XZačátečníkX

XXX.XXX.250.156
Dobrý den,
rád bych si pořídil Krajtu a vzhledem k tomu, že s chovem hadů nemám žádné zkušenosti a na každé webové stránce píší něco jiného, tak se obracím s mým dotazem na vás. Doma mám akvárium po rybičkách s rozměry asi 80x35x40cm (délka, šířka, výška) a napadlo mě, jestli by z toho nešlo udělat alespoň dočasné terárium pomocí poklopu. Sice jsem četl poměrně dost článků kde píší, že to možné je, ale stejně se radši zeptám. Jde mi hlavně o to, že přístup vzduchu bude jen zezhora a nevím, jestli by to hadovi nemohlo ublížit. Předem díky za radu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.208
Přístup vzduchu i jen seshora by se udělat dal solidní ale je to uzounké na dýlku dobré ale hrozně uzounké. Záleží jak je krajťule stará. Tohle jí vystačí maximálně do roka věku a to ještě jen pokud budete mít štěstí na menšího jedince... jinak výška a déla by byla ok ale ta hloubka je hrozně málo.
XZačátečníkX

XXX.XXX.250.156
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Přístup vzduchu i jen seshora by se udělat dal solidní ale je to uzounké na dýlku dobré ale hrozně uzounké. Záleží jak je krajťule stará. Tohle jí vystačí maximálně do roka věku a to ještě jen pokud budete mít štěstí na menšího jedince... jinak výška a déla by byla ok ale ta hloubka je hrozně málo.
Děkuji za rychlou odpověď. Počítal jsem s tím, že tohle terárium bude fungovat jako dočasné než had vyroste.. Do budoucna bych chtěl pořídit nebo sám vyrobit něco většího. :).