Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den. Sice tera zvířata chovám již x let, ale před pár měsíci jsem se dostala k 2+1 ciliátům, kteří zdatně kladou vejce "všude po terárku" (substrát kytky + tmavý úkryt v dutině kůry), tak mi přišlo líto je nezkusit odchovat.
Někdo líhne i jen na krabičkách na terku, ale to by u nás nešlo - máme v bytě poměrně nízkou teplotu, navíc si nejsem jistá, jak by snášely ty změny teploty den-noc (když všude píšou, že je třeba vyvarovat se kolísání teploty). Tak jsme vymysleli líheň v pekárně na chleba - je poměrně pěkně izolovaná, je vidět shora sklíčkem ve víku, ale přitápíme žárovkou, kde nevím, zda nemůže přímé světlo nad vejci způsobit problém? (předpokládám líhnutí v přirozeném prostředí někde v záhrabu, tedy ve tmě).
Tedy, jak to vypadá: v prostoru pekárny je krabička, v ní mokrý vermikulit, na něm malá víčka od PETlahví s nasypaným suchým vermikulitem, na něm položená vajíčka. V nejvzdálenějším možném rohu je žárovka (cca 10 cm od vajíček), vytápí na stabilní teplotu 24 st. bez úpravy den-noc, větrání spíš větší než menší (aby se prostor nepřehříval).
Nevím, co s dostatečnou vlhkostí - nevím, zda žárovka nevysouší prostředí. Na druhou stranu nevím, jak vytvořit teplo, aniž by se vysoušela vlhkost? Stačí blízkost mokrého substrátu pod vajíčky?
Když jsem zkoušela mít krabičku právě na terku, nad žárovkou, vajíčka mi plesnivěla nejspíš z důvodů skapávání vykondenzované vody na víčku krabičky. Toho bych se chtěla vyvarovat.
Předem velmi děkuji za postřehy zkušených chovatelů!
...

XXX.XXX.37.157
Úplne postačí keď to dáte do nejakej plastovej krabičky so substrátom a strčíte to naspäť do terária :).
Uživatel s deaktivovaným účtem

Když mě se rosilo víčko a vajíčka mi postupně plesnivěla :(
Spidy, když navrhujete "vhodný" substrát - vermikulit tedy považujete za nevhodný? Jaký byste doporučili jako vhodnější? Děkuji.