Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.5.2016 23:23
Kikusek

XXX.XXX.255.1

Dobrý den. Mám cca 65-70cm dlouhou užovku a chci se zeptat jak může byt cca stara ? Dělám Dobře když ji každé utery dam holátko? Dostala jsem ji a hodně se ptala a četla ale každý radí něco jiného. Není ani moc navykla na bráni do ruky ale zatím se nesnažila kousnout. A co terarko je v pohodě? Děkuji za rady.

29.5.2016 14:02
nuty

XXX.XXX.11.105

Jedno holátko za týden je pro tak velkého hada zoufale málo.Takhle velká guttka už má dostávat větší skákavky.Terárko je zatim dobrý.To braní na ruku nech jen na nejnutnější údržbu v terárku.Ten věk bude dost nejistej, normálně bych řek ta tři čtvrtě roku, ale je to jak u lidí, každej má jiné tempo růstu, no a vzhledem k tý "jednoholatový" dietě, to může být i víc.

29.5.2016 14:15
Kikusek

XXX.XXX.255.1

Aha mě bylo ve zverimexu řečeno že 1 větší holátko 1x týdne....Takže mám zkus dat větší 1x týdne?

29.5.2016 14:28
nuty

XXX.XXX.11.105

Skákavku, t.j. malá, ale už samostatná myš.Nejlíp ji před předložením hadovi zabít.

29.5.2016 14:38
Kikusek

XXX.XXX.255.1

Dobře děkují.

29.5.2016 17:21
nuty

XXX.XXX.11.175

Jo ještě, když Ti tak bude žrát, tak jí krm radši mimo terárko v nějakym plastovým boxu aby se na tu myš nenalepovaly ty štěpky.

29.5.2016 17:58
Kikusek

XXX.XXX.255.1

Mám fauna box.

23.6.2016 19:36
jana01

XXX.XXX.5.48

Mám užovku narozenou 8/15 cca 60cm a krmím již zmíněnou skákavkou 1x 10-14dní.

Steew

17.7.2016 10:38
Steew

XXX.XXX.243.170

nuty napsal(a):
Jedno holátko za týden je pro tak velkého hada zoufale málo.Takhle velká guttka už má dostávat větší skákavky.Terárko je zatim dobrý.To braní na ruku nech jen na nejnutnější údržbu v terárku.Ten věk bude dost nejistej, normálně bych řek ta tři čtvrtě roku, ale je to jak u lidí, každej má jiné tempo růstu, no a vzhledem k tý "jednoholatový" dietě, to může být i víc.

Zdravím, chtěl bych něco napsat k tomu braní do rukou. Vypozoroval jsem u známých kteří mají hady, že pokud je nebrali od mala do ruky, píšu o lidech kteří mají jednoho hada ze zájmu nebo na okrasu, tak mají strach jej vytáhnout z terária. Potřeboval jsem u jedněch vědět jestli mají kluka nebo holku, a musel jsem ho vzít do rukou sám, užovka měla asi 140 cm, mají z ní strach... proto doporučuji brát hada co nejčastěji do rukou, nejméně 1x denně... Když hada vytáhnete z terária, tak je většinou studenější než vaše ruce. Většinou bývá klidný a docela rád přebírá vaše teplo do svého těla, čím bude "teplejší", to znamená čím více ho zahřejeme, tím bude aktivnější a bude se snažit odplazit. Tehdy hada vracím do terária. Tím že ho budete často brát do rukou ho sice neochočíte, ale navyknete ho na hraní do rukou.

Pár zásad při braní do rukou

Vždy se k němu přibližuje tak aby vás viděl

Nikdy Neberte hada do ruky když jste předtím manipulovala třeba s jeho potravou kterou ho krmíte, nebo jiným mazlíčkem, třeba morčetem nebo králíčkem

Neberte hada do rukou když má tě něco upito

Neberte hada do rukou když má po krmení viditelnou bouly z pozřené potravy, mohl by jí vytrhnout v úleku

Po tom co hada vrátíte do terária si pořádně umyjte ruce

Pokud vás kousne, není to nic nebezpečného, jen je třeba ranku umýt a desinfikovat nějakým des. rostokem, postačí i trocha slivovice

Pokud by jste měla zájem, můžete mně kontaktovat, odpovím ; hodně informací je i na mém webu www.terra-sp.astranky.cz...

17.7.2016 11:01
Kikusek

XXX.XXX.19.182

Děkuji za rady bašti pěkně a terárium má taky nové d80cm š50cm v 50cm akorát se nám pořád schovává pod misku s vodou takže ji zkoro nevidím.

17.7.2016 11:53
Pandinus

XXX.XXX.226.198

Steew napsal(a):
Zdravím, chtěl bych něco napsat k tomu braní do rukou. Vypozoroval jsem u známých kteří mají hady, že pokud je nebrali od mala do ruky, píšu o lidech kteří mají jednoho hada ze zájmu nebo na okrasu, tak mají strach jej vytáhnout z terária. Potřeboval jsem u jedněch vědět jestli mají kluka nebo holku, a musel jsem ho vzít do rukou sám, užovka měla asi 140 cm, mají z ní strach... proto doporučuji brát hada co nejčastěji do rukou, nejméně 1x denně... Když hada vytáhnete z terária, tak je většinou studenější než vaše ruce. Většinou bývá klidný a docela rád přebírá vaše teplo do svého těla, čím bude "teplejší", to znamená čím více ho zahřejeme, tím bude aktivnější a bude se snažit odplazit. Tehdy hada vracím do terária. Tím že ho budete často brát do rukou ho sice neochočíte, ale navyknete ho na hraní do rukou.

Pár zásad při braní do rukou

Vždy se k němu přibližuje tak aby vás viděl

Nikdy Neberte hada do ruky když jste předtím manipulovala třeba s jeho potravou kterou ho krmíte, nebo jiným mazlíčkem, třeba morčetem nebo králíčkem

Neberte hada do rukou když má tě něco upito

Neberte hada do rukou když má po krmení viditelnou bouly z pozřené potravy, mohl by jí vytrhnout v úleku

Po tom co hada vrátíte do terária si pořádně umyjte ruce

Pokud vás kousne, není to nic nebezpečného, jen je třeba ranku umýt a desinfikovat nějakým des. rostokem, postačí i trocha slivovice

Pokud by jste měla zájem, můžete mně kontaktovat, odpovím ; hodně informací je i na mém webu www.terra-sp.astranky.cz...

To je zase pěkná blbost. Tahat hada denně? To bych nedoporučil ani chovateli morčat, aby otravoval zvíře denně. Dochází vám, že had má mít klid na trávení, na svlek a jako mládě má mít obecně víc klidu, aby dobře žral a prospíval? Had je studenější než Vaše ruce? Odkdy? Jedině tak ve špatně temperované nádrži. Moje guttaty mě kolikrát překvapí právě tím, jak hřejí (a nejen guttaty, ale i hroznýši, krajty atd.), tudíž budou teplejší než moje ruka.
Děsí mě, že lidi jako vy někomu určují pohlaví, no to potěš koště. A ten váš web jaksi nejde - když jsem chtěl shlédnout fakírskou šou a naučit se jak hady ochočit.
Jako po dvaceti letech chovu jsem tohle opravdu nežral..

"Tím že ho budete často brát do rukou ho sice neochočíte, ale navyknete ho na hraní do rukou"...jo, přesně tak. To totiž není o zvířeti, ale o potřebě hrát si na fuckýra.

21.7.2016 23:31
tom3k

XXX.XXX.112.70

Zdravím.chci se zeptat.je běžné nebo spíš vzácné, že se vylíhne albín?

21.7.2016 23:44
Pandinus

XXX.XXX.226.198

tom3k napsal(a):
Zdravím.chci se zeptat.je běžné nebo spíš vzácné, že se vylíhne albín?

Vzácné to rozhodně není, máte jich plnou inzerci každý rok. Téměř každá dnešní guttata je štěpitelná do albínů. Spíš je vzácné, když se dnes nějaký nevylíhne.

22.7.2016 12:18
raddei

XXX.XXX.62.22

Záleží na genetice, některá zvířata si nesou amelanismus a některá ne. V dnešní době je u spousty druhů poměrně rozšířen mutační chov a tak i zdánlivě klasické zvíře může nést nějakou tu barvičkářskou výbavu.

Pokud se budeme bavit o možnostech amelanismu nebo albinismu v přírodních populacích, tak je to poměrně vzácná záležitost, ale i tato mutace pochází z přírodní populace. Ostatně jako všechny ostatní. Jedná se vlastě o ustálení odchylky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík