lukalanka

XXX.XXX.158.104
Zdravím,
chtěl bych se touto formou optat (ujistit se) poskládáním jídelníčku u mé budoucí želvy nádherné...
Mražené dafnie, patetntky
Růžkatec
Tetra Repto Min Baby
sušené rybičky
sušené dafnie
kousky kuřecího masa, hovězí a kuřecí srdce
zelenina
ovoce
mražené směsi pro želvy a mražené sladkovodní (mořské ryby?)
levatky říční
žížaly
Je to dostačující? Je tu něco co tu být nemá, nebo něco co bych měl ještě zahrnout?
Je chvály hodné, že se staráte dopředu, ale je škoda, že jste si nedala stejnou práci s hledáním co opravdu krmit
potrava:
na "sušené vymoženosti" ze zverimexu zapomeňte, jsou na tři věci
krmte:
1)Ryby SLADKOVODNÍ (ne mořské)
by měli tvořit hlavní složku potravy. V ideálním případě by to měli být přiměřeně velké ryby podávané vcelku včetně kostí a vnitřností. Lze je koupit jako nástrahy v prodejnách pro rybáře, bo načeřínkovat
2) Žížaly
Dají se také koupit v nástrahách pro rybáře. Žížaly lze i chovat.Třá v dřevěné bedně s vrstvou vlhké zahradní zeminy. Krmíme je rostlinnými zbytky.
3)Šneci + slimáci
Ke krmení se hodí druhy s ulitou i bez ní suchozemští i vodní.
Dají se snadno sehnat malé achatiny (lidi už ani nevědí co s nima)
4) Patentky
Jsou výborným krmivem obzvlášť pro mláďata. Dají se koupit v akvaristice buď živé nebo mražené.
5) Rostliny
S tím jak želvy dospívají, začínají vyhledávat víc rostlinné potravy. Některé z želv rostlinnou potravu zcela odmítají.
- vodní rostliny (douška, okřehek, růžkatec),
- suchozemské rostliny (ptačinec, smetanka, jetel, jahodník).
Na zimu namrazit ryby, bo udělat želatinovou směs.
akvatera (pro 1 dospělou 0,1) min 120d x 50š x +40(vody), ostrůvek, výhřevné místo. bodovkou na cca35°,
ve zkratce asi vše podstatné...
Nic ve zlém, ale krmení granulí je stejná "past" na lenochy jako např. u psů
Složení Hikari :
Bílá rybí moučka, garnátová moučka, pšeničná mouka, sojová moučka, sušené pivovarské kvasnice, rýžové otruby, pšeničné klíčky, moučka z alfa-alfa, chitosan, česnek, karoten, DL-methionin, vápenatá sůl kyseliny mléčné, vitamin A, vitamin D3, vitamin E, vitamin K3, mononitrát thiaminu, riboflavin, niacin, pantothenová kyselina, pyridoxin, biotin, vitamin B12, L-askorbyl-2-polyfosfát (stabilizovaný vitamin C), pantothenát vápenatý, cholin chlorid, inozitol, jodičnan vápenatý, uhličitan hořečnatý.
NIC pro želvy
na 3. a 4. místě pšeničná a sojová moučka - naprosto šílený
Hikari Tropical Turtle Sticks 1 kg za 950, - Kč
za tu cenu máte 14kg rybiček tj krmení pro 0,1 na celý rok
a co se týče Mazuri, pro vodní to neznám, ale bude to to samé v bleděmodrým
pro suchozemky je o tom velmi pěkná diskuze na teraporadna.net
http://tera.poradna.net/q/view/187580-zelvi-granule?page=r190375#r190375
a následující
http://tera.poradna.net/q/view/190862-zelvi-granule-po-seslosti-klubu.
gekko99
napsal(a):
O kvalite krmiva Hikari netreba pochybovat a jak jsem psal, je to doplnek a jsem s nim naprosto spokojeny, ale nikomu to nevnucuji.
jsem s nim naprosto spokojeny,
vy snad, ale chudáci želvy
O kvalite krmiva Hikari netreba pochybovat
jasně, už složení mluví samo za sebe
Slozeni je napsano podle %zastoupeni a to sestupne podle mnozstvi v krmivu, takze na prvnim miste ryby a pak garnati je naprosto v poradku.A nechapu proc se do me neustale navazite, kdyz nic nevnucuji Vam ani Vasi 0,1.Take si myslim, ze spousta veci z puvodniho seznamu tazatele je na nic, ale napsal jsem co krmim ja a co funguje u me.
gekko99
napsal(a):
Slozeni je napsano podle %zastoupeni a to sestupne podle mnozstvi v krmivu, takze na prvnim miste ryby a pak garnati je naprosto v poradku.A nechapu proc se do me neustale navazite, kdyz nic nevnucuji Vam ani Vasi 0,1.Take si myslim, ze spousta veci z puvodniho seznamu tazatele je na nic, ale napsal jsem co krmim ja a co funguje u me.
Já se nenavážím do vás, ale do toho co doporučujete. Nikdo vám samozřejmě nemůže bránit, když chcete vyhodit 1000, - za půl kila pšeniční mouky, sójové moučky a rýžových otrub.
Kdepak by k tomu asi v přírodě přišly...
Nehledě na účinky sóji atd...na ledviny.
Howk.
Snad si tazatel dokáže vybrat...