) min 120d x 50š x +40(vody), ostrůvek, výhřevné místo. bodovkou na cca35°,

ve zkratce asi vše podstatné...

1.4.2016 22:24
gekko99

XXX.XXX.200.159

Ja krmim cele sladkovodni rybky, mladata dostavaji i patentky a kril, pres leto pridavam pampelisky, jetel a kustovnici.Jako doplnek granule Hikari a ted zkousim Mazuri.

2.4.2016 15:36
lupus4

XXX.XXX.37.255

Nic ve zlém, ale krmení granulí je stejná "past" na lenochy jako např. u psů

Složení Hikari :

Bílá rybí moučka, garnátová moučka, pšeničná mouka, sojová moučka, sušené pivovarské kvasnice, rýžové otruby, pšeničné klíčky, moučka z alfa-alfa, chitosan, česnek, karoten, DL-methionin, vápenatá sůl kyseliny mléčné, vitamin A, vitamin D3, vitamin E, vitamin K3, mononitrát thiaminu, riboflavin, niacin, pantothenová kyselina, pyridoxin, biotin, vitamin B12, L-askorbyl-2-polyfosfát (stabilizovaný vitamin C), pantothenát vápenatý, cholin chlorid, inozitol, jodičnan vápenatý, uhličitan hořečnatý.

NIC pro želvy
na 3. a 4. místě pšeničná a sojová moučka - naprosto šílený
Hikari Tropical Turtle Sticks 1 kg za 950, - Kč

za tu cenu máte 14kg rybiček tj krmení pro 0,1 na celý rok

a co se týče Mazuri, pro vodní to neznám, ale bude to to samé v bleděmodrým
pro suchozemky je o tom velmi pěkná diskuze na teraporadna.net

http://tera.poradna.net/q/view/187580-zelvi-granule?page=r190375#r190375
a následující
http://tera.poradna.net/q/view/190862-zelvi-granule-po-seslosti-klubu.

3.4.2016 00:08
gekko99

XXX.XXX.200.159

O kvalite krmiva Hikari netreba pochybovat a jak jsem psal, je to doplnek a jsem s nim naprosto spokojeny, ale nikomu to nevnucuji.

3.4.2016 00:30
lupus4

XXX.XXX.37.255

gekko99 napsal(a):
O kvalite krmiva Hikari netreba pochybovat a jak jsem psal, je to doplnek a jsem s nim naprosto spokojeny, ale nikomu to nevnucuji.

jsem s nim naprosto spokojeny,

vy snad, ale chudáci želvy

O kvalite krmiva Hikari netreba pochybovat

jasně, už složení mluví samo za sebe

3.4.2016 00:58
gekko99

XXX.XXX.200.159

Slozeni je napsano podle %zastoupeni a to sestupne podle mnozstvi v krmivu, takze na prvnim miste ryby a pak garnati je naprosto v poradku.A nechapu proc se do me neustale navazite, kdyz nic nevnucuji Vam ani Vasi 0,1.Take si myslim, ze spousta veci z puvodniho seznamu tazatele je na nic, ale napsal jsem co krmim ja a co funguje u me.

3.4.2016 12:12
lupus4

XXX.XXX.10.5

gekko99 napsal(a):
Slozeni je napsano podle %zastoupeni a to sestupne podle mnozstvi v krmivu, takze na prvnim miste ryby a pak garnati je naprosto v poradku.A nechapu proc se do me neustale navazite, kdyz nic nevnucuji Vam ani Vasi 0,1.Take si myslim, ze spousta veci z puvodniho seznamu tazatele je na nic, ale napsal jsem co krmim ja a co funguje u me.

Já se nenavážím do vás, ale do toho co doporučujete. Nikdo vám samozřejmě nemůže bránit, když chcete vyhodit 1000, - za půl kila pšeniční mouky, sójové moučky a rýžových otrub.
Kdepak by k tomu asi v přírodě přišly...
Nehledě na účinky sóji atd...na ledviny.
Howk.
Snad si tazatel dokáže vybrat...

3.4.2016 12:32
gekko99

XXX.XXX.200.159

A to je prave to, co mi vadi, nikomu nic nedoporucuju ani nevnucuju jako jedinou pravdu, pouze jsem napsal, co krmim ja.Cim vic nazoru, tim vic moznosti pro tazatele.

Přidejte reakci

Přidat smajlík