Malý varan stepní agresivní

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.6.2016 19:06
Pavlína.kr

XXX.XXX.237.241

Dobrý den. Chtěla bych poprosit moc o radu týkající se malého varana stepního asi cca 12-13 cm je to ještě mimino a mám ho doma asi 2,5 měsíce. V terárku má výbojku s UVb pod kterou má 42°C a v nejchl.části terária 26°C a trubicovou zářivku na dosvícení terária. Dostává jednou týdně holátko a jinak cvrčky a teď poprvé i šváby vždy posypané vit.směsí, naučil se jíst přímo z pinzety. V teráriu má jak vodu tak úkryt. Dopoledne se většinou sluní ale zbytek dne je zalezlý v úkrytu nechápu proč. Prvních několik dní vždy když jsem šla kolem něj v obyváku a on se vyhříval rychle zalezl do úkrytu, teď už to nedělá leda že bych otevřela terárko. Jde mi o to že jsem se snažila aby si zvykl alespoň na ruku tak jsem ho každý den nebo obden brala na ruku alespoň na pár minut tak dlouho dokud to šlo. Ze začátku chtěl jen zdrhat ale teď když ho chci vzít tak syčí a celý se nafoukne a zaujme vyhružnou pózu a hodí na mě zlé oko jak tomu říkám a mlátí ocasem kolem sebe. Teď to zašlo do takového stádia že si na mě otevírá papulu a jednou se mu mě podařilo štípnout. Někde jsem četla že jak jsou takhle malí nemají se vůbec brát do ruky. S tím ale nesouhlasím já potřebuji aby byl zvyklí na ruku a nehryzal když s ním potřebuji manipulovat. co budu dělat až bude mít přes metr a bude chtít kousat? Teď už ho beru jen jednou týdně když ho beru do vany na koupaní. Je mi to hrozně líto přála bych si abych ho mohla brát do ruky a časem ho pouštět po bytě. Dříve jsem varany měla ale s takovým chováním jsem se nesetkala.. Pevně doufám že s tím někdo máte zkušenosti a varan z toho vyroste jestli ne tak vážně nevím co pak budu dělat s tak obrovským ještěrem který bude agresivní a nebude se s ním moct ani manipulovat. Prosím poraďte mi budu moc vděčná děkuji Pavlína. :).

chameleontomik

16.6.2016 19:41
chameleontomik

XXX.XXX.61.1

Milá Pavlíno, koupila jste si varana ne králíčka tím to asi je zhrnuto a vysvětleno, s varanem to není tak lehké

Takže na varana tvrdě, nerozmazlovat holátkem když neposlouchá a dát jen chléb, bít ho novinama po zadečku, a nekoupat ve vaně, ale v škaredém kyblu.
Určitě co nevidět se umoudří a bude s vámi sedět u jednoho stolu a vesele budete trhat potkany jako nejlepší přátelé.

16.6.2016 19:54
Pavlína.kr

XXX.XXX.237.241

Tak Vám pěkně děkuji za Vaši radu :) víckrát už se neopovážím napsat na tuhle stránku. Nepotřebuji se s varanem mazlit stojím jen o to aby když se vezme do ruky z té ruky něco zbylo. Děkuji a nashledanou .

16.6.2016 21:58
Monique_1337

XXX.XXX.11.224

Ne každý exemplář si zvykne na ruku a snese nošení, jinému to nevadí a jinému jednou vadí a po druhé ne, podle nálady. Tak či onak, proces získávání vzájemného respektu trvá měsíce, klidně i rok. Asi by stálo za to pořídit si rukavice, je to lepší než přijít o prsty.

Afričan

17.6.2016 06:27
Afričan

XXX.XXX.112.242

Po začátku vůbec nebrat do ruky. Pokud začne brát žrádlo z dlouhého peánu, přejít na kratší.. zkusit dát do terária ruku a při krmení se ho na ní snažit nalákat. Rozhodně nebrat do ruky, dokud se jí bojí. Vybrala jste si varana stepního - lovce a mrchožrouta afrických aridních oblastí.. Pes z něho nebude nikdy, ale zvyknout si na vás může. Jeden jedinec může být hodný "brouček", druhý zase zlý.. s tím se musí počítat - ideálně ještě před koupí zvířete.

17.6.2016 16:07
Pavlína.kr

XXX.XXX.237.229

Děkuji moc za rady budu se jimi řídit a zkusím si získat jeho důvěru. :).

xmagorx1

2.7.2016 02:45
xmagorx1

XXX.XXX.140.24

Taky sem to tak dělal skrs jidlo a ted mam milačka jak svina užasny zviřatko sem ho koupil jako uplny mimi protože idiot co ho prodaval se ani neoptěžoval mu udelat dirky do krabyčky ja jel pro hada a no co us mel 6-7 cm a ted ma 65cca a je to mazel krmim jednou za tyden samozrejme mlade každy druhy den a pok postupne ubirat jak roste.

Nie!!!

6.7.2016 08:08
Nie!!!

XXX.XXX.234.101

xmagorx1 napsal(a):
Taky sem to tak dělal skrs jidlo a ted mam milačka jak svina užasny zviřatko sem ho koupil jako uplny mimi protože idiot co ho prodaval se ani neoptěžoval mu udelat dirky do krabyčky ja jel pro hada a no co us mel 6-7 cm a ted ma 65cca a je to mazel krmim jednou za tyden samozrejme mlade každy druhy den a pok postupne ubirat jak roste.

Ty si blb!

Přidejte reakci

Přidat smajlík