Plíseň či špatný vslek?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.6.2016 18:59
Alina91

XXX.XXX.144.89

Zdravím,
mám takový, možná jen malicherný problém, ale nechci nic zanedbat. U mé agamy se po nedávném vsleku za krkem objevil zvláštní flek, který se snad i zvětšuje. Začíná to od malého bílého flíčku/tečky a okolo toho kůže zesvětlává podobně jak u svleku, možná víc do žluta. Prostě se mi to nezdá, nikdy jsem nezaznamenala nic zrovna takového charakteru. Posílám i fotku, ale kvůli ne moc dobrému foťáku v mobilu není kvalitní a zkresluje: 1. s bleskem,2. bez blesku. Pokud má prosím někdo zkušenosti s kožními problémy u agam, budu moc vděčná za rady, popř. jestli na to existuje nějaká mast nebo podobně.
Děkuji.

6.6.2016 19:21
loky12345

XXX.XXX.57.157

Pokud vydává sípavé zvuky a moc nejí, tak to je plíseň, u které je důležité zajít na veterinu pro antimykotika. A nebo v tom horším případě je to tuberkulóza, která je u plazů nevyléčitelná. :/.

8.6.2016 10:24
Alina91

XXX.XXX.251.145

loky12345 napsal(a):
Pokud vydává sípavé zvuky a moc nejí, tak to je plíseň, u které je důležité zajít na veterinu pro antimykotika. A nebo v tom horším případě je to tuberkulóza, která je u plazů nevyléčitelná. :/.

Sípavých zvuků jsem si zatím nevšimla, jinak žere normálně a je momentálně ve skvělé kondici, takže na to asi zatím netrpí. Počkám pár dní a kdyby se flek nějak horšil nebo jich přibylo a přišlo by na řadu to sípání, zastavím se u toho veterináře. Každopádně díky

Přidejte reakci

Přidat smajlík